Funia90
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bardzo Ci dziękuję@Calineczka24 nie stresuj się ta cukrzycą. Insuliny od razu na pewno nie powinnaś dostać, tylko będziecie próbować działać z dietą, no i nie ominie Cię mierzenie poziomu glukozy na czczo i po głównych posiłkach. Zrezygnuj ze słodyczy, z owocami też ostrożnie, cukier zastąp np. ksylitolem, zero fast foodòw, napojów gazowych, soczkow, polub chude mięsko (indyk, kurczak) duszone, pieczone w rękawie lub z parowaru, chyde wędliny, duuuużo warzyw (najlepiej do każdego posiłku), no i przede wszystkim regularnie jedzenie co 2,5 -3h. To nic strasznego dasz radę, no i plus jest taki, że serio mniej przytyjesz
JA jestem na diecie od czerwca i jest ok. Ogólnie od tego czasu tylko kilka razy przekroczylam normę a jak chcesz sobie na coś pozwolić, to możesz czasem, tylko wtedy dużo pij i od razu jakiś spacer lub inna aktywność
Pozdrawiam brzuchatki i staraczki Cały czas trzymam za Was kciuki
A dziękuję, mamy się dobrze Kulamy się jeszcze z Gabrysią
Calineczka na początku, to będzie Ci się wszystkiego chciało To, że jesz małe porcje to też dobrze, bo zanim się przestawisz na te 5-6 posiłków, to będzie Ci się wydawało, że chodzisz objedzona. Ze słodyczy możesz trochę gorzkiej czekolady min. 70% kakao, bo ma niski indeks glikemiczny albo np zrobić sobie sernik, tylko cukier zastąp ksylitolem i też spokojnie mały kawałek po obiedzie można zjeśćBardzo Ci dziękuję
Jak ja przeżyje bez słodyczy to nie wiem. ja to jestem od nich wręcz uzależniona słodzić nie słodzę, więc problemu mieć nie będę
Nie wiem czy nie będę miała problemu z posiłkami bo ja bardzo mało jem
@Frezja_1 Tobie też dziękuję :*