reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roxie123 To kiedy ta przeprowadzka? Pokażesz nam swoje gniazdko?

@Calineczka24 Nic się nie bój insuliny, przynajmniej będziesz mogła w miarę normalnie zjeść. Jeśli masz glukometr, to mierz sobie cukier godzinę po głównych posiłkach - jeśli będzie więcej niż 120, to pewnie kłucie Ciebie nie ominie. U mnie dieta wystarczyła, ale też pod koniec olałam sobie wizyty u diabetologa jak widziałam na glukometrze dobre wyniki ;-) Ja miałam jeszcze ciekawiej, bo po 1h miałam 138, a po 2h 154.

@Olasec Trzymam kciuki za piękny przyrost! A jak się czujesz?

reklama
Witam się przy małej czarnej ale deszczowej :*
no w końcu dokopałam się do info o @hajmal, jest na zamknietym wątku :) gratulujemy mamusiu !

Chciałam się pochwalić a raczej pochwalić mojego synka, że niania jest nim zachwycona i współpraca z nim (on chyba odreagowuje jak ona idzie :) no ale nie zmienia to faktu, ze ogromnie mnie to cieszy , dumna ja!

@roxie123 To kiedy ta przeprowadzka? Pokażesz nam swoje gniazdko?

@Calineczka24 Nic się nie bój insuliny, przynajmniej będziesz mogła w miarę normalnie zjeść. Jeśli masz glukometr, to mierz sobie cukier godzinę po głównych posiłkach - jeśli będzie więcej niż 120, to pewnie kłucie Ciebie nie ominie. U mnie dieta wystarczyła, ale też pod koniec olałam sobie wizyty u diabetologa jak widziałam na glukometrze dobre wyniki ;-) Ja miałam jeszcze ciekawiej, bo po 1h miałam 138, a po 2h 154.

@Olasec Trzymam kciuki za piękny przyrost! A jak się czujesz?
Teraz się trochę pozmieniało i godzinę po posiłku nie powinno być więcej niż 140 ;)

Witam się i ja :)
Kurcze, ciężko po tych kilku dniach odnieść się do wszystkich, a nie chce nikogo pominąć....
Nie wiem czy były już chętne, ale jeśli nie, to ja chętnie się pokusze o brzuszek po @Baslan ;) u mnie dziś 8 dc, ale jakoś tak dziwnie boli mnie cały czas brzuch. Dopiero dziś trochę odpuścił i mam nadzieję że tak zostanie już. Muszę się wziąć za jakąś dietę, bo strasznie sobie ostatnio pozwoliłam i przybyło mi po ciąży 5 kg... Ale nie mogę się za to zabrać, bo cały czas jestem głodna. Do tego taka depresyjna pogoda za oknem, a i w pracy wcale nie jest mi lepiej... Eh, tak bardzo chciałabym być znowu w ciąży i żeby wszystko było dobrze.
Idę w przyszłym tygodniu robić te badania na mutacje, bo nie chce dłużej czekać. I zbadam sobie też homocysteine, żeby wiedzieć jak z nią tam jest. I sprawdzę prolaktyne czy coś spadła przypadkiem

@Baslan A może i masz rację. Bym musiała zajrzeć do swojego dzienniczka :) Mimo wszystko w dużej mierze zależy od diabetologa, co zaleci. Mam nadzieję, że u @Calineczka24 wystarczy dieta. Ale też nie ma co się katować i mocno bronić przed insuliną (bo z tego co pamiętam, to cukrzycy ciężarnych nie leczy się tabletkami)

Ja odpaliłam przyjaciółki na ipli[emoji4]

@roki_1991 bierz brzuszek
Baslan rezerwuj jak ja agatush [emoji4] może idź podglądać ow

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 dzięki za radę, ale boję się że się psychicznie zablokuje po tym monitoringu.... Spróbuję w tym miesiącu jeszcze bez, może uda mi się wyluzowac. A przy okazji zrobię badania

reklama
@roki_1991 Nie zablokujesz się...ja tez tak myślałam. A okazało się że ow mam w zupełnie innych dniach niz pokazywał test no i ze że mam ja co bylo dla mnie ważne i mnie uspokoiło bardzo [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry