reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja bym waliła, ale ja sama mam też podobną sytuację. Lekarz mówi, że z takimi wynikami powinnam bez problemu zajść w ciążę, bo on nie widzi przeszkód. Koleżanka z kolei, która sama miała ponad rok starań z zajściem przy drugim dziecku (ostatnio dała mi cynk do swojej lekarki) mówi mi, że to kwestia psychiki. Jak to kwestia psychiki to ja już nie mam pomysłu co ja mam robić żeby się upsychicznić tak żeby było dobrze.:p

reklama
Witajcie a wiec maz juz wykupil lot na 26 grudzien:) mam nadzieje ze w pracy nic sie nie pokomplikuje wtedy moja siostra ma slub :) wiec cieszy mnie to bardzo
:) a co tam u was ja wlasnie 10 minut na slonku siedzialam i pochlanialam wit D.:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny wierzę, ze psychika moze narobic bałaganu w hormonach i na przyklad zablokowac owulacje, ale jezeli owulka jest potwierdzena monitoringiem, to jak psychika moze jeszcze zadzialac na zaciazenie.?
@ivvonka od kiedy sie starasz?

U mnie niedziela jak i sobota w łóżku... [emoji40] co chwile temperatura 39 zbita do 37 i znów to samo... Myślę że bez l4 się nie obejdzie... Chyba że w nocy będzie ok :) u mnie dziś 29 dc i na razie brak @.. I nie wiem skąd ta temperatura... Słyszałam kiedyś że zagnieżdżane daje czasami takie objawy... Ale nie wkręcam się, chociaż dziwnie nie wiadomo skąd "wirusisko" .. Weekend zamiast [emoji485] [emoji484] [emoji483] [emoji482] [emoji481]... Leżing ale w łóżku.. A taka piękna pogoda

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

@Frezja_1 po prostu jestes rozsadna. Te hormony to jedno z najtanszych i najprostszych badan a wiele mowia o cyklu i potrafia sie zmieniac. Powinno sie je kontrolowac raz na pol roku. Mnie nikt ich nie badal, a sie zawzielam i sama zrobilam. I wyszla i prolaktyna podwyzszona i lh wieksze niz fsh, co oznacza, ze moze nie byc owulacji. A psychika... niestety dziala, choc nikt nie wie do konca jak. Jak bardzo sie chce to w jakim sensie spinamy sie bezwiednie. Na to jednak nie ma mocnych bo ciezko wyluzowac skoro nie wiadomo jak sie spina. Dlatego tez wielu sie udaje zajsc w ciaze jak odpuszczaja starania. Poki co sprawdz hormony. A jak tam bedzie ok, to polecalabym sprawdzic droznosc jajowodow. Na innym watku dziewczyna stara sie o dziecko, tez zachodzila wczesniej. Zrobila w koncu droznosc i... obydwa jajowody zapchane. To poki co zdaja sie byc najwazniejsze badania

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Marika92 może akurat [emoji4] &&&
@Frezja_1 a Ty sprawdzałaś czy pęka pęcherzyk ?

Wiecie co ja sobie na mój mały niezdarny mózg tłumaczę... przyjęłam taką opcję... ze ta biochemiczna to reakcja na leki... pozytywna reakcja ze coś się zadzialo w moim organizmie [emoji39] chyba lepiej sobie tak wmawiać xD

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@roxie123, może i tak być. Coś tam zaiskrzyło, coś załapało, ale jeszcze nie do końca. Wcześniej była przecież głucha cisza.

@Marika92 albo starcie z zimnym klimatem, albo inne starcie. Temperatura faktycznie rośnie przy zajściu w ciążę, ale żeby jako tako się na nią powoływać to kilka warunków musi być spełnione.
-obserwacja o stałej godzinie, zaraz po obudzeniu się (u mnie sprawdza się bardzo - przed okresem temperatura leci na łeb na szyję do 35 z groszkiem i już wtedy wiem, że szkoda testów wyciągać)
-zapis fałszuje: choroba, leczenie, alkohol, stres, przemęczenie, emocje i mnóstwo innych cudów.
Więc to też trzeba brać pod uwagę. Tak czy siak: zdrowiej bejbe i powodzenia w staraniach.

@Frezja_1, zielone światło było w grudniu, więc trochę już czasu minęło. No kiedyś tam zaskoczę. Może w drugim grudniu :)

@zosiak fajnie, szczególnie na święta powinno się być razem. A długo w ogóle jeszcze będziecie tak rozdzieleni tymi kilometrami? Czy to czasowe rozwiązanie? Jeśli nie jestem wścibska. W ogóle to bardzo Was podziwiam. Musi was łączyć bardzo mocne uczucie.

@ivvonka no rzeczywiście od grudnia to sporo, obys juz dlugo nie czekala na fasolke.
@roxie123 bylam podejrzec owulacje i jajka pękają.
@Destino czy przy potwierdzonej owulacji jest sens robic te hormony o ktorych pisalas? I mam pytanie o te droznosc. Kilka lat temu, gdy staralam sie o pierwsza ciaze mialam robiona laparoskopie, niby jajowody byly drozne i zaszlam krotko po. Drugim razem udalo sie w zeszlym roku we wrzesniu, w pierwszym cyklu staran, w styczniu prawdopodobnie przez bakterie skurcze i " porod" w 16tc. zywego dzieciatka, po, oczywiscie czyszczenie. czy to moglo miec wplyw na powstanie jakichs zrostow? Pytam, czy jesli wcześniej nie bylo podczas laparoskopii, to czy teraz mogą być? Jesli tak, to moze trzeba zasugerować ginowi sprawdzenie, choc ja na mysl o szpitalu, mam torsje. Ja tam przeszlam piekło, podczas tego ronienia ciazy i boje sie tam wracać, jednak jak będzie trzeba, to wroce.

@Frezja_1 hm może faktycznie trzeba odpuścić nie starać się specjalnie ja tamten miesiąc wrzuciłam na luz teraz już wg się nie myślę zastanawiać nad tym tematem po prostu trzeba żyć a jak będzie miało być to będzie

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny. Niezmiennie czytam was na bieżąco, ale z reguły w pracy, więc nie zawsze mam czas odpisać.
Tak czytam te wasze posty o psychice i zastanawiam się że u mnie też ona chyba jest problemem. Bo poprzednim udało mi się zajść w ciążę jak olałam temat.
@Frezja_1 fajnie ze masz do tego takie spokojne podejście :) wierzę w to że niedługo się uda ;)
@roxie123 życzę szybkiej przeprowadzki i kto wie, może już z fasolka :) a jak nie, to na swoim na pewno uda ci się wyluzowac i będzie Kropka :* trzymam mocno kciuki
@Funia90 fajnie ze udało wam się wyrwać na weekend we dwoje (a raczej troje :p )
@ivvonka, wiem że już ktoś Ci to tu pisał, ale dołączę się do tego. Uwielbiam czytać Twoje posty, bo zawsze się przy nich uśmieje :D
@Miqi przykro mi że akurat tutaj musimy się poznać... Nie mniej jednak zostań z nami i pisz jak tylko potrzebujesz, w grupie raźniej. A dziewczyny mają ogromną wiedzę i zawsze chętnie służą radą. Nie wyrzucaj sobie nic, bo to co się stało nie jest twoja wina z żadnym wypadku.

U mnie ostatnio dużo pracy, ciągnę dwa etaty i trochę nie ogarniam momentami niestety... Jak wracam do domu to tylko zjeść, prysznic i spać. Staranka póki co są co drugi dzień, ale nie liczę który to dc. Nie chce się nastawiac, żeby się nie spinac.
Mojego M dopadł mam nadzieję jakiś wirus, bo od wczoraj wieczora do dziś do południa cały czas wymiotuje... Mówię mam nadzieję że wirus, bo wczoraj jedliśmy u teściowej zupę grzybowa i smażone kanie, a mi też dziś jakoś dziwnie.... Ale teściowie też jedli i nic im nie mam, więc mam nadzieję że to nie te grzyby jednak... Ja w nocy spać nie mogłam, bo miałam taki helikopter w głowie jakbym wypiła przynajmniej butelkę wina... Mam nadzieję że do rana mi przejdzie i mojemu M też... Bo jak nie to do lekarza.... Eh, takie to życie

Do góry