reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@membaris Też słyszałam o możliwości złego wpływu nospy. Ale ja brałam ją we wszystkich ciążach 3x1 nospa forte - córka nie miała problemu z napięciem mięśniowym, za to syn miał wzmożone napięcie mięśniowe (ale też był wcześniakiem). Więc skoro lekarz mówi, żeby brać - to bierz.

reklama
@witch84 no ja w pierwszej ciąży jechałam na nospie i duphastonie i mam zdrowe dziecko także nie wiem sama co zrobić. Od wczoraj widzę różnicę że trochę mniej boli także pomogła nospa. Dziewczyny może lekarz zwiękrzył dawki żeby nie doszło do poronienia ?

Przez lata nospa była uważana za lek bezpieczny w ciąży. Nie sądzę, by nagle coś się zmieniło. Wydaje mi się, że skurcze będą dużo niebezpieczniejsze niż skutki uboczne, które nie są do końca potwierdzone.

@membaris jedna rutka to szkoda organizmu, bo ani nie pomoze ani nie zaszkodzi. Zamien sobie rutka na pol szklanki cieplej wody z sokiem z polowy cytryny i codziennie rano na czczo wypijaj. To robi dobrze na wiele rzeczy i zaopatrzy cie w wit c na tyle, bys nie chorowala. Poza tym lepiej kiwiego zjesc zamiast rutki. Tam masz super wit c. Cialo wezmie tylko tyle ile potrzebuje. Na skurcze biez magne b6 3x2, albo magne b6 max 3x1. Ja sie nosilam ze skurczami od poczatku do teraz. Nawet nospa choc bralam tylko sporadycznie nie dawala rady. Osobiscie odradzam nospe, bo jak pisalam moze wplywac na maluszka. Bierz tylko wtedy, kiedy czujesz, ze skurcze rzeczywiscie mocne i nie przechodza nawet kiedy sie polozysz. Przewaznie lezenie pomaga. No i oszczedny tryb zycia poki nie ma krwiaka, plamien krwawien owszem, ale musisz sie ruszac, bo jak bedziesz ciagle lezec, to macica sie rozleniwi i bedzie sie stawiac za kazdym razem, kiedy wstaniesz. Oczywiscie wszystko z umiarem. Pisze z autopsji i rozmow z ginem. Ja krwawilam od 4tc do niemal 14. I chodzilam duzo na spacery ze psem. Krotkie a czesto, do domu na 4pietro pomimo windy lazlam po schodach, bo nie moglam cwiczyc.Jak trzeba bylo oczywiscie lezalam. Wsluchaj sie w siebie. A jak gina chce, bys brala nospe, to wybieraj w aptece spasmoline. Jest bezpieczniejsza

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@membaris kochana co do zwiekszenia dawek jak będzie coś nie tak to nawet tabletki nie pomogą , tylko organizm sam zadecyduje czy ciąża się rozwinie to jest selekcja naturalna z tym nic nie zrobimy . Jeśli masz skurcze bierz magnez nospe bralabym jakby już faktycznie mocne były klucia .
Za dużo też wydaje mi się nie dobrze bierz maksymlanie tyle ile masz zalecane żeby poczuć ulgę . Nie jedna na początku tak miała i przeszło [emoji4] liczę ze z kaŻdym dniem będzie tylko lepiej ; *

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123, wiem, że łatwo powiedzieć, ale spróbuj nie martwić się na zapas to nie pomoże.
Jak ja wpadam w podobny nastrój to mąż staje przede mną, patrzy mi w oczy (żeby dotarło do baby) i mówi: naprawdę, nie ma sensu martwić się o to, na co i tak nie masz wpływu + całus. I o ile, na początku jak mi tak wyjechał, miałam ochotę uruchomić śmiercionośne wiązki laserowe w moich oczach, o tyle teraz jak mi tak wytłumaczy - zaczynam łapać o co chodzi. A więc, kochana cytuję wsiowego mędrca: Naprawdę, nie ma sensu martwić się o to, na co i tak nie masz wpływu + buziak.

@ivvonka mój tez mi tak mówi ale kurka siedzi mi to w głowie...pewnie jakby cos wyszło do tej pory miałabym w nosie a tak to wraca do mnie ta myśl że wszystko szlak trafi dosłownie i na darmo wszystko co za mną jestem po prostu ludzko przerażona :/

Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi musze to jeszcze przemyśleć ale może faktycznie jeśli dziś będzie lepiej to zmienjszę znacznie tą nospę.
@ivvonka zabawne te wiązki laserowe ;)
@roxie123 ehh i tak uważam że jesteś mega silną babką ! bardzo dużo przeszłaś i może się zdarzyć cieżki dzień.

Zauważyłam, że ze mną z dnia na dzień jest coraz gorzej...
Nic mnie nie cieszy nawet...
Ciągle słyszę, że może musiało tak być lub w stylu może lepiej teraz niż później, a co najlepsze, dziecko byłoby chore, więc może lepiej tak niż się męczyć !!!::(
Nie mam siły, naprawdę na to wszystko...

reklama
@membaris codziennie sobie mówiłam, że będzie ok upadalam wstawalam robiłam kolejne badania ... teraz jakoś już nie mam tej pewności czy faktycznie cos sie znajdzie takiego co mozna leczyc ...a czekanie na wynik mnie dobija

Do góry