reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roxie123 mi lekarz opisal jak pobrać wymaz od męża i sami w domu pobralismy i zawiezlismy do gabinetu.

Dziewczyny Kari Olasec trzymam kciuki z całych sił jak kogoś przeoczylam to przepraszam ale dopiero nadrabiam i na razie tak pobieżnie wyczytałam to i owo .
Jutro wpadne z rana do Was bo dziś padam.

reklama
@Olasec sprobuj M dzis wyslac do apteki[emoji4]zawsze to 12 godzin i w nocy cialo szybciej sie regeneruje.
A luteine dopochwowo bierzesz?
Pytalam M koszt to ok 250 zl[emoji4]drogi upadek zaliczylas[emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Olasec mam nadzieje,ze szybko pozbedziesz sie tego ustrojstwa. Ja na szczescie nigdy nie mialam nic podobnego i tam na dole zawsze bylo ok.ale wiem jak to potrafi byc uciazliwe,swedzi,piecze,leca jakies dziwne rzeczy itd. Pamietam jak jeszcze mieszkalismy za granica i wybralismy sie na blekitna lagune. Wrazenie super,siedzielismy w wodzie dosc dlugo,naokolo skaly, woda naturalnie goraca.Nastepnego dnia dostalam uczulenia na calym ciele i mialam wrazenie,ze tam tez cos mnie swedzi.Myslalam,ze bede musiala isc do lekarza,bo kolejnego dnia az szczypalo,nie wspomne,ze moja "grazyna" ( mam nadzieje,ze zadna Grazynka sie nie obrazi ;) ) byla cala czerwona.Na szczescie kolejnego dnia bylo juz lepiej i w sumie przeszlo samo.

Roxie jak sie trzymasz? Wiesz,gdzies na fb przed chwila przeczytalam,ze jezeli Bog pozwala by cos runelo to tylko po to by na tych ruinach zbudowac cos pieknego. Jestes wierzaca , mam nadzieje,ze to choc troche pomoze. Caly czas Ci kibicuje,dzis w pracy ciagle o Tobie ,o Was myslalam. Jakie to wszystko nie sprawiedliwe.
Tak, masz racje,jestem zabiegana,ale chyba jeszcze bardziej malo zorganizowana, akurat ta wczorajsza sprawa wyplynela nagle,ale prawda jest taka,ze lubie odkladac wszystko na jutro ,bo jeszcze czas,bo jeszcze zdaze a potem na leb na szyje.

A i oczywiscie musze sie Wam pochwalic,jaka to ja jestem inteligentna.Panikowalam,ze musze zrobic pantomogram,bo w piatek mam lekarza,bilam sie z myslami,czy moge,bo co jak sie udalo czy nie zaszkodze itd. No wiec uwaga,odnalazlam dzis karteczke z data i godzina bo chcialam sie upewnic,ze wizyte mam na 17:30. I tak,godzina sie zgadza,a jakze,ale k....wa dzien nieeee.
Moja wizyta byla w poniedzialek :szok: I duuupa.

@Funia90 mąż dziś o 3 rano się obudził i nie usnął już i teraz padł jak mucha to nie mam serca go męczyć jazdą po aptece. Nie swędzi mnie to dam radę do jutra.
Póki telefon działa to nie naprawiam. Trudno. A mam go dopiero pil roku. Dziękuję za informację:)

@hona to faktycznie gapa jesteś z tą wizytą:) oj to masz co wspominać z tamtych wakacji. A powiedz mi, Twój mąż mówi po polsku? I synek ogarnia język taty czy nie?

Cześć. Dziś jestem trochę poza wami. W każdym razie dziś miałam urlop od wszelkich udogodnien nauki typu komórka i komp i tylko ja i natura :)tzn. sprzątanie grzadek przed sezonem na misia :)
Spijacie dobrze, bo ja po takiej ilości świeżego powietrza obudzi się chyba za trzy dni :D

Frezja ja to czasami mysle,ze faktycznie jest ze mna cos nie tak,ale to nie od teraz tylko juz od dluzszego czasu.Nie wiem jak Wy tu ogarniacie,pamietacie co u ktorej,ktora kiedy ma testowac,czy isc na wesele. Ja jak przeczytam kilka postow to juz w zab nie pamietam co ktorej mialam odpisac, nie wiem,czy to Alzheimer, czy jakas demencja starcza :D
Tak, w sobote mam wesele, nie zamierzam testowac,bo tak jak pisalam,bedzie troche za wczesnie. Ja z tych raczej nie pijacych, jak przez cala noc wysacze jakis kieliszek wina to chyba nawet jak by sie udalo to nic zlego nie powinno sie stac??

Olasec maz mowi po polsku,czy raczej sie stara. My to zwykle i tak po angielsku bo jakos sprawniej to idzie,ale z rodzina to po polsku. Na szczescie maz jest przebojowy,gdzie nie pojdzie to sie dogada,zaraz sobie zjednuje ludzi, ma wielu przyjaciol,takze ogolnie daje rade. Przez dlugi czas uczyl sie w Warszawie po pracy w Linguae Mundi- Super ucza. Przygotowywuja do egzaminu wymaganego do uzyskania obywatelstwa, na szczescie w miedzyczasie udalo sie mu otrzymac obywatelstwo od prezydenta. Mlody fajnie sobie radzi,mowi i po angielsku i po persku,rozumie bardzo duzo,choc czasem jak maz o cos go pyta to odpowiada po polsku. Jest u nas tez siostrzeniec meza, wiec juz z nim mlody fajnie po persku smiga. Jak bylismy na wakacjach w Budapeszcie u rodziny meza, to tez fajnie sie tam odnalazl,na poczatku troche sie krepowal,a potem jak popatrzylam z boku to mialam wrazenie,ze jedyna rzecz odroznajaca go od reszty to jasniejszy kolor wlosow :)

@hona wielki szacun dla synka.
Kieliszek wina na tym etapie na pewno nie zaszkodzi. Daj no mi troche cierpliwości:p ja to jestem we wrzątku kapana, nie tylko w gorącej wodzie. Nie wiem co mi sie tak piekli z tymi testami, skoro i tak wiem ze nic z tego.
Milych snów dziewczyny.

reklama
Z moim M to najgorszy fakt ze o to zapalenie to u lekarza byl w lutym a ja w lipcu zorientowalam sie ze lekow nie wybral... Teeaz byl ponownie bo zyc mu nie dalam i od dzis bierze sie za leki. A to zapalenie moglo miec jakis wplyw na nasza dzidzie ktora odeszla?
Dodatkowo zrobilismy mu szereg innych badan na powazniejsze tematy bo cos tam nieciekawie wyszlo. Wszystko prywatnie oczywiscie bo na nfz to nie widza potrzeby. Rece opadaja.
Ja czekam w kolejce do labo bo Endokrynologa man ww wtorek. Zrobie sobie przy okazji beta hcg zobacze czy jest juz 0.
@Olasec ogolnie w ciazy lepiej juz nie robic irygacji. Clotrimazolum niby w ulotce aby nie brac w pierwszym trymestrze a mi lekarz kazal brac. Ja mialam to co Ty po luteinie dopochwowej.

Do góry