reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@olas90 a na takiej zasadzie.
To nie mam pojecia czy cos takiego istnieje ale watpie:/
Wiem ,ze ja mam w pzu i u nas odszkodowanie bylo za urodzenie po 22 tyg bodajze .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Tak jak Funia90 mówi, wszystko powinnaś mieć @olaa90 w umowie z ubezpieczycielem zawarte. Co podlega odszkodowaniu, jeśli o ciążę chodzi to wiem że każdy ubezpieczyciel ma inne warunki i inny okres od którego liczą ciążę że tak to ujme... Więc zajrzyj może w dokumenty :) tam powinno to być zawarte :)

p19u3e3k6oa8oj22.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Dzień doberek wszystkim ;*

dziewczyny kochane powiedzcie mi czy orientujecie się,czy jak już będę miała wynik z Genesis ciąża 8tyg będzie płeć to czy mogę sie starać o odszkodowanie? Tylko wiąże się to z tym pewnie,ze będę musiała zarejestrować zarodek tak? W poprzedniej ciąży nie dostałam nic z ubezpieczenia,a teraz skoro będzie płeć określona to chyba jest taka możliwość tak? Pytam bo nie chce znać płci i mój P będzie się tym zajmował,tylko muszę go pokierować... :( któraś z was wogole to robiła?
My z mężem też będziemy starać się o odszkodowanie, lecz podobno zależy to od ubezpieczalni.
PZU podobno wypłaca bez problemu, lecz my mamy niestety w Warcie i raczej nic z tego nie wyjdzie...
Pamiętaj, że również przysługuje Ci urlop macierzyński 8 tygodniowy, wystarczy zarejestrować martwe dziecko w USC .

@ola90 u mnie na pewno bylo po 22 tygodniu .
Sprawdz owu ale watpie:/
W ogole to nie wiem czy ktorakolwiek firma wyplaca za „wczesne” ,ze tak to nazwe poronienia.
Wiem,ze ten urlop jest i wtedy jakas kaska ,kiedys slyszlam ,ze cos ponad 3000 ale mowie ja nie korzystalam wiec nie chce tez przeklamac[emoji4]

@ivvonka dziś szarlotkę robię [emoji4]
@Calineczka24 czekam na Twojego bobasa [emoji8]
@olaa90 tak trzeba zarejestrować bez problemu dostaniesz odszkodowanie tylko jest numer też taki co mozna zapytać o procedurę cała
@Funia90 u Ciebie ciało przygotowuje się do porodu [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 dzialalam wczoraj rano,mielismy dzialac wieczorem ale padlam,chcialam dzis rano ale prawie rzygam to jak[emoji3]haha pytam sie jak [emoji3]ale wieczorem juz nie odpuszcze

reklama
@Paulinax ja w PZU mam, nie ma właśnie napisanego od którego tyg to uznają - Czy nie właśnie tak jak Funia90 napisała,ze po 20tyg... urlopu nie chce...
@Paulinax ja w PZU mam, nie ma właśnie napisanego od którego tyg to uznają - Czy nie właśnie tak jak Funia90 napisała,ze po 20tyg... urlopu nie chce...
Wydaje mi się, że PZU wypłaci.
Ja cały czas zastanawiam się, co zrobić, gdy skończy mi się zwolnienie poszpitalne .
Jakoś nie wyobrażam sobie wrócić do pracy..
Nie jestem psychicznie gotowa ...

Do góry