reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej laseczki.
Opcja sprzedaży mieszkania teraz odpada teście mają kuchnie i pokój tylko miesiąc może by dało radę a co jeśli nie znajdę nic .Nie sprzedamy puki nie znajdziemy kolejnego bo po co mam komuś siedzieć na głowie jak mam gdzie mieszkac .

No i może trafi się coś jeszcze fajniejsze i np będzie puste stało do wprowadzenia się.

Nie pali mi się aż tak czasem trzeba poczekać żeby coś fajnego kupić.

Także szukam dalej .

A mam taką panią co jej syn będzie jeszcze nasze oglądał jak będzie chciał to może poczekać bo on ma swoje mieszkanie.

reklama
@Calineczka24 Niestety bez glukometru dużo nie zrobisz, bo nie wiesz co Ci szkodzi. Ja miałam zalecone tylko po głównych posiłkach, ale czasem diabetolodzy zlecają częstsze kontrole. Pasztet na pewno nie jest wskazany (chyba że sama robisz i jest chudy) i żółty ser niestety także.

@Funia90 już nie zasnęłam :(
Poszłam po chleb orkiszowy, serek, pasztet, ogórka kiszonego i zjadłam śniadanie :)

@Baslan to już końcówka :) - odliczamy :)

@witch84 zobaczymy co mi lekarz powie. Nie mam glukometru w domu. Czyli najlepiej cukier mierzyć po śniadaniu, obiedzie i kolacji tak?
Glukometr zapewne dostaniesz od diabetologa, bynajmniej ja dostałam za free i dokupuje tylko paski. Mierzysz tak jak piszesz plus na czczo. Ja czasem jak sobie pozwolę na coś nowego, to też sobie sprawdzam. @with84 u mnie po żółtym serze jest wszystko ok, myślę że na każdego działa co innego i trzeba po prostu próbować ;)

@Katarina91 śliczny kocyk kupiłaś :) Jak będę miała drugiego synka to pewnie nowych rzeczy za wiele nie będę mieć ale jak córeczke to na pewno taki kocyk kupię :)

@roxie123 w tym domu co teraz mieszkasz to masz swoje piętro czy tylko pokój i wszystko dzielisz z rodzicami i babką? Przeprowadzka już tuż tuż, prawda?
Co do leków to biorę acard od starań, prenatal uno od niedawna (wcześniej kwas foliowy), clexane i duphaston od pozytywnej bety. Mam jeszcze luteine ale jej nie biore poki co. Jutro robie ponownie bete i umawiam się do swojego lekarza. Przy takim zestawie urodziłam Michałka to tym razem też będzie dobrze, tak myślę :)

@Baslan to już? o matko ale zleciało:)

@witch84 Kochana tak szczerze to sie bardzo boje. W głebi serca wiem, że się udało i będzie dobrze, ale to jest moja 5 ciąża, mam tylko 1 dziecko i po prostu paraliżuje mnie strach. Mam brązowe plamienia ale mało, pobolewa mnie dół brzucha i wiem, że to nic złego, bolą mnie piersi, nie mam apetytu i po każdym posiłku mam wrażenie, że coś mi siedzi na żołądku. W ciąży z Misiem też tak miałam i od 8 tygodnia do końca strasznie wymiotowałam i tego też się boje.

@nafoczka super, że Mały "dogaduje się" z nianią, to bardzo ważne dla dziecka i dla rodzica też :)

@Calineczka24 bez glukometru nie obejdzie się. jak ja się cieszę, że nie mam problemu ze słodkim. Mogą słodkości dla mnie nie istnieć. Kilka lat temu sie odchudzałam i postanowiłam nie jeść i nie jem, nie słodze itp. Oczywiście czasem zjem ciasto albo cukierka ale nie musiałabym :)

@mamcia2014 opcja z synem tej Pani wydaje się fajna :) ale to tej decyzja na całe albo większą część życia więc warto poczekać i szukać coś co będzie Wam odpowiadało :)

@kari21 jak sytuacja? Kiedy idziesz do lekarza albo położnej?

@Olasec czyli jesteś zabezpieczona lekami to dobrze [emoji4]pewnie ze die uda [emoji4] ile razy robisz betę ? już raz robiłaśraz i teraz robisz a potem przyrost ?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 robiłam we wtorek raz i jutro po 72 godzinach drugi i tyle. Więcej nie robie. Ja nie jestem zwolennikiem powtarzania bety bo mnie to stresuje. Robie tak pierwszy raz. Aaa sorry drugi bo w lipcu po poronieniu robiłam ale bardziej w kierunku czy spada.

Olasec szkoda gadac, moje gp jest o kant d* rozbic. Nie mam pojecia na kiedy bede zapisana tam do lekarza czy poloznej. Wstepbie wizyte u pl ginekologa mam w czwartek za tydzien na 16 ale chyba zadzwonie zapytac czy nie maja czegos na piatek rano lub sobote popoludniu bo to jest 50km od domu i nie chce dzieciakow ciagnac ze soba tym bardziej ze starszy nie usiedzi tylko beda pewnie napady szalu a moj maz pracuje do 22. Tak ze zobaczymy.

Bole brzucha ustaly. Mam mdlosci i bol sutkow, zawroty glowy ale to takie juz normalnie objawy.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

@kari21 a nie było w żadnej polskiej klinice nic wcześniej ? gdzie sie zarejestrowałaś ?
Wiesz jakie są gp... tam to wg porażka z czymkolwiek iść . Powiedziałabym Ci zrób bete ale tam trudno o badania ;/

@Olasec odnośnie wcześniejszego pytania ... mamy jeden pokój wszystko wspólne ;/ babka ma pokój na przeciw naszego ... ona normalnie się odzywa do mnie na co dzień tylko po prostu jest chamska wtedy kiedy nie trzeba plotkara i wg ... także to takie pozory jej grzeczności , ja tam omijam ja szerokim łukiem

reklama
Olasec ale chodziło mi o to że syn tej pani chciałby od nas kupić a mu się nie spieszy więc możemy sobie szukać a jak znajdziemy to do niego wtedy zadzwonimy czy nadal chce kupić źle może napisałam.

Bo ta pani mieszka blok dalej i ma chorego męża bardzo i chcieliby mieć syna bliżej.

Do góry