reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Około 15.01 powinnam mieć druga @ po zabiegu i 23.01 umówiłam się już do swojego lekarza i jak da zielone światło to ruszamy... Ale teraz starania trwały 13 miesięcy,więc nie liczę,że się szybko uda :(

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

@kropkikreski4 kochana ile by nie trwalo...najważniejsze by spokojnie do końca wytrwać... żeby nic nie obumierało... i tego Ci życzę :) mam koleżanki,które się wściekają bo nie mogą zajść pare ms.. jedna od sierpnia,ale co z tego jak u niej to trwa troszkę dłużej ale ciąże są książkowe... i co najważniejsze już jest mama :( ja zachodzę w 1 cyklu starań,ale ciąże się nie rozwijają...

@olaa90 masz rację, zgadzam się ze wszystkim co napisałaś. Ale nie potrafię zapanować nad rozczarowaniami co miesiąc... Poza tym najpierw zmagania z niepłodnością, później upragniona ciąża i poronienie.. teraz po prostu się boje powtórki z rozrywki. Ale muszę być dobrej myśli i dobrze zacząć Nowy Rok ;)

@kropkikreski4 ja i tak jestem zdania,ze lepiej czekać... okres się kończy i nowa nadzieja, ja po 2 stratach nie mam takiego optymizmu w sobie :) dlatego my nie będziemy się starać z mezem dopóki nie zbadam się wzdłuż i wszerz ... za duże rozczarowanie,złość i bezsilność... buziaki :)

@olaa90 wiadomo że dwa poronienia to też może być przypadek jednak ja Cię całkowicie rozumiem. Zamiast cierpieć kolejny raz lepiej teraz poszukać i nabrać pewności że zrobiło się wszystko co konieczne. Lepiej abyś nic nie znalazła i z czystym sumieniem przystąpiła do starań.

@kropkikreski4 a tak regularnie tą pierwszą @ dostałaś?? Myślę że nie powinni zabronić chyba że z racji przekonań. Mi kazał czekać 6 miesięcy bo takie są książkowe zalecenia.

@AgaB33 Mi już zapowiadali,że po drugiej,jeśli wszystko będzie okej to będę mogła się starać. Dwóch lekarzy mi tak powiedziało. Endometrium mi zawsze ładnie przyrastalo, i teraz też jest już dobre, ale nie ryzykuje. @ dostałam po 31 dniach od pierwszego zabiegu i 22 dni od drugiego.

reklama
Do góry