reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Gosia0210 mi przy cyklach 31 dniowych beta wyszła dopiero w 35 dc i była 14.3. Spokojnie. Zagnieżdżenie zarodka mogło trwać troszkę dłużej, poza tym na tym etapie beta rośnie bardzo szybko. Mówię ci, nie stresuj się tylko powtórz za dwa dni i będziesz wiedzieć czy jest okej. Jeden wynik nic ci nie powie

reklama
A test sikany jaki byl? @Gosia0210 nie przejmuj sie fak bardzo bo stres nie pomaga. Zrob sobie test rano i porownaj z poprzednim. Powtorz tez bete i zobacz czy rosnie.

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

@roki_1991 tak mozna powiedziec, chodze teraz do bardzo fajnej endokrynolog. Mam nadzieje,ze jak sie teraz uda zajsc to bedzie dobrze. Ona tez powiedziala,ze to przeciwciala mogly miec wplyw na poronienie. Wiesz,musze Ci cos powiedziec, wydajesz sie byc mega pozytywna,optymistyczna osoba. Szczerze podziwiam Cie za taka postawe w Twojej sytuacji,ba nawet musze sie przyznac do takiego malo fajnego uczucia jakim jest zazdrosc. Wiem,ze gdybym ja poronila to bym zalamala, siedzialabym i ryczala,obwiniala siebie,caly swiat i wogole chcialabym zycie skonczyc. Naprawde szacun. Jestes tu,udzielasz sie ,pomagasz, wspierasz. WOW

@Aggs tak biore ale Letrox. Na poczatku mialam jakies przelewania w brzuchu,zauwazylam,ze lepiej toleruje mleko bez laktozy,wiec stad Letrox. Tak,mialam usg, lekarka od razu powiedziala,ze wszystko wskazuje na Hashimoto. No i tak a'propos mojej durnej glowy. Ja przed zajsciem w ciaze bralam Oeparol a to nic innego jak olej z wiesiolka, durna ja. Jutro pedze po to do apteki. Przy okazji moze zakupie jakis test ciazowy,moze tak przepedze malpe na 9 miesiecy?

@Gosia0210 roki ma racje, to bardzo wczesna ciaza i beta jak na ten czas jak najbardziej prawidlowa. Zbadaj przyrost za dwa dni. Jak dla mnie dzidziol jak nic :tak: Trzymam kciuki

@Aggs bladziusienki :(

Powtórzę napewno ;) ale niestety podswiadomie czuje, ze moze spadac przez to, ze mialam dosyc mocny bol piersi, i podbrzusza a teraz nic a nic.. bo tak czytam w internecie to dziewczyny maja pierwszy wynik bety zawsze jakis w granicach 100, a nawet wiecej.. mnie zamurowalo jak zobaczylam 18,3...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@hona [emoji28] trzymam kciuki. Oeparol jak najbardziej. A i jeszcze warto zaopatrzyc sie w lubrykant o nieco wyzszym pH. Ja staralam sie kilka miesiecy a z rzeczonym lubrykantem (ja mialam pre-seed) udalo sie za pierwszym razem. Teraz znow bede probowala z lubrykantem i zobaczymy czy sie uda.

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

@Gosia0210 uwiez mi, mam 40 lat, jestem na tym forum z malymi przerwami od 2011 roku. Dziewczyny zaczynaly nawet z beta na poziomie 6,na dzien przed czy w dniu spodziewanej miesiaczki. NAJWAZNIEJSZY JEST PRZYROST. Cyckami sie nie sugeruj,bo to zaden wyznacznik, raz sa obolale,napuchniete innym razem flaki. Spokojnie,wdech,wydech... Bedzie dobrze,tylko sie nie stresuj.

@AgaB33 u mnie z tym opanowaniem/wykluczeniem stresu moze byc ciezko,jak juz wspominalam mam mega stresujaca prace, mam na glowie tyle,ze czasami nie mam czasu zjesc. Co do ziolowych zamiennikow to przyznaje,ze nie wiem. Ale po bromku,przysiegam,myslalam,ze sie przekrece,dodam ,ze zaczynalam od 1/4 tabletki a i tak potrafilam zasnac przy stole jedzac kolacje.

@hona powiem ci tak. Byłam w czwartek na wizycie, lekarka wtedy niby nic nie powiedziała, ale widziałam na usg że maleństwo się nie rusza. Wiedziałam że jest źle, mimo iż lekarka tego nie powiedziała. Kazała zrobić betę i przyjść w pon do szpitala na powtórna betę. Tak więc miałam 3 dni gdzie sobie popłakałam, chociaż M mówił cały czas żebym nie płakała bo jeszcze nic pewnego, że on wierzy do końca i takie tam.. Było mi przykro, to jasne. Ale stwierdziłam że muszę wziąć się w garść, zrobić badania żeby wiedzieć na czym stoję, a jak będę siedzieć i użalac się nad sobą, to po pierwsze będzie tylko gorzej, a po drugie nie będę mogła tak szybko wrócić do starań :) więc obrałam plan działania, robię badania chociaż lekarka powiedziała że nie mam robić nic, ale te podstawowe przeciwciała chce zrobić i badania genetyczne dziecka.
W okol dużo koleżanek z ciąży, wiadomo że przykro jak widzisz kogoś kto wpadł i nie chciał dziecka... Ale bardzo chce wierzyć w to że następnym razem się uda :) wiem że będę o to walczyć z całego serca!! A za Ciebie trzymam kciuki żeby ta franca nie przyszła przez najbliższe 9 miesięcy ;)

reklama
Ja również cie podziwiam @roki_1991 i trzymam kciuki bardzo bardzo mocno bo na pewno będziesz wspaniałą mamą i bardzo bardzo silną :*

p19u3e3k4pwu9alb.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Do góry