reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Więc tak badania , które zrobiłam / i teraz robię < wiadomo niektóre trzeba powtarzać >

anty-TG,
anty-TPO ,
TSH , + usg tarczycy
FT3 i FT4
ANA I , i ANA II
P/c. p. kardiolipinie
P/c. p. plemnikowe
P/c. p. antygenom jajnika
P/c. p. antygenom łożyska
Białko C i S
Antykoagulant toczniowy
Czynnika V-Leiden
Gen MTHFR A i C
Mutacja protrombiny 20210
Homocysteina
Kariotyp ja i mąż
Histeroskopia diagnostyczna
Wymazy z dróg rodnych: chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, bakterie, grzyby tlenowe/beztlenowe
Cytomegalia, toxoplazmoza, rozyczka
Badanie ogólne moczu
Kwas moczowy
Morfologia z rozmazem
Elektrolity (Na, K, Cl)
Wapń całkowity
Fosfor nieorganiczny
Magnez
Wit B12
Wit D
Kwas Foliowy
Żelazo
Ferrytyna
GGTP
Amylaza
Kreatynina
Lipidogram (CHOL, HDL, nie-HDL, LDL, TG)
IgG , IgM , IgE całkowite
PT (INR)
Fibrynogen
Antytrombina III, aktywność
CRP , ASO ilościowo
CK , CK-MB, aktywność
Troponina
FSH, LH,
estradiol, testosteron, prolaktyna , progesteron , testosteron ,
ROMA (Ca125+HE4+ROMA)
Kortyzol
CA 19-9
CA 15-3
CEA
Krzywa cukrowa i krzywa insulinowa po 1h i po 2h
Aktywność komórek NK
KIR
Allo Mrl
test cytotoksyczny
monitoring cyklu
AMH
SHGB
PROLAKTYNA test
Glukoza
Małż - p.c p. plemnikowe , badanie nasienia , posiew nasienia

Nie wiem czy coś pominęłam czy nie :) te badania związane z cholesterolem to miałam robione czy nie mam bakterii tez bo mnie często skręcało wtedy w żołądku ale jest ok to chyba były nerwy po drugiej stracie wtedy xD jeszcze zrobie helicobakter dla spokoju :)

@roxie123 dziękuję bardzo. Sporo tego, ale to dobrze.

@membaris powiem tak, im szybciej pójdę spać, tym lepiej dla moich przyszłych siwych włosów. Jednak na spanie się jeszcze nie zanosi, więc muszę poczekać.
A u Ciebie? Stres opanowany rozumiem?;)

@ivvonka tak już się mniej stresuję :) pewnie dopiero tak na prawdę zacznę jutro ;)
a tak się zastanawiam z tym moim pobolewaniem brzucha, możliwe żeby tak było bo wczoraj był termin @? Wziełam rano nospę ale znów jakoś czuję :/

@AgaB33 beta piękna :*
@roxie123 wiem że tak się zdarza. Cieszę się że chociaż znam płeć, bo będę mogła dostać kasę z ubezpieczenia... Badań zrobiłaś w cholere i trochę, wiem że nic konkretnego w nich nie wyszło, także może to i dobrze :) kiedy w końcu te kariotypy robicie?? Bo wiem że zdecydowałas się zrobić prywatnie

Tak więc.... Była dziewczynka :(

@ivvonka w wakacje zaszlam od razu , pierwsze tulenie bylo jakos w polowie cyklu wiec zloty strzal;) teraz to moj drugi cykl starań @membaris 8 stycznia a termin@ mam na 7go @roki_1991 przykro mi:( a masz juz wyniki swoich ana2?bo robilas 2 a nie 3?

Ostatnia edycja:
Hej :* powiem Wam,że uwielbiam tą codzienna lekturke :) wracam z pracy, ogarniam wszystko co do ogarnięcia i zasiadam z herbatka przed forum i czytam co tam u Was :)

Gratuluję pozytywnych testów ! Życzę Wam samych spokojnych dni, już za dużo złego się wydarzyło,teraz będzie już tylko dobrze [emoji6]

Ja jestem w 13dc, drugi cykl po poronieniu. Byłam u mojej pani doktor, wszystko wygląda dobrze, endo 8mm w 11dc, owulacja jest. Jeszcze ten miesiąc sobie darujemy,ale od stycznia już myślę,że dostaniemy zielone światło. ;) zamówiłam online prenatal uno (bo polecalyscie) i 5 testów ciążowych [emoji4]

Nie udzielam się za dużo,ale jestem w tle, czytam i czekam codziennie na Wasze relacje :)

Trzymam kciuki za niedługo testujące !

Napisane na MI 4LTE w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry