reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@membaris a tak torbiel tez zapomnialam, no jo nie warto sie glowic lepiej czekac:p na spokojnie staraj sie jak najmniej myslec:) zaraz wszystko bedzie jasne ale jak to nie ciaza to faktycznie warto zajrzec czy to nie torbiel albo biochemiczna ale to jeszcze chwila, a kiedy mialas przeglad u gin:)? Kiedy ostatnio widzial co tam w środku sie dzieje? Edit. No bejbe krecha ciemniejsza! Idz na bete!!! No teraz koniecznie! @olaa90 a do jakiego lekarza rusza od 4go stycznia? Ja bym sie tak na kwiecien chciała zapisac jakby nie szlo z zachodzeniem, nie wiem do kogo, do maliny nie chce, moze do pasnika, on tez z lodzi o ile sie nie myle, nie wiem czy do krakowa ruszac, dosc daleko ale to tylko 1sza wizyta potem mozna telefonicznie no zobaczymy ;) @gosia100 plamienia w okolicach owu sie zdarzaja chyba ze to tydz przed@ moze swiadczyc o niedomodze lutealnej i zaleci luteinke, mozna brac raczej nie zaszkodzi a np @AgaB33 moze pomogla chociaz fakt z opoznieniem 1 cylku, jak mi sie teraz uda to twierdze ze luteinka dziala ale ciut pozniej;) albo moze gdyby jej nie bylo udaloby sie miesiac temu? Ciekawe co ? Mi tez sie nie udalo na lutce. Ale moze nie potrzebujemy, kazdy organizm inny...

reklama
@Totois30 przegląd jakoś pod koniec października miałam ale jeśli byłaby torbiel to w poprzednim miesiącu testy też wychodziłyby pozytywne. Z resztą już nie ważne :)
@mfifi04 @hona @gosia100 jeszcze ciiii nie dziękuję, boję się że jutro bańka pryśnie bo brzuch nadal pobolewa. Jeśli jutro zrobię test i nic się nie zmieni to pojadę na betę :)

@membaris gratulacje!!!!!!! Ewidentnie dwie krechy !!! Ta druga wcale juz nie taka slaba mega sie ciesze Twoim szczesciem!!
@olaa90 powiem Ci ze ja po tej mojej stracie zdalam sie wierzyc ze to przypadek, ogolnie jak bylam w ciazy nie dopuszczalam nawet mysli: poronienie. Bo niby dlaczego mi mialoby sie to przydarzyc skoro tysiace kobiet rodzi i jest dobrze a ja mloda bez nalogow i jeszcze poronienie. Nie ma opcji. A jak widac zycie pisze inne scenariusze. Nie wazne czy masz 20 lat czy 47 jak zycie chce Ci dokopac to to zrobi. I skoro w tym roku mi sie nie wiodlo to czemu z ciazą mialoby byc inaczej... Wiadomo, zalamalam sie totalnie, gdyby nie maz to do dzis mialabym depresje no ale...przyjelam do wiadomosci ze tak mialo byc i zaakceptowalam tą moja szara rzeczywistosc. Lekarz stwierdzil ze to na pewno przypadek, pielegniarki w szpitalu tez, maz tez i wtedy pomyslalam ze na pewno przypadek. A teraz z perspektywy czasu wiem, ze nic nie dzieje sie bez przyczyny.. Musialo cos byc na rzeczy. Tylko ja wtedy oszolomiona tym faktem uwierzylam w ten przypadek i nie zrobilam zbytnio badan. W ciazy zdazylam zrobic wszystkie podstawowe czyli m.in. Cytologie , toxoplazmoze, tsh, i parenascie innych wszystko bylo dobrze. Pp poronieniu zrobilam tylko na cytomegalie. Teraz zaluje bo minie zaraz 3 miesiac i juz za pozno. Na razie mam brqc tylko lutke ale jeszcze nie zaczelam..jakby co to od pozytywu zaczne. Ale Ty kochana zrob badania, nie czekaj lepiej wiedziec na czym sie stoi, zeby potem obrac wlasciwa droge. Zdrowie dzieciatka i szczesliwie donoszona ciaza- najwazniejsze. A kiedy planujesz sie starac? Pewnie po badaniach? :) tez jestes mlodziutka wiec masz czas na wszystko.. ;)
@gosia100 skocz skocz, pewnie. Przeciez nie zaszkodzi poradzic sie gina zwlaszcza ze chodzi o Twoje zdrowko. Nie martw sie kochana, ja tez na dniach dostane @ wiec pare dni smuteczkow i od nowa nowy cykl. Nowy Rok moze okaze sie pomyslniejszy!! ❤

@membaris piękne krechy, gratuluję:)

@olaa90 obecnie jestem na duphaston, euthyrox acard, clexane, magnez i prenatal duo.
Mimo, że więcej dzieci niż to w brzuszku nie planuję to zrobię badania bo jak np wyjdzie trombofilia to jest to groźne dla mnie nie tylko będąc w ciąży.

Nie dziękuję kochane, jeszcze jestem trochę w szoku i zachowuje spokój zobaczymy jaka będzie beta. I czy będzie dobry przyrost. Z resztą boję się ucieszyć bo wiem że to dopiero pierwszy krok :)
A powiedzcie mi czy powinnam już dziś łyknąć Duphaston ? W poprzedniej ciązy miałam 2 razy dziennie

reklama
Do góry