reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Baslan jestes cudowna[emoji5]a co u Was?jak sie macie?

@Olasec zawsze mozna doodbytniczo aplikowac jesli sie boisz ,ze uszkodzisz szyjke ale 3x2 plus lutka to chyba duzo...
Progesteron zageszcza krew

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Calineczka24 nie stresuj się ta cukrzycą. Insuliny od razu na pewno nie powinnaś dostać, tylko będziecie próbować działać z dietą, no i nie ominie Cię mierzenie poziomu glukozy na czczo i po głównych posiłkach. Zrezygnuj ze słodyczy, z owocami też ostrożnie, cukier zastąp np. ksylitolem, zero fast foodòw, napojów gazowych, soczkow, polub chude mięsko (indyk, kurczak) duszone, pieczone w rękawie lub z parowaru, chyde wędliny, duuuużo warzyw (najlepiej do każdego posiłku), no i przede wszystkim regularnie jedzenie co 2,5 -3h. To nic strasznego dasz radę, no i plus jest taki, że serio mniej przytyjesz ;)
JA jestem na diecie od czerwca i jest ok. Ogólnie od tego czasu tylko kilka razy przekroczylam normę ;) a jak chcesz sobie na coś pozwolić, to możesz czasem, tylko wtedy dużo pij i od razu jakiś spacer lub inna aktywność ;);)
Pozdrawiam brzuchatki i staraczki :) Cały czas trzymam za Was kciuki ;)
Bardzo Ci dziękuję :)
Jak ja przeżyje bez słodyczy to nie wiem. :( ja to jestem od nich wręcz uzależniona :D słodzić nie słodzę, więc problemu mieć nie będę ;)
Nie wiem czy nie będę miała problemu z posiłkami bo ja bardzo mało jem :errr:

@Frezja_1 Tobie też dziękuję :*

@Olasec zawsze mozna doodbytniczo aplikowac jesli sie boisz ,ze uszkodzisz szyjke ale 3x2 plus lutka to chyba duzo...

A dziękuję, mamy się dobrze :) Kulamy się jeszcze z Gabrysią :)
Bardzo Ci dziękuję :)
Jak ja przeżyje bez słodyczy to nie wiem. :( ja to jestem od nich wręcz uzależniona :D słodzić nie słodzę, więc problemu mieć nie będę ;)
Nie wiem czy nie będę miała problemu z posiłkami bo ja bardzo mało jem :errr:

@Frezja_1 Tobie też dziękuję :*
Calineczka na początku, to będzie Ci się wszystkiego chciało :) To, że jesz małe porcje to też dobrze, bo zanim się przestawisz na te 5-6 posiłków, to będzie Ci się wydawało, że chodzisz objedzona. Ze słodyczy możesz trochę gorzkiej czekolady min. 70% kakao, bo ma niski indeks glikemiczny :) albo np zrobić sobie sernik, tylko cukier zastąp ksylitolem i też spokojnie mały kawałek po obiedzie można zjeść :)
Dasz radę, oby obyło się bez insuliny :)

@hona, spokojnie. Bardziej z emocji ten ból.

@mamcia2014, zakup mieszkania to poważna inwestycja i kosztowna. Musi pasować wszystko albo pasować na tyle żeby po drobnych przeróbkach było dobrze. Wg mnie 3 pokoje przy jednym, czy dwójce dzieci to jednak potrzebne są. Pani niezdecydowanej daj dzień, dwa. A w międzyczasie szukajcie dalej. Gdzieś tam jest idealne gniazdeczko.

Cześć dziewczyny :)

Pewnie się zastanawiacie dlaczego nie śpię o tej godzinie, już Wam wyjaśniam. :p
Słyszę jakieś stukania, pukania piętro wyżej, myślę sobie " Już zaczeli remont u babki na górze to będzie po 9 w takim razie czas wstawać. "
Rolety mam spuszczone, więc nie zerknę w stronę okna, żeby się upewnić.
Nagle czuję jakiś ruch po drugiej stronie łóżka, zastanawiam się co jest grane, jakieś duchy czy co? Bo przecież mój M na 6 do pracy pojechał. Kopię nogą i czuję, że jednak ktoś tam leży ( nie mam psa, więc stan przedzawałowy gotowy ) nagle patrzę a to mój M. Myślę cholera zaspał do roboty. Szybkim i śpiącym okiem łypię na telefon która godzina a tam tadam 4:30 :growl::surprised::szok:
Babka postanowiła, że skoro i Ona nie śpi to my też . Mój M pojechał do pracy a ja z racji, że mam pospane to wzięłam książkę w rękę i będę czytać.

@Funia90 dzięki za wsparcie :*

@Frezja_1 ja już wczoraj miałam ochotę wszystko zjeść :

Miłego dnia Wam życzę :*

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry