reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 dziękuję, ze pytasz. Ja w tym miesiącu mam post, bo m byl chory. Nie wiadomo kiedy będziemy mogli probowac, moze za jakies dwa, trzy miesiące, ale nie jestem pewna, czy w ogole bedę jeszcze próbować. Nie wiem sama, co zrobic. Dostałam tez wyniki tych mutacji i wyszly mi te dwie ostatnie nieprawidłowe. Moze pozniej uda mi sie wkleic, bo ja nie wiem czym to sie je. A Ty jak sie trzymasz?

reklama
@Elodia dobrze ze juz po, zawsze dawaj sobie chwile na smutek ale zaraz wychodzi sloneczko:) u mnie bole i skurcze tak samo duze..tez wylam z bolu praktycznie mdlalam momentami ale w domu..zaraz zleci i bedzie pierwsza @ i bedzie mozna sobie juz powoli myslec :) nastroj sie poprawia:) @AgaB33 przyszla! Wczoraj po poludniu sie rozkręciła zatem 2dc kurcze za wami jestem sporo szkoda ze razem wszystkie nie testujemy;) @anja93 i ine robiace testy owulkowe, ostatnio robilam je zle:D ten pasek sie zanurza do sikancow nie przekraczajac tego poziomu max na 10 sek i potem kladzie na plasko? Czy na ile sie zanurza..i te testy z allegro po ilu sie odczytuje po 5 czy 10 min? Ale bede wam trzymac kciukasy wszystkim:)

@AgaB33 okej, już teraz wszystko jasne :p
@Elodia najważniejszy jest plan. Trzeba sobie to ułożyć w głowie po swojemu i zacząć działać :) a posiadanie planu pomaga też wrócić psychice do normalności :) bardzo się cieszę że u ciebie wszystko w porządku :) i czekam na następną taka piękna fotkę :D kiedy prenatalne??

@Marika92 rozumiem, wybaczone :) rozumiem to że nie możesz spać, bo ja też nie mogłam. I z tego co widzę to nie tylko ja. A co do siku... Mój mąż się śmiał że ja w nocy tylko wstaje siku, kładę się i znowu wstaje siku :p heh, coś w tym chyba było, bo goniłam jak głupia nie tylko w nocy z resztą. Teraz koleżanka u mnie była, to jeszcze nie powiedziała że jest w ciąży a już wiedziałam, bo też biegała co chwile :D
@madzia0902 nie sugeruj się proszę żadnymi objawami, bo to nie wyznacznik. Ja w tamtej ciąży cały czas miałam odrzut od mięsa, sam zapach mnie drażnil, miałam tak do wizyty w 11 tc na której się okazało że dzieciątko minimum od 2 tyg jest martwe... Także to że objawy znikają, nie powinno być wyznacznikiem. Uspokoj się, bo na pewno będzie dobrze :) a poza tym piersi cały czas nie mogą boleć, bo chyba byśmy wszystkie zwariowały. Są dni że bolą bardziej, mniej czy wcale. Także włącz jakiś fajny film, zajmij myśli, będzie dobrze :)
@gosia100 dobrze ze zaczęłaś wcześniej, to teraz możesz robić prawidłowo i na pewno wyjdzie za kilka dni ;) trzymam kciuki :)
@Frezja_1 faktycznie kojarzę teraz że pisałaś coś o chorobie M. Mam nadzieję że szybko wróci wszystko do normy :) czemu nie wiesz czy będziesz chciała jeszcze w ogóle próbować?? U mnie całkiem okej, trzymam się mimo tyłu koleżanek z ciąży... W dodatku na takim etapie na jakim ja bym była... Co do mutacji, też mam dwie ostatnie, heterozygoty więc te łagodniejsze. Na te mutacje metylowany kwas foliowy i zastrzyki z heparyny w ciąży. Także da się z tym żyć i nie ma tragedii :)
@Totois30 to zaczynasz nowy cykl i nowe możliwości :) super. A dobrze ze nie testujemy razem, to zawsze to więcej okazji to jakiejś dobrej wiadomości :)

@madzia0902 nie martw sie na zapas. Kazda, ale to kazda ciaza jest inna. Ja nie mialam zadnych dolegliwosci poza sennoscia, mdlosci i bole zaczely sie wraz z poronieniem. Trzymam za Ciebie kciuki.

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

Wróciłam do domu. Czuję w spbie niesamowitą moc. Taką pozytywną. Z pomocą Aniołka uda się szybko. Już nie mogę doczekać się staranek.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Wróciłam do domu. Czuję w spbie niesamowitą moc. Taką pozytywną. Z pomocą Aniołka uda się szybko. Już nie mogę doczekać się staranek.

f2wlk6nllyt56xuu.png

No i super. Odpocznij sobie tylko po szpitalu. Kiedy wracasz do pracy?

No i super. Odpocznij sobie tylko po szpitalu. Kiedy wracasz do pracy?

Elke mam do 18 grudnia ale pojde do mojej gin i przedluze o 4 tygodnie. Celem odpoczynku i przygotowań do nowej pracy. Zmieniam pracę od dnia po zakonczeniu zwolnienia. Wiem ze żle bym zniosla powrot do obecnej pracy.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Moje wyniki, nie umiem wkleic. :(
MTHFR 1298A-C uklad homozygotyczny
PAI-1 4G uklad heterozygotyczny.
Co Wy na to?
Ja zglupialam. W zadnej ciazy nie bralam metyli ani heparyny. Pierwsza ciaza ksiazkowa. Druga zakonczona w 16 tc prawdopodobnie przez zakażenie wewnatrzmaciczne. W tej drugiej ciazy bralam omega med optima start tam byly aktywne foliany.
Powiedzcie do kogo sie udac z tymi wynikami, bo moj gin odpada. I czy ja musze brac te heparyne, czy moze akard? Czy co?
@Funia90 specjalistko wypowiedz sie, oczywiście inne dziewczyny, ktore sie znaja tez proszę.

reklama
Do góry