reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Gosia0210 no super! A bete robilas? Czytalam Twoja historie czy masz jakies leki wlaczone po zajściu w ciążę?
Ja dzis ogory kiszone i gulasz teściowej omnomnom no a przed pylek pszczeli bleh paskudztwo..ale potem gulasz omnomnom:):):)

Leków jakis takich specjalnie nie, biore tylko euthyrox wieksza dawke i duzo magnezu i wapnia + kwas foliowy ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja zaczynam sie brać za siebie od stycznia bo w koncu do lipca duzo czasu nie zostalo a do wesela forma sama sie nie zrobi ;) malo pisze prawie wgl ale codzienne was dziewczynki czytam i jakos mi lepiej tak :) u mnie wszystko juz dochodzi do normy jak tylko przestalam krwawic zaraz odzylam..:) u mnie już prawie 3 tyg od poronienia...ale juz nie smuce sie az tak bardzo choc czasem w nocy sobie placze w poduszkę wiem ze ulzy mi jak w koncu bede miec dzieciątko
. ..zawsze mowilam ze bede miec 2 dzieci max...ale dwie stracone ciaze i juz chce 3 hihi :) my planujemy zaczac staranka w marcu/kwietniu ...aktualnie mam kilka wynikow badan ale czekam na kolejne takze jak juz bede miala wszystkie to wstawię zdjecie do wglądu..

Witam. Jestem nowa na forum. Szukalam jakiejs porady dotyczacej ciazy po poronieniu. Poronilam w 5tc wg obliczen aplikacji. Staralam sie o zajscie w ciaze kikla miesiecy wiec robilam testy co miesiac. W koncu udalo sie i w dniu oczekiwanej miesiaczki zrobilam test i pokazaly sie 2 kreski. Dla pewnosci powtorzylam test jeazcze kilka razy i za kazdym razem kreski byly coraz mocniejsze. Wczoraj odeszla moja babcia, a dzis rano dostalam bardzo silnego krwawienia. Zrobilam test, ktory wyszedl negatywnie. Odwolalam wizyty u ginekologa i endokrynologa (choroba Hashimoto). Okropnie sie boje, ze nie uda mi sie zajsc w cize ponownie... bo hashimoto, bo wiek, bo nieregulane cykle. Sledze owulacje, badam tsh, ale mam obawy.

@Olasec a zawsze mały tak marnie spał?? U nas córcia też się budziła gdy przed spaniem mleko pila - sikanie chyba. A synek kolegi nigdy nie mial stwierdzonej skazy ale jak teraz odmówił picia mleka to w końcu śpi spokojnie całe noce.

@AgaB33 zawsze źle spał. Tzn on przed samym spaniem nie pije tylko tak z godzinę wcześniej. Jak zje kolację to popija kakao. Do roku czasu nie przespał nawet 3 godzin ciągiem. Dziś np super spał, coś tam tylko gadał przez sen i dospał do 6 co się rzadko zdarza.

@Marika92 nie wiem czemu nie widzisz zdjęcia :(

@zosiak termin mam z om na 1 czerwca.

Dziewczyny u mnie biel absolutna:) moze bedzie swiatecznie poczecie teraz, tylko byle @ przyszła bo bralam lutke i nie wiem jak to bedzie...powinna przyjsc dzis:)
@Aggs ta wizyta u endokrynologa niepotrzebnie chyba odwolana, warto skonsultowac obecny snan zdrowia, moze leki i unormowanie tarczycy pozwola zajsc i utrzymac ciaze, konieczna wspolpraca z lekarzami..to samo ginekolog, trzeba konsultowac, moze zleci jakies badania...

@Aggs jestes mloda kobieta znam osoby ktore zaczynaja sie starac dopiero majac 34 lata wiec nie martw sie teraz ten wiek troche sie przesunął nawet bardzo ja w sumie dojrzalam do myslenia o byciu mama majac 28 lat niestety nie udalo sie trudno bede orobowac dalej mam za soba tez poronienie i cp wiec nie kazdy cykl bede mogla sie starac moze sie okazac ze jesli nie bedzie owulacji to z lewej strony to w ogole nie bedziemy sie starac nie bede ryzykowac. Tez mi sie wydaje ze niepotrzebnie odwolalas wizyte moze warto skonsultowac to.
@Olasec piekny termin;)

Dzisiaj pogadalam z mezem i powiedzial jasno ze nie dlugo zaczynamy sie starac i nie interesuja go moje studia najwyzej zawiesze zrobie te przedmioty ktore sie da bo nie wykluczamy opcji ze moze sie okazac ze bede musiala lezec albo czekac na ta owulacje ale pragniemy dziecka oboje to fakt. No i ja dzisiaj z dieta tez zgrzeszylam tata moj kupil mi drozdzowke z posypka i sie skusilam;)

reklama
@Olasec ale zazdroszczę.... ja miałam termin na 18 maja, więc mój pewnie wyglądałby teraz podobnie.
A w jakim wieku jest Twoje pierwsze dziecko? Poroniłaś między ciążami? I ile po poronieniu udało się zajsc w ciąże?
Przepraszam, że pytam ale chciałabym porównać swoją sytuację do Twojej i mieć nadzieję, że niebawem znów będę mogła być w ciąży :)

Do góry