reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Oj nie wyslalo sie... przepraszam. W kazdym razie jest tam opisane jak to dziala

Napisane na SM-G930T w aplikacji Forum BabyBoom

@Aggs nie mam notatnika swojego i nie chce tez zaprzatac glowy i smiecic to forum bo jedno poronienie nie oznacza ze ciaza sie nie uda. Zrob najpierw poziom homocysteiny i wit d i zastanow sie gleboko zanim zaczniesz cos brac. Ja mam troszke tego plus leki od lekarza beda jeszcze ale napewno bede brala wit d acard, magnez prenatal mozna tez brac koenzym Q 10. i to chyba wszystko a moze az. chyba ze o czyms zapomnialam.

Rozumiem @zosiak ale ja nie mieszkam w Polce tylko w Stanach nie mam niestety ubezpieczenia, a lekarze, ktorzy sa w moim zasiegu finansowym nie podchodza do pacjentki indywidualnie i zostawiaja troche samopas. Dlatego w kwestii suplementow i diety radze sobie sama jak moge. Biore witamine D, levotyroxyne, olej z wiesiolka, kwas foliowy i witaminy prenatalne.

To zalezy od lekarza i od zaawansowania ciazy. W moim przypadku zostalam calkowicie olana, nie zaproponowano mi nawet usg czy bety. Moja znajoma natomiast miala zagrozona ciaze, plod nie rosl. Dostala zalecenia dietetyczne oraz l4. Zadnego szpitala, zadnych wspomagaczy. Dziecko urodzilo sie w terminie z waga niecale 1800 gr. Traktuja poronienie bardziej jako fizjologie niz jako traume dla kobiety. Troche inaczej niz w Polsce. Moja siostra stracila pierwsze dziecko w 23 tc i podczas drugiej ciazy trzesli sie nad nia bardzo.

@gosia100 ponad rok ;) ale dzisiaj panikuje, bo oczywiscie przed chwila zrobilam kolejny test i kreski prawie nie widac[emoji25] jutro rano zrobie jeszcze.. boje sie ze to moze byc jakas ciaza pozamaciczna [emoji29]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Gosia0210 kochana musisz poczekac do pon i zrobić raniutko beta hcg wynik bedziesz miec szybko i tam wszystko bedzie juz czarno na bialym:)z dnia na dzien kreska Ci nie sciemnieje a z porannego moczu powinna byc najsilniejsza a z pozniejszego np moze byc bledsza, jest ewidentnia druga kreska wiec cos pewnie dobrego sie dzieje:) wyluzuj kochana na weekend :)

reklama
Do góry