reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@kari21 dziewczyno, gdzie Ty? Co u Ciebie?

@Frezja_1, no tak, moja skleroza właśnie skojarzyła, że Roxie pisała. Ja też myślałam, że to najpierw bladziutkie, później ciemniejsze itd itd. A to niekoniecznie. Nonono.
Kanary chyba bezpieczniejsze. Do Egiptu, Tunezji to bym trochę się bała.

@zosiak, jaki tam pech? No czo ty?

reklama
Ej nawet mi nie mowcie nie wierze u siebie w jakikolwiek cud i jeszcze teraz jak bylam po cp a by sie okazalo ze ciaza to nie wiem ze stresu co bym robila mam distac za 11 dni okres i obym dostala bo szpitalu nie zniose znowu. prawie miesiac w dwoch szpitalach przelezalam i myslalam ze zwariuje nie jestem chyba jeszcze gotowa na ciaze psychicznie nie zycze Wam tego co przeszlam strasznie sie boje ze kolejnym razem po prostu umre.

@zosiak no po przykrych przejściach to nikt nie lubi szpitali, że mną włącznie (głowę mi z automatu wykręca jak tamtędy jadę). Ale jakbyś zaszła to siedziałabyś na forum a my byśmy uspokajały Cię, dawały kopniaki, przywoływały do porządku, stawiały do pionu a później kazały wklejać zdjęcia brzucha.

@zosiak, wiadomo nic na siłę, ale wiesz...ja to myślę, że my wszystkie bardzo chcemy dziecka, a jednocześnie gdzieś tam jest lęk, niepewność, obawa, bo tak silne i przykre przeżycia nie pozostają bez echa. To trzeba by bylo być ze stali, żeby nie miało to na nas wpływu. Ja wiem, że jak zajdę to będę się bała jak cho...hoho i jeszcze trochę. Ty pewnie też. I myślę, że ten strach o ciążę nie minie dopóki nie weźmiemy w ramiona własnego dziecka całego i zdrowego. Ale to też i trochę dobrze, bo jesteśmy czujne, świadome kruchości i gotowe do poświęcenia. To też ważne. Nie wolno tylko tracić nadziei.

@Frezja_1 póki co to tylko raz w tej ciąży wymiotowałam i zobaczymy co będzie. Jak będzie tak źle jak z synkiemto poproszę lekarza o jakieś tabletki.

@ivvonka boję się, że nie będę miała siły się zająć dzieckiem. W poprzedniej ciąży tak mnie męczyło, że zdarzało się leżenie w łazience np 3 godziny bo nie miałam siły wstać. Najwyżej dziecko będzie oglądało dużo bajek:(

@Olasec, rozumiem. Mam nadzieję, że organizm szybko się ogarnie, przestawi i nie będziesz się męczyła tak jak w poprzedniej ciąży, bo faktycznie 3 godzinny wypad z rytmu to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej.

@Frezja_1 kazda ingerencja w narzady, wiec czyszczenie po stracie (bardzo mi przykro, ze stracilas malenstwo [emoji22]), a nawet stan zapalny narzadow moze powodowac zrosty. Niestety minelo duzo czasu od ostatniej laparoskopii i ostatnie wydarzenia mogly miec wplyw na ich powstanie, choc nie musialy. Mam endometrioze dosc zaawansowana, tez mialam robic laparoskopowo droznosc, a zaszlam w ciaze po 2 poronieniach i ciagle wracajacych stanach zapalnych, wiec nie zawsze jest to wyznacznikiem. Tylko u mnie owulki nie bylo. Jesli u ciebie jest a ciazy brak to moze warto sprawdzic. Rozumiem twoja reakcje na szpital bo sama mam nie lepsza. Nawet teraz jak krwawie to wole do gina zamiast do szpitala. Tam za duzo nerwow. A hormony? Przez pol roku robilam co 2 mc i z kazdym wynikiem byly gorsze. Ciezko mi powiedziec czy przy potwierdzonej owulacji ma sens ich badanie. Wydaje sie ze ma. Bo przeciez na monitoringu ze stymulacja owulke mialam a hormony i tak sie spiep...moze dla kontroli zrob raz. Przeciez mozesz dostac skierowanie od gina i zrobic je na nfz. Samemu to niecala 100. Wiesz mnie udalo sie zajsc jak mi powiedzieli, ze nie moge miec dzieci naturalnie, ze tylko in vitro z pgd i to nie daja duzych szans. Byl luty...moze marzec... szykowalismy sie do in vitro na wrzesien. A w kwietniu byly 2 kreski. Stad wiem, ze psychika duzo robi. Niekoniecznie zaklocenia w ciele, bo umnie inna ich przyczyna i duzo problemow, ale czysta glowa (nie wiem jak sie ja robi) dziala cuda.

@Olasec kazda ciaza inna. U mnie dobrze dzialal prawdziwy imbir plasterki zalane wrzatkiem i picie tej wody takiej dosc ostrej. Tylko to dziala po niedlugim czasie i nie mozna przestac. Pamietam ze do wszystkiego wrzucalam pozniej imbir [emoji16]. Sprobuj moze pomoze tobie. A jak nie to sa przeciez bezpieczne srodki na to u lekarza. Nie trzeba sie meczyc.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Mnie dzisiaj obudziła mucha ... [emoji34] od 3 dni jakoś mi niedobrze i żołądek boli ale to chyba takie jesienne przychody odpukac nie męczy mnie w inny sposob na razie. Dzisiaj mają mi skonczyć schody po południu gości mamy mieć więc dzień zleci . @ powoli dobiega końca ale dluzy się jak nie wiem .
@Frezja_1 Może zrób histeroskopie ...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak
ten czas szybko zlecial dzisiaj mam ostatni dzien urlopu :/ i tyle do roboty w ogrodku i w domu:/ chce miec wszystko porobione aby w nast roku sie nie przeciazac

Do góry