reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wtedy kiedy macica nie jest do konca oczyszczona i sa w niej pozostalosci chyba jaja plodowego.u mnie byly liczne pozostalosci chociaz zwijalam sie w mekach i bolach pare godz, krwawienie mialam nieduze juz na drugi dzien i po 3 dniach juz malo krwawilam, poszlam do szpitala na kontrole no i zostalam , ale jak sie zaczyna ronic samoistnie to zabieg nie jest juz z taka ingerencja, gin mowil ze nie ma po nim sladu. Takze na kontroli dowiesz sie czy jestes "czysta" byly tez historie ze zle oczyscili i trzeba bylo robic ponownie zabieg:/

reklama
Witam Was z powrotem. Nie bylo mnie dosc dlugo bo mialam problemy ze zdrowiem. Bede powoli probowala nadrabiac. Mam nadzieje, ze u Was wszystko w porzadku

W taskim razie poczekam jeszcze 2 tygodnie i pójdę sprawdzić do lekarza, czy wszystko jest ok. Jutro również mam powtórzyć betę i sprawdzić, czy spadła. Lekarz powiedział mi, że nie ma koniecznośći łyżeczkowania i plamić mogę jeszcze długo. Gin powiedziała też, że możemy się zacząć starać w kolejnym cyklu. Czy któraś z Was zaszła tak szybko?
Ja straciłam ciążę 01.11.2011. 08.12 dostałam @ a w styczniu pozytywny test. Teraz mój kochany Juliana ma 5 lat [emoji2]. Teraz czekam na kolejne Maleństwo [emoji3]

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc @martakratka :) no niestety to przykre ze tez tutaj dolaczylas ale np moj przyklad pokazuje ze szybko mozna zajsc w ciaze. (tzn czy ją donosze to nie wiem, nie wiem gdzie tkwi moj problem) ale moja ciaza poprzednia zakonczyla sie w 8tc3dn. Nie bylo szans zebym samoistnie ja poronila, bo ciaza obumarla i dowiedzialam sie o tym na zwyklym badaniu usg. Bylam 3 dni w szpitalu z tego dwa dni wywolywali mi poronienie tabletkami ale w sumie na mnie nie dzialaly i dopiero konska dawka cytoteku ledwo zadzialala ale mimo to byly jakies pozostalosci i musialam miec zabieg 3 dnia.. Ale juz mniej inwazyjny :) lekarz stwierdzil ze dobrze ze bylam taka cierpliwa bo wieksza czesc plodu poronilam i ten zabieg juz byl taki lzejszy. Pierwsze krwawienie zaraz po zabiegu. Drugi cykl po 4 tyg, trzeci po kolejnych czterech a czwartego sie juz nie doczekalam.. Bylam w szoku bo to moj pierwszy cykl staran chociaz nawet staraniami bym tego nie nazwala, poprostu chyba los tak chcial. Aa i dodam ze mam tyłozgiecie macicy a naczytalam sie ze w takim przypadku nawet ciezko zajsc a jak juz to najlepiej "od tylu" :D jak widac jestem przypadkiem ktory zaklamal rzeczywistosc, bo i zaszlam szybko i wcale nie od tylu :D :D
Kochana, poczekaj moze 2 cykle i zacznij ponowne staranka, wszystko sie ulozy. Najwazniejsze ze masz juz chociaz jedno dzieciatko :)

Cześć dziewczyny.
Jestem mamą 12 leniego chłopca, z poprzedniego związku. Z moim partnerem, 2 miesiące temu zaczęliśmy starać się o dziecko. To był pierwszy miesiąc po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Zaszłam w ciążę, 3 testy pokazały wynik pozytywny, ale beta niestety nie rosła prawidłowo, nie widać było na usg ani pęcherzyka, ani zarodka i 30 grudnia poroniłam, w 6tc. Nadal mam krwawienia, ale ginekolog stwierdził, że sama się oczyszczę, bo endometrium ma 3 mm i nie jest potrzebe łyżeczkowanie. W związku z tym moje pytanie - kiedy możemy na nowo starać się o dziecko? Czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji? Jak szybko zaszłyście w ciążę - i czy było wszystko w porządku? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
Witaj. Ja rowniez mialam poronienie samoistne, postanowilam starac sie od razu. Po poronieniu dzwonilam tylko do ginekologa, ktory powiedzial, ze zadne badanie nie jest potrzebne. Poronilam ok 5tc. Macica sama sie pieknie oczyscila, od razu mialam tez owulacje, ale nie wyszlo. To wszystko zalezy od Twojego organizmu, lekarze twierdza roznie. Jedni zalecaja odczekac kilka cylki, inni nie widza przeszkody w staraniach od razu.

@witch84 niby my też nastawialiśmy się na pobieranie na siłę a tu takie miłe zaskoczenie :)

@martakratka ja poroniłam samoistnie 25 lipca 2017 a 25 sierpnia 2017 miałam ostatni okres i teraz jestem w 20 tygodniu ciąży. Ważne jest abyś po krwawieniu zrobiła USG czy wszystko się wyczyściło. Powodzenia:)

@anja93 nie wiem czy krwawienie po zabiegu to juz pierwsza @moze dziewczyny mnie poprawia, tzn 1szy cykl sie zaczyna ale pierwsza @ po zabiegu traktowalam te po 28 dniach. Woo nie wiedzialam ze masz tylozgiecie chociaz nic na ten temat nie wiem ale skoro tak ladnie zachodzisz to na pewno jakies delikatne;)

Ja mialam owulacje od razu po poronieniu, tak jakby nic sie nie stalo, czyli licze to jako 1.cykl. Zona kolegi mojego S miala dokladnie taka sama sytuacje, ale jej udalo soe zajsc w ciaze i teraz maja zdrowego bobasa. Zaszla w ciaze 2 tygodnie po poronieniu.

reklama
@Totois30 noo to krwawienie po zabiegu nie nazwalabym jako @. dopiero drugą, tylko po tym krwawieniu jest owu czyli teoretycznie juz mozna zajsc. Chociaz ja bym sie bala starac tak zaraz np 2 tyg po poronieniu i to jeszcze po zabiegu. Ale czytalam tez gdzies na innym forum ze jest bardzo duzo takich przypadkow ze kobieta zachodzi zaraz po i ma zdrowe dziecko. Czyli moze nie ma reguly. Ja ogolnie jestem zdania ze jak jest cos nie tak to bedzie. Nie wazne czy miesiac po stracie czy 10 miesiecy. A jak ma byc dobrze to bedzie.. :)

Ja sie dzis obudzilam o 5 rano z takim dziwnym mocnym bolem w dole brzucha, jakby kluciem ale przeszlo po jakichs 3 min. Wie ktoras czego to mogl byc objaw? :(

Do góry