reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny dzisiaj mam jakiś dzień spania. Wróciliśmy z badań, zjadłam śniadanie i poszłam w kimono, wstałam zmierzyć cukier i dalej poszłam spać.:laugh2: wstałam po 13 zjadłam obiad, pojechałam do diabetologa i teraz idę dalej spać :laugh2:
U Was też tak śpiąco dziś? :D

@ivvonka jak się czujesz?

reklama
Dziewczyny dzisiaj mam jakiś dzień spania. Wróciliśmy z badań, zjadłam śniadanie i poszłam w kimono, wstałam zmierzyć cukier i dalej poszłam spać.:laugh2: wstałam po 13 zjadłam obiad, pojechałam do diabetologa i teraz idę dalej spać :laugh2:
U Was też tak śpiąco dziś? :D

@ivvonka jak się czujesz?
Ja tak mialam ostatnie 2 tygiodnie, zasypialam nawet w pracy. Juz myslalam, ze ciaza... a tu zonk i byla grypa

@ivvonka jestem jestem, jakaś chandra mnie dopadła że szkoda gadać ale to normalka w ciąży. Raz mam dobry nastrój a zaraz coś mnie trafia :/ Ogólnie czuję się lepiej, brzuch mniej dokucza, chyba nospa pomogła- brałam 3x1. Dziś wzięłam tylko dwie a jutro wezmę jedną. Tak żeby stopniowo zejść do zera. @anja93 ja ostatnio mam problemy ze spaniem :/ a takie pobolewania w ciąży to podobno normalne, wszystko się rozciąga itp. A kiedy masz wizytę? Dzwoniłaś do lekarza?
@ivvonka a Ty jak się czujesz
@AgaB33 a Tówj brzusio jak tam?
Też macie takie zmienne nastroje ? :/
Edit
@Calineczka24 ja też dziś kimałam,oglądałam film i nawet nie wiem kiedy zasnęłam

@Totois30 noo to krwawienie po zabiegu nie nazwalabym jako @. dopiero drugą, tylko po tym krwawieniu jest owu czyli teoretycznie juz mozna zajsc. Chociaz ja bym sie bala starac tak zaraz np 2 tyg po poronieniu i to jeszcze po zabiegu. Ale czytalam tez gdzies na innym forum ze jest bardzo duzo takich przypadkow ze kobieta zachodzi zaraz po i ma zdrowe dziecko. Czyli moze nie ma reguly. Ja ogolnie jestem zdania ze jak jest cos nie tak to bedzie. Nie wazne czy miesiac po stracie czy 10 miesiecy. A jak ma byc dobrze to bedzie.. :)

Ja sie dzis obudzilam o 5 rano z takim dziwnym mocnym bolem w dole brzucha, jakby kluciem ale przeszlo po jakichs 3 min. Wie ktoras czego to mogl byc objaw? :(
Kochana chetnie bym Ci pomogla, ale ja juz nic nie wiem. W kazdym ukluciu, strzyknieciu i mdlosci widzialam u siebie ciaze.
Ktory masz tc?

@Aggs ale ładna dziewczyna z Ciebie :)
Same piękności tutaj na foruj ;)
Żadnej grypy nie chcę.. tfuu tfuu :p

@membaris ja jako tako to nie miałam zmian nastrojów ;)
Który tydzień u Ciebie? Jak się ogólnie czujesz? Co to za bóle ja tutaj wyczytałam? Nie pozwalam :p głaszczę Twój brzusio, aby nie bolał już więcej :*

Mąż mnie namówił na pizze i czekamy :D ma być za pół godzinki, więc zjemy i pójdę w kimono :D - a w nocy będę chyba zwiedzać :D

@membaris, aaaa to śpij, śpij sobie. :) Dobrze, że już zmniejsza się to kłucie i ciągnięcie. Ale magnez bierzesz, co nie?
U mnie po staremu. Się żyje od tabletki do tabletki;) Ja to myślę, że dopóki się nie oswoimy z tymi odgłosami z wnętrza to będziemy się nimi trochę lub bardziej niż trochę denerwować. Ja już ciut się oswoiłam. Trochę pomaga fakt, że na tym etapie byłam poprzednio z plamieniem w szpitalu. Teraz jest czysto a jeszcze tydzień i będę dalej niż byłam ostatnio.:)
No, a później jeszcze 30 dni i będę dalej niż kiedykolwiek byłam.:):)

@membaris, aaaa to śpij, śpij sobie. :) Dobrze, że już zmniejsza się to kłucie i ciągnięcie. Ale magnez bierzesz, co nie?
U mnie po staremu. Się żyje od tabletki do tabletki;) Ja to myślę, że dopóki się nie oswoimy z tymi odgłosami z wnętrza to będziemy się nimi trochę lub bardziej niż trochę denerwować. Ja już ciut się oswoiłam. Trochę pomaga fakt, że na tym etapie byłam poprzednio z plamieniem w szpitalu. Teraz jest czysto a jeszcze tydzień i będę dalej niż byłam ostatnio.:)
No, a później jeszcze 30 dni i będę dalej niż kiedykolwiek byłam.:):)
Uda sie tym razem ;*

@Calineczka24 a ostatnio coś strasznie kuło i bolało więc po konsultacji z lekarzem brałam więcej nospy i magnezu ale już mi się poprawiło :) ufff bo już się martwiłam. A u mnie 5t3d :)
@ivvonka tak biorę 3x2 magnezu. Masz racje ale wydaje mi się że jestem tym razem spokojna tak jakbym miała przeczucie że będzie okej tym razem. Z reszta mój M cały czas powtarza że tym razem będę chodzić w ciąży 9 miesięcy :) a @ivvonka u mnie plamienie zaczęło się około 6 tygodnia a jakoś przed 8 już miałam zabieg. Z resztą dobrze piszesz że od tabletki do tabletki bo ja na razie myślę o swojej ciąży od daty do daty. Teraz czekam na 18 stycznia a póżniej się zobaczy :)
@Aggs dzięki też mam taką nadzieję :)

reklama
Wtedy kiedy macica nie jest do konca oczyszczona i sa w niej pozostalosci chyba jaja plodowego.u mnie byly liczne pozostalosci chociaz zwijalam sie w mekach i bolach pare godz, krwawienie mialam nieduze juz na drugi dzien i po 3 dniach juz malo krwawilam, poszlam do szpitala na kontrole no i zostalam , ale jak sie zaczyna ronic samoistnie to zabieg nie jest juz z taka ingerencja, gin mowil ze nie ma po nim sladu. Takze na kontroli dowiesz sie czy jestes "czysta" byly tez historie ze zle oczyscili i trzeba bylo robic ponownie zabieg:/
Bylam juz na komtrol i lekarka powoedziala ze nie ma sensu lyzeczkowac bo nie ma czego. Ale krwawie juz 12 dzien i nie wiem czy to tak ma byc...

Do góry