reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roxie123 a te mutacje pai i vr2 to badalas jako całość w tym pakiet dna? Bo ja zrobiłam tylko mthfr i leiden i to osobno bo nie wiedziałam wtedy o istnieniu tego tańszego pakietu :D

reklama
@olaa90 ja to robiłam jeszcze początkiem tamtego roku i w zasadzie to robiłam mthfr te 2 i v leiden , taki wtedy był pakiet teraz duzo ludzi robi to są rozszerzone :) i mi tej protrombiny brakuje teraz ją będę robic 250zł kosztuje sama ona ...

Dzwonili właśnie z lab, dziś będę wiedzieć jaka była płeć maluszka :( niestety nie da się zrobić badań genetycznych, bo nie ma z czego (mega dziwne to jest on ale cóż...) w zamian za to proponują mi żebym zrobiła badania w kierunku celiakii i chyba je sobie zrobię

@roxie123 z tydzień temu widziałam na str diagnostyki,ze jest na nią promocja 190zl zadzwoń może czy w Twoim punkcie tez. Czyli pai i ten vr2 nie robiłaś ?
A w alabie jest pakiet krzywych cukrowych i insulinowych , kosztuje 109zl :) przychodzisz tylko ze swoją glukoza :)

@roxie123, No właśnie o te mi chodziło. Dobrze, że niektórzy mają dobrą pamięć. A jak masz jakieś badania, które nie są tam uwzględnione i trochę czasu to pewnie, że wrzuć listę. Ja się wybieram niedługo (za 5 dni - o kurczę) do lekarza i jeszcze go podpytam co tu można dołączyć i jeszcze na szybko zrobić.
Że kosztuje to ja wiem: i badania, i leki, ale żeby oglądać się na NFZ i refundacje to trzeba tam mieć chyba jakieś dobre znajomości.
aaaa...co do opinii bliskich, to naprawdę czasem gdyby nic nie mówili to by było najwięcej pożytku.

@olaa90 lekarz mi powiedział , że jak mam tamte mthfr i leidena to teraz dorobić protrombiny wystarczy ... bo wiesz krzepliwość wychodzi i tak w innych też badaniach i nie ma sensu robić wszystkich zawsze , a on chce te badania co odpowiadaja za ciążę . Na podstawie samej mthfr mi powiedział , ze ta co mam nie ma nic do niczego u mnie protrombiny jest wazna zeby wiedziec czy heparyna potrzebna
@roki_1991 zdarza się tak ;/ wczesna ciąża była i nie zawsze da się wszystko zbadac ... płeć będziesz miała dla własnej świadomosci i łatwiej będzie się pozegnać ;* ja nie wiedziałam jaka była płeć ale w kalendarzu był Szymon więc został Szymon i tak go pochowałam ... wszystkie 3 były bez zarodkowe więc nie nadawałam imion ale drugą ciązę poroniłam jak tez było Szymona w kalendarzu ...

@ivvonka nie da się zbadać wszystkiego wiadomo , ale wstawie co ja badałam i co wykluczyłam :) 3mam kciuki za wizyte ;/ prawda niektórzy mogliby się zamknąć i nie komentować wrrr

@membaris @Totois30 trochę za nami i testuje 7.01.
No ja już po wizycie u Ginekologa. Dostałam neoparin ale widzę że większą dawkę niż od tej w środę. To tamtych aby wybrać powinnam dwa brać. Lekarz mówi aby zastrzyk rano a acard wieczorem i metyle. Tylko nie dopytałam ile tych metyli ale mówił aby femibion lub prenatal uno.
Betę zrobiłam wynik po 13. Skierowanie na usg mam.

reklama
Do góry