reklama
Olasec
Fanka BB :)
Dziewczyny ja oczywiście posrana bo te plamienia mam. Niby żywej krwi nie ma tylko trochę brązowego śluzu ale mnie to stresuje. Oczywiście boki mnie dół brzucha i wiem, że to normalne ale jestem pełna obaw. Dziś byłam na spotkaniu koleżanek mamusiek i fajnie tak wyrwać się z domu.
Funia90
Calineczka24
@Calineczka24 nie stresuj się ta cukrzycą. Insuliny od razu na pewno nie powinnaś dostać, tylko będziecie próbować działać z dietą, no i nie ominie Cię mierzenie poziomu glukozy na czczo i po głównych posiłkach. Zrezygnuj ze słodyczy, z owocami też ostrożnie, cukier zastąp np. ksylitolem, zero fast foodòw, napojów gazowych, soczkow, polub chude mięsko (indyk, kurczak) duszone, pieczone w rękawie lub z parowaru, chyde wędliny, duuuużo warzyw (najlepiej do każdego posiłku), no i przede wszystkim regularnie jedzenie co 2,5 -3h. To nic strasznego dasz radę, no i plus jest taki, że serio mniej przytyjesz
JA jestem na diecie od czerwca i jest ok. Ogólnie od tego czasu tylko kilka razy przekroczylam normę a jak chcesz sobie na coś pozwolić, to możesz czasem, tylko wtedy dużo pij i od razu jakiś spacer lub inna aktywność
Pozdrawiam brzuchatki i staraczki Cały czas trzymam za Was kciuki
JA jestem na diecie od czerwca i jest ok. Ogólnie od tego czasu tylko kilka razy przekroczylam normę a jak chcesz sobie na coś pozwolić, to możesz czasem, tylko wtedy dużo pij i od razu jakiś spacer lub inna aktywność
Pozdrawiam brzuchatki i staraczki Cały czas trzymam za Was kciuki
Olasec
Frezja_1
reklama
Moja diabetolog nie ma nic przeciwko ksylitolowi, chociaż ja i tak mało go używam, bo tylko do sernika i do Inki