reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Calineczka24 no racja z ta data[emoji23]
Ja raczej zzo nie dostane ,nie odstawiam zastrzykow przeciwzakrzepowych wiec nie mam na co liczyc[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Mazurkowa23, współczuję straty maleństwa. Te delikatne plamienia to może być albo implantacja zarodka albo zbliżający się okres. U mnie akurat była to ciąża. Co do testów to jest różnie. Czasem wychodzą przed datą miesiączki, czasem w jej terminie, czasem dopiero po. Mi w 28 dniu cyklu nic nie pokazało.
Masz dwa wyjścia:
1.Poczekać jeszcze 2-4 dni i powtórzyć test domowy
2.Zrobić badanie krwi na betę Hcg i dowiesz się tego samego dnia lub następnego.

Niestety na bete nie moge liczyc poniewaz nie mieszkam w pl, a tu o ile mi wiadomo trzeba isc do gin zeby on zrobil a na wizyte trzeba czekac z dwa, trzy tyg. Chyba musze poczekac te 2/3 dni.

@Mazurkowa23, rozumiem. Niestety, bez pozytywnego testu domowego lub bety z krwi nie da rady potwierdzić lub wykluczyć ciąży bez wizyty u lekarza. Są jeszcze oczywiście tzw. objawy ciąży, ale tym bym nie ufała, bo i psychika, i organizm mogą czasem nas wprowadzić w błąd. Jedyne wyjście - tak jak piszesz - poczekać.

A Ty jak tam się masz? :)

@Destino co u Ciebie?

@nafoczka a Ciebie to wciągneło na dobre? :p
Jestem kochana :) obecnie trochę "pochorowalam" bo miałam zapalenie okostnej i bolały mnie żeby od 1 do 8 :/ a do dentystki jechałam o 23.30 żeby przeżyć. Podała mu antybiotyk w piątek i dopiero dziś jest w miarę ok. Mówiła ze przez ta wietrzna pogode to masa ludzi ma problemy z generalnie mówiąc buzia. Najgorsze bylo jak spuszczala ropę żeby wogole moc podać znieczulenie brrr....

@AgaB33 na krzywe wybieram się w czwartek, bo zamieniłam się w pracy z koleżanką zmianami. A czemu już dziś rozbieracie choinkę? :) ja tam bardzo lubię ten czas jak choinka świeci, więc zawsze czekam do 2.02 ;)
@Funia90 a jak teściowa po operacji??
@olaa90 o ubezpieczeniu napisałam Ci na drugim wątku. Ja wróciłam do pracy, bo mi w kadrach powiedzieli ze macierzyński płatny 80% więc że byłam na l4 płatnym 100% to stwierdziłam że jakby jeszcze mieli mi wziąć coś w ramach wyrównania to bez sensu. A teraz czytam że w takich przypadkach jest płatne 100... Wybieram się w tym tygodniu jeszcze do ZUSu zapytać czy coś mi się należy z aktem urodzenia. @Funia90 czytałam na necie że właśnie pzu chętniej wypłaca wcześniej. Nie widziałam w warunkach żadnego konkretnego tygodnia ciąży, ale to o niczym nie świadczy... Ola, jak się czegoś dowiesz więcej od pzu, to daj mi proszę znać ;)
@Totois30 dzięki, czuje się lepiej, ale nie obeszło się bez antybiotyku.... :(

Wiem że trochę mnie mniej ostatnio. Czytam was na bieżąco, ale jakoś tak nie mam humoru żeby pisać cokolwiek :( kibicuje wam bardzo bardzo mocno, ale od kiedy poznałam płeć mojego maleństwa, ciężko mi jakoś przestać o tym myśleć. Wieczory spędzam w łóżku, a łzy ciekna po policzkach... W kościele na mszy znowu nie wytrzymałam, zaczęłam płakać. Ciężkie to wszystko... Jestem na etapie że nie wiem czy kiedykolwiek będzie dobrze, więc dlatego nie chce wam tu nic o sobie pisać :(
Roki jeśli masz akt zgonu to z ubezpieczenia typu PZU nalezy ci się kasa niezależnie od tygodnia, macierzynski tez oczywiście. Ja gdy wysłałam do Genesis materiał do badania i oddzwonily ze nue da się zbadać i tylko mogą podać mi plec- co w leczeniu nic by nie wnioslo- a zrezygnowałam z samej płci właśnie po to żeby tak nie cierpieć. Tule cie bardzo mocno. Znajdź coś dla siebie, zacznij np ćwiczyć a wierzę że poprawisz sobie nastrój :* całuje
@Katarina91 cudnie wyglądasz ♡

@Katarina91 cudnie [emoji7]
@nafoczka o i masz ... nie mów nawet bo mnie ucho boli :/
@Mazurkowa23 witaj ;* prxykro mi ... hm to moze byc implantacja aczkolwiek obstawiam że macica się jeszcze oczyszcza takie małe zaburzenie cyklu może nawet @ przyjdzie ale &&& jak coś za pozytywny test [emoji4] wiem coś jak to jest za granica ...mieszkalam 7 lat w Uk ...
Ale zamknęłam ten temat i wróciłam do Pl aby starać się o dzidzie z opieką lekarzy którzy jakieś pojęcie mają i gdzie nawet z płomieniem mog e jechać na izbę . Niestety po poronieniach trzeba mieć pomoc na zawołanie :/ nie chce...nawet nie chce poruszać tematu jak jest poza granicami ale chyba Ty też się juz przekonałas

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Katarina91 cudnie [emoji7]
@nafoczka o i masz ... nie mów nawet bo mnie ucho boli :/
@Mazurkowa23 witaj ;* prxykro mi ... hm to moze byc implantacja aczkolwiek obstawiam że macica się jeszcze oczyszcza takie małe zaburzenie cyklu może nawet @ przyjdzie ale &&& jak coś za pozytywny test [emoji4] wiem coś jak to jest za granica ...mieszkalam 7 lat w Uk ...
Ale zamknęłam ten temat i wróciłam do Pl aby starać się o dzidzie z opieką lekarzy którzy jakieś pojęcie mają i gdzie nawet z płomieniem mog e jechać na izbę . Niestety po poronieniach trzeba mieć pomoc na zawołanie :/ nie chce...nawet nie chce poruszać tematu jak jest poza granicami ale chyba Ty też się juz przekonałas

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Oj to u mnie to był 1 objaw :/

@Calineczka24 no racja z ta data[emoji23]
Ja raczej zzo nie dostane ,nie odstawiam zastrzykow przeciwzakrzepowych wiec nie mam na co liczyc[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny siostra mojego męża jest anestezjologiem i mi bardzo doradza żeby brać znieczulenie. Ja przy porodzie z misiem brałam i nie odstawiałam clexane bo nie trzeba odstawiać. Po cc, które musiałam mieć przez komplikacje też brałam clexane przez tydzień.

Witajcie
@roki_1991 rozumiem Cie dokladnie co czujesz jednak życie toczy sie dalej ale wiem jak to jest bo tez zadaje sobie pytania czy tym razem sie uda i czy bede w ogole mama.
Przepraszam nie nadrobie Was dziewczyny mialam ostatnio duzo pracy jeszcze dostalam propozycje platnych praktyk warunkiem jest przedstawienie na koniec prawa do wykonywania zawodu ktore zdobylabym dopiero w lutym 2019 :/ jesli nie to kase musze zwrocic chyba ze bedzie to wypadek losowy np ciaza o tyle dobrze;)

reklama
Do góry