reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@ivvonka i jak ZUS?
Nie przekreślam jeszcze tego cyklu, dopoki nie ma plamien, jest szansa, chociaz szczerze wątpię, ze tym razem sie udało. Nie czuje sie na ciążę, ani cycki, ani jajniki, nic cisza totalna. Poza tym moja teoria mówi, ze 10 dp, to juz test jest wiarygodny, ale tak jak mowilam jeszcze plemienia przedmiesiaczkowe sie nie zaczely, wiec malutka nadzieja jest. W tym cyklu przyjmuję negatyw ze spokojem. Biorę to na klate i dzialam dalej. Po @ pojde podejrzec, czy drugi jajnik tez jajeczkuje. Chcialabym zrobic tez jakies hormony. Podpowiedzcie kobietki jakie i kiedy robic.

@Frezja_1 pewnie ja tez z dystansem... powiedziałam sobie ze zaraz znowu bede w ciąży [emoji14] hehe kiedy to nie wiem ale za chwilę [emoji23]
Zrób sobie tarczyce a po owulacji progesteron możesz sprawdzić to takie podstawowe .

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Mam do oddania która chce [emoji4]
1506850171-aaaaaa.jpeg

Tarczyce badam, biore eytyrox. Progesteron badalam z 3 cykle temu, 7 dni po owulacji, bylo ponad normę, ale moj gin powiedział, ze tego nie może byc za duzo, co wy na to.? Myslalam bardziej o jakichs hormonach płciowych estrogen, czy cos, prolaktyna. Jak myslicie?

@Frezja_1 możesz ale ja wiem czy to ma takie znaczenie ... wydaje mi sie ze badania robić to już konkretniejsze takie co może coś wykarza a tak to próbować dalej

@Frezja_1 ZUS polecam. Dobra komedia, dużo takich fajnych skeczowych, współczesnych smaczków. Gra aktorów bardzo przyzwoita. Dużo ekspresji, zastanawiałam się czy drzwi w scenografii nie odpadną, z czego u licha jest sofa i czy na próbach na pewno nikt nóg nie połamał. Nastawiłam się na K.Pakosińską w roli żony, ale akurat tym razem grała inna aktorka. Udźwignęła rolę. Jak ktoś chce się pośmiać to polecam. Jak podumać nad problemami i wzruszyć się to nie da rady.

@Frezja_1 miedzy 3-5 dniem cyklu mozesz zrobic estradiol, fsh, lh i prolaktyne. Stosunek fsh do lh duzo mowi o cyklu. Fsh powinno byc wyzsze niz lh. Nawet jesli pozostaja w normach

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Frezja_1 na własną rękę to raczej tylko te, z którymi masz problem, reszta to raczej na polecenie lekarza. Ja na przykład co jakiś drugi, trzeci cykl sprawdzam progesteron i tsh (bo mam z nimi problemy)

reklama
Moj lelarz uważa, ze skoro zaszlam za pierwszym razem, to nie ma problemu, tylko za ja zaszlam w ciążę rok temu i od tamtej pory nic nie sprawdzalam tylko tsh i progesteron. Moze ja sie doszukuje dziury w calym? Jesli tak to walcie smialo.:D
@Destino dzieki za info.:biggrin2:

Do góry