reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Calineczka24 no racja z ta data[emoji23]
Ja raczej zzo nie dostane ,nie odstawiam zastrzykow przeciwzakrzepowych wiec nie mam na co liczyc[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Mazurkowa23, współczuję straty maleństwa. Te delikatne plamienia to może być albo implantacja zarodka albo zbliżający się okres. U mnie akurat była to ciąża. Co do testów to jest różnie. Czasem wychodzą przed datą miesiączki, czasem w jej terminie, czasem dopiero po. Mi w 28 dniu cyklu nic nie pokazało.
Masz dwa wyjścia:
1.Poczekać jeszcze 2-4 dni i powtórzyć test domowy
2.Zrobić badanie krwi na betę Hcg i dowiesz się tego samego dnia lub następnego.

Niestety na bete nie moge liczyc poniewaz nie mieszkam w pl, a tu o ile mi wiadomo trzeba isc do gin zeby on zrobil a na wizyte trzeba czekac z dwa, trzy tyg. Chyba musze poczekac te 2/3 dni.

@Mazurkowa23, rozumiem. Niestety, bez pozytywnego testu domowego lub bety z krwi nie da rady potwierdzić lub wykluczyć ciąży bez wizyty u lekarza. Są jeszcze oczywiście tzw. objawy ciąży, ale tym bym nie ufała, bo i psychika, i organizm mogą czasem nas wprowadzić w błąd. Jedyne wyjście - tak jak piszesz - poczekać.

A Ty jak tam się masz? :)

@Destino co u Ciebie?

@nafoczka a Ciebie to wciągneło na dobre? :p
Jestem kochana :) obecnie trochę "pochorowalam" bo miałam zapalenie okostnej i bolały mnie żeby od 1 do 8 :/ a do dentystki jechałam o 23.30 żeby przeżyć. Podała mu antybiotyk w piątek i dopiero dziś jest w miarę ok. Mówiła ze przez ta wietrzna pogode to masa ludzi ma problemy z generalnie mówiąc buzia. Najgorsze bylo jak spuszczala ropę żeby wogole moc podać znieczulenie brrr....

@AgaB33 na krzywe wybieram się w czwartek, bo zamieniłam się w pracy z koleżanką zmianami. A czemu już dziś rozbieracie choinkę? :) ja tam bardzo lubię ten czas jak choinka świeci, więc zawsze czekam do 2.02 ;)
@Funia90 a jak teściowa po operacji??
@olaa90 o ubezpieczeniu napisałam Ci na drugim wątku. Ja wróciłam do pracy, bo mi w kadrach powiedzieli ze macierzyński płatny 80% więc że byłam na l4 płatnym 100% to stwierdziłam że jakby jeszcze mieli mi wziąć coś w ramach wyrównania to bez sensu. A teraz czytam że w takich przypadkach jest płatne 100... Wybieram się w tym tygodniu jeszcze do ZUSu zapytać czy coś mi się należy z aktem urodzenia. @Funia90 czytałam na necie że właśnie pzu chętniej wypłaca wcześniej. Nie widziałam w warunkach żadnego konkretnego tygodnia ciąży, ale to o niczym nie świadczy... Ola, jak się czegoś dowiesz więcej od pzu, to daj mi proszę znać ;)
@Totois30 dzięki, czuje się lepiej, ale nie obeszło się bez antybiotyku.... :(

Wiem że trochę mnie mniej ostatnio. Czytam was na bieżąco, ale jakoś tak nie mam humoru żeby pisać cokolwiek :( kibicuje wam bardzo bardzo mocno, ale od kiedy poznałam płeć mojego maleństwa, ciężko mi jakoś przestać o tym myśleć. Wieczory spędzam w łóżku, a łzy ciekna po policzkach... W kościele na mszy znowu nie wytrzymałam, zaczęłam płakać. Ciężkie to wszystko... Jestem na etapie że nie wiem czy kiedykolwiek będzie dobrze, więc dlatego nie chce wam tu nic o sobie pisać :(
Roki jeśli masz akt zgonu to z ubezpieczenia typu PZU nalezy ci się kasa niezależnie od tygodnia, macierzynski tez oczywiście. Ja gdy wysłałam do Genesis materiał do badania i oddzwonily ze nue da się zbadać i tylko mogą podać mi plec- co w leczeniu nic by nie wnioslo- a zrezygnowałam z samej płci właśnie po to żeby tak nie cierpieć. Tule cie bardzo mocno. Znajdź coś dla siebie, zacznij np ćwiczyć a wierzę że poprawisz sobie nastrój :* całuje
@Katarina91 cudnie wyglądasz ♡

@Katarina91 cudnie [emoji7]
@nafoczka o i masz ... nie mów nawet bo mnie ucho boli :/
@Mazurkowa23 witaj ;* prxykro mi ... hm to moze byc implantacja aczkolwiek obstawiam że macica się jeszcze oczyszcza takie małe zaburzenie cyklu może nawet @ przyjdzie ale &&& jak coś za pozytywny test [emoji4] wiem coś jak to jest za granica ...mieszkalam 7 lat w Uk ...
Ale zamknęłam ten temat i wróciłam do Pl aby starać się o dzidzie z opieką lekarzy którzy jakieś pojęcie mają i gdzie nawet z płomieniem mog e jechać na izbę . Niestety po poronieniach trzeba mieć pomoc na zawołanie :/ nie chce...nawet nie chce poruszać tematu jak jest poza granicami ale chyba Ty też się juz przekonałas

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Katarina91 cudnie [emoji7]
@nafoczka o i masz ... nie mów nawet bo mnie ucho boli :/
@Mazurkowa23 witaj ;* prxykro mi ... hm to moze byc implantacja aczkolwiek obstawiam że macica się jeszcze oczyszcza takie małe zaburzenie cyklu może nawet @ przyjdzie ale &&& jak coś za pozytywny test [emoji4] wiem coś jak to jest za granica ...mieszkalam 7 lat w Uk ...
Ale zamknęłam ten temat i wróciłam do Pl aby starać się o dzidzie z opieką lekarzy którzy jakieś pojęcie mają i gdzie nawet z płomieniem mog e jechać na izbę . Niestety po poronieniach trzeba mieć pomoc na zawołanie :/ nie chce...nawet nie chce poruszać tematu jak jest poza granicami ale chyba Ty też się juz przekonałas

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Oj to u mnie to był 1 objaw :/

@Calineczka24 no racja z ta data[emoji23]
Ja raczej zzo nie dostane ,nie odstawiam zastrzykow przeciwzakrzepowych wiec nie mam na co liczyc[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny siostra mojego męża jest anestezjologiem i mi bardzo doradza żeby brać znieczulenie. Ja przy porodzie z misiem brałam i nie odstawiałam clexane bo nie trzeba odstawiać. Po cc, które musiałam mieć przez komplikacje też brałam clexane przez tydzień.

Witajcie
@roki_1991 rozumiem Cie dokladnie co czujesz jednak życie toczy sie dalej ale wiem jak to jest bo tez zadaje sobie pytania czy tym razem sie uda i czy bede w ogole mama.
Przepraszam nie nadrobie Was dziewczyny mialam ostatnio duzo pracy jeszcze dostalam propozycje platnych praktyk warunkiem jest przedstawienie na koniec prawa do wykonywania zawodu ktore zdobylabym dopiero w lutym 2019 :/ jesli nie to kase musze zwrocic chyba ze bedzie to wypadek losowy np ciaza o tyle dobrze;)

reklama
Do góry