reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 dziękuję, ze pytasz. Ja w tym miesiącu mam post, bo m byl chory. Nie wiadomo kiedy będziemy mogli probowac, moze za jakies dwa, trzy miesiące, ale nie jestem pewna, czy w ogole bedę jeszcze próbować. Nie wiem sama, co zrobic. Dostałam tez wyniki tych mutacji i wyszly mi te dwie ostatnie nieprawidłowe. Moze pozniej uda mi sie wkleic, bo ja nie wiem czym to sie je. A Ty jak sie trzymasz?

reklama
@Elodia dobrze ze juz po, zawsze dawaj sobie chwile na smutek ale zaraz wychodzi sloneczko:) u mnie bole i skurcze tak samo duze..tez wylam z bolu praktycznie mdlalam momentami ale w domu..zaraz zleci i bedzie pierwsza @ i bedzie mozna sobie juz powoli myslec :) nastroj sie poprawia:) @AgaB33 przyszla! Wczoraj po poludniu sie rozkręciła zatem 2dc kurcze za wami jestem sporo szkoda ze razem wszystkie nie testujemy;) @anja93 i ine robiace testy owulkowe, ostatnio robilam je zle:D ten pasek sie zanurza do sikancow nie przekraczajac tego poziomu max na 10 sek i potem kladzie na plasko? Czy na ile sie zanurza..i te testy z allegro po ilu sie odczytuje po 5 czy 10 min? Ale bede wam trzymac kciukasy wszystkim:)

@AgaB33 okej, już teraz wszystko jasne :p
@Elodia najważniejszy jest plan. Trzeba sobie to ułożyć w głowie po swojemu i zacząć działać :) a posiadanie planu pomaga też wrócić psychice do normalności :) bardzo się cieszę że u ciebie wszystko w porządku :) i czekam na następną taka piękna fotkę :D kiedy prenatalne??

@Marika92 rozumiem, wybaczone :) rozumiem to że nie możesz spać, bo ja też nie mogłam. I z tego co widzę to nie tylko ja. A co do siku... Mój mąż się śmiał że ja w nocy tylko wstaje siku, kładę się i znowu wstaje siku :p heh, coś w tym chyba było, bo goniłam jak głupia nie tylko w nocy z resztą. Teraz koleżanka u mnie była, to jeszcze nie powiedziała że jest w ciąży a już wiedziałam, bo też biegała co chwile :D
@madzia0902 nie sugeruj się proszę żadnymi objawami, bo to nie wyznacznik. Ja w tamtej ciąży cały czas miałam odrzut od mięsa, sam zapach mnie drażnil, miałam tak do wizyty w 11 tc na której się okazało że dzieciątko minimum od 2 tyg jest martwe... Także to że objawy znikają, nie powinno być wyznacznikiem. Uspokoj się, bo na pewno będzie dobrze :) a poza tym piersi cały czas nie mogą boleć, bo chyba byśmy wszystkie zwariowały. Są dni że bolą bardziej, mniej czy wcale. Także włącz jakiś fajny film, zajmij myśli, będzie dobrze :)
@gosia100 dobrze ze zaczęłaś wcześniej, to teraz możesz robić prawidłowo i na pewno wyjdzie za kilka dni ;) trzymam kciuki :)
@Frezja_1 faktycznie kojarzę teraz że pisałaś coś o chorobie M. Mam nadzieję że szybko wróci wszystko do normy :) czemu nie wiesz czy będziesz chciała jeszcze w ogóle próbować?? U mnie całkiem okej, trzymam się mimo tyłu koleżanek z ciąży... W dodatku na takim etapie na jakim ja bym była... Co do mutacji, też mam dwie ostatnie, heterozygoty więc te łagodniejsze. Na te mutacje metylowany kwas foliowy i zastrzyki z heparyny w ciąży. Także da się z tym żyć i nie ma tragedii :)
@Totois30 to zaczynasz nowy cykl i nowe możliwości :) super. A dobrze ze nie testujemy razem, to zawsze to więcej okazji to jakiejś dobrej wiadomości :)

@madzia0902 nie martw sie na zapas. Kazda, ale to kazda ciaza jest inna. Ja nie mialam zadnych dolegliwosci poza sennoscia, mdlosci i bole zaczely sie wraz z poronieniem. Trzymam za Ciebie kciuki.

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

Wróciłam do domu. Czuję w spbie niesamowitą moc. Taką pozytywną. Z pomocą Aniołka uda się szybko. Już nie mogę doczekać się staranek.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Aniołek [*] 10.12.2017 8t3d

Wróciłam do domu. Czuję w spbie niesamowitą moc. Taką pozytywną. Z pomocą Aniołka uda się szybko. Już nie mogę doczekać się staranek.

f2wlk6nllyt56xuu.png

No i super. Odpocznij sobie tylko po szpitalu. Kiedy wracasz do pracy?

No i super. Odpocznij sobie tylko po szpitalu. Kiedy wracasz do pracy?

Elke mam do 18 grudnia ale pojde do mojej gin i przedluze o 4 tygodnie. Celem odpoczynku i przygotowań do nowej pracy. Zmieniam pracę od dnia po zakonczeniu zwolnienia. Wiem ze żle bym zniosla powrot do obecnej pracy.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Moje wyniki, nie umiem wkleic. :(
MTHFR 1298A-C uklad homozygotyczny
PAI-1 4G uklad heterozygotyczny.
Co Wy na to?
Ja zglupialam. W zadnej ciazy nie bralam metyli ani heparyny. Pierwsza ciaza ksiazkowa. Druga zakonczona w 16 tc prawdopodobnie przez zakażenie wewnatrzmaciczne. W tej drugiej ciazy bralam omega med optima start tam byly aktywne foliany.
Powiedzcie do kogo sie udac z tymi wynikami, bo moj gin odpada. I czy ja musze brac te heparyne, czy moze akard? Czy co?
@Funia90 specjalistko wypowiedz sie, oczywiście inne dziewczyny, ktore sie znaja tez proszę.

reklama
Do góry