reklama
roxie123
Fanka BB :)
roki_1991
Dzwonili właśnie z lab, dziś będę wiedzieć jaka była płeć maluszka
niestety nie da się zrobić badań genetycznych, bo nie ma z czego (mega dziwne to jest on ale cóż...) w zamian za to proponują mi żebym zrobiła badania w kierunku celiakii i chyba je sobie zrobię
olaa90
ivvonka
@roxie123, No właśnie o te mi chodziło. Dobrze, że niektórzy mają dobrą pamięć. A jak masz jakieś badania, które nie są tam uwzględnione i trochę czasu to pewnie, że wrzuć listę. Ja się wybieram niedługo (za 5 dni - o kurczę) do lekarza i jeszcze go podpytam co tu można dołączyć i jeszcze na szybko zrobić.
Że kosztuje to ja wiem: i badania, i leki, ale żeby oglądać się na NFZ i refundacje to trzeba tam mieć chyba jakieś dobre znajomości.
aaaa...co do opinii bliskich, to naprawdę czasem gdyby nic nie mówili to by było najwięcej pożytku.
Że kosztuje to ja wiem: i badania, i leki, ale żeby oglądać się na NFZ i refundacje to trzeba tam mieć chyba jakieś dobre znajomości.
aaaa...co do opinii bliskich, to naprawdę czasem gdyby nic nie mówili to by było najwięcej pożytku.
roxie123
@olaa90 lekarz mi powiedział , że jak mam tamte mthfr i leidena to teraz dorobić protrombiny wystarczy ... bo wiesz krzepliwość wychodzi i tak w innych też badaniach i nie ma sensu robić wszystkich zawsze , a on chce te badania co odpowiadaja za ciążę . Na podstawie samej mthfr mi powiedział , ze ta co mam nie ma nic do niczego u mnie protrombiny jest wazna zeby wiedziec czy heparyna potrzebna
@roki_1991 zdarza się tak ;/ wczesna ciąża była i nie zawsze da się wszystko zbadac ... płeć będziesz miała dla własnej świadomosci i łatwiej będzie się pozegnać ;* ja nie wiedziałam jaka była płeć ale w kalendarzu był Szymon więc został Szymon i tak go pochowałam ... wszystkie 3 były bez zarodkowe więc nie nadawałam imion ale drugą ciązę poroniłam jak tez było Szymona w kalendarzu ...
@ivvonka nie da się zbadać wszystkiego wiadomo , ale wstawie co ja badałam i co wykluczyłam
3mam kciuki za wizyte ;/ prawda niektórzy mogliby się zamknąć i nie komentować wrrr
@roki_1991 zdarza się tak ;/ wczesna ciąża była i nie zawsze da się wszystko zbadac ... płeć będziesz miała dla własnej świadomosci i łatwiej będzie się pozegnać ;* ja nie wiedziałam jaka była płeć ale w kalendarzu był Szymon więc został Szymon i tak go pochowałam ... wszystkie 3 były bez zarodkowe więc nie nadawałam imion ale drugą ciązę poroniłam jak tez było Szymona w kalendarzu ...
@ivvonka nie da się zbadać wszystkiego wiadomo , ale wstawie co ja badałam i co wykluczyłam
muza_ton
@membaris @Totois30 trochę za nami i testuje 7.01.
No ja już po wizycie u Ginekologa. Dostałam neoparin ale widzę że większą dawkę niż od tej w środę. To tamtych aby wybrać powinnam dwa brać. Lekarz mówi aby zastrzyk rano a acard wieczorem i metyle. Tylko nie dopytałam ile tych metyli ale mówił aby femibion lub prenatal uno.
Betę zrobiłam wynik po 13. Skierowanie na usg mam.
No ja już po wizycie u Ginekologa. Dostałam neoparin ale widzę że większą dawkę niż od tej w środę. To tamtych aby wybrać powinnam dwa brać. Lekarz mówi aby zastrzyk rano a acard wieczorem i metyle. Tylko nie dopytałam ile tych metyli ale mówił aby femibion lub prenatal uno.
Betę zrobiłam wynik po 13. Skierowanie na usg mam.
roxie123
@AgaB33 przyrost bardzo ładny
Tutaj jest też fajny kalkulatorek do hcg
Link do: Kalkulator beta HCG | Niepłodni Razem
Tutaj jest też fajny kalkulatorek do hcg
Link do: Kalkulator beta HCG | Niepłodni Razem
reklama