reklama
agatush
Moderatorka
Cześć dziewczyny
Obudziłam się dziś też z niskim ciśnieniem, ale wypiłam kawusię i się unormowało
@Funia90 może prosto z solniczki sobie w gardło wsypie ta sól ?
@mamcia2014 szybko zleciało co ?
Dużo przy garach stałaś? - mam nadzieję, że nie
Poopowiadaj jak znajdziesz chwilkę jak tam było
Dziewczyny co sądzicie o używaniu pieluch tetrowych zamiast pampersów? - oczywiście nie mówię tu tylko i wyłącznie o używaniu pieluch tetrowych. Raz na jakiś czas.
Moja teściowa mnie uświadomiła, że będę ich używać bo ten kto używa tylko i wyłącznie pampersów idzie na wygodę i robi to z czystego lenistwa
Nic nie dały tłumaczenia, że takie pampersy przechodzą najróżniejsze badania, żeby mogły zostać dopuszczone do sprzedaży i użytkowania etc.
Siostra mojego K mówi " To będzie ich dziecko, więc oni będą sobie robić tak jak będą chcieli "
A moja teściowa powiedziała coś w sensie " To będzie moja wnuczka/wnuk więc też mam coś do powiedzenia w tej sprawie "
Szkoda tylko, że przy moim K nie mówi takich rzeczy
Kochana!!! Olej Teściową, a najlepiej porusz ten temat przy Twoim M.... ja też swojej nie pozwalam się wtrącać... zresztą moim rodzicom też nie. Mieli szansę na wychowanie swoich dzieci tak jak chcieli - teraz musza się dostosować do tego jak my chcemy wychować swoje i tyle.
@roxie123 rzeczywiscie niska tarczyca,wez mniejsza dawke juz od jutra bo na pewno tak zleci endo[emoji4]
Kazdy Ci wrozy ciaze ,wiec moze cos bedzie na rzeczy[emoji16]
@mamcia2014 opowiadaj jak bylo jak bedziesz miala chwilke[emoji5]narazie nie bylo testowania wiec nie wiadomo czy ktoras zafasolkowala[emoji4]ale mam nadzieje,ze wszystkie[emoji3]
@Calineczka24 moj kiedys w barze nad jeziorem posolil mi kawe ,przypadkiem,myslalam ,ze zwymiotuje na miejscu[emoji53]
Apropo pieluch,ja stawiam tylko na pampersy,z wygody a co.
Nie daj sobie wmowic tesciowej,ze jestes leniwa,ona tez by uzywala pampersow jakby tylko mogla.
Jakby moja mi tak powiedziala,to bym odrazu pytala w ktore dni mam je przywozic do prania[emoji12]
Moi tez sie wtracaja ale ja sobie nie dam.
W sobote tez mnie wkurzyli jak zaczeli mi wmawiac ,ze dla dziecka to nie ma co kupowac ubran drogich i ladnych bo po co,szybko rosnie itd a poza tym dostane cos uzywanego.
Nosz szlak mnie chcial trafic.
W koncu moje dziecko i moja kasa.
Kupie co bede chciala,nie mam zamiaru szlaec ale wiadomo pierwsze wyczekane dzidzi to chce sie pokupowac jakies fajne ciuszki[emoji5]a nie bedzie chodzic tylko w tych ze spadku.
Generalnie we wszystko chca sie wtracac ,a jak juz slysze zjedz cos to szlak mnie trafia.
I moj tesc ,nie moge patrzec jak pijesz ta bezwartosciowa wode,napij sie coli[emoji19][emoji15]nosz kurna zna sie jak nie wiem ale musi sie udzielic.
Zrobilam zurek i za chwile do pracy uciekam[emoji4]bylam tez dzis w ikeii[emoji4]
Zosiu musisz sobie jakos z tym poradzic,kazda z nas jest inna,ja osobiscie nie trzymam rzeczy i nie mam problemu z wydawaniem,wole nowe,jak widze ,ze np nie nosze,ale kazda ma inaczej.
Z rzeczami po Mamie widocznie nie jestes jeszcze gotowa,skoro nie mieszkasz na 30m2 to daj sobie czas i zrobisz z nimi porzadek jak bedziesz czula sie gotowa w pelni,moze w ciazy[emoji4]
Proponuje pozniej zrobic pudelko z najwazniejszymi pamiatkami po Mamie i schowac gdzies na pamietake[emoji5]
Do wyjazdu coraz blizej ,super[emoji4]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mmmmm żurek.... ale bym zjadła ale jak mam sama zakwas kręcić w taką pogode to mi się odechciewa:/
Zgadzam się z Tobą w 200% z tą wyprawką. My też mamy sporo rzeczy używanych, ale są takie, które po prostu chce się kupić bo to pierwsze Maleństwo - wyczekane, wydmuchane, nic w tym dziwnego
@roxie123 no i pieknie[emoji5]
@Calineczka24 hormony buzuja [emoji4]
@ivvonka to na pewno dlatego dziwnie sie czujesz,ze jestes nieprzyzwczajona.
Musze sie pochwalic,ze zamowilam wczoraj detektor tetna tak dla spokoju[emoji4]
Detektor - super sprawa Tylko jak będziesz szukała za pierwszym razem serduszka to bez stresu - czasem od razu sie udaje, a czasem chwilę trzeba poszukać
Funia90
Fanka BB :)
@agatush wyobraz sobie sytuacje idziesz na odwiedzinki do rodzinki,wchodzi siostra M i mowi oooo ale fajnie wyglada w tym,to po mojej no nie,pamietam jak w tym chodzila.
Szlak by mnie trafil[emoji4]na codzien owszem,ale na wyjscie trzeba sie odstroic czasem[emoji5]
Juz sie nie koge doczekac jak mi przyjdzie ,zamowilam ten angel sound co Ty masz[emoji4]kupilam bo stwierdzilam,ze przyda mi sie tez na pozniejszym etapie ciazy ,jak dzidzi jest mniej aktywna bo jak ostatnio pisalas ,ze sie balas to mowie nie ma co.
Nie mam zamiaru sluchac po 10-15 min tylko raz na kilka dni przyloze i sprawdze czy wszytsko gra[emoji5]
A zakwasu na zurek nie robie sama,kupuje,nigdy nawet nie probowalam sama robic[emoji4]
Jak w ogole sie czujecie i jak tam wyprawka?i torba hehe[emoji1]
Szlak by mnie trafil[emoji4]na codzien owszem,ale na wyjscie trzeba sie odstroic czasem[emoji5]
Juz sie nie koge doczekac jak mi przyjdzie ,zamowilam ten angel sound co Ty masz[emoji4]kupilam bo stwierdzilam,ze przyda mi sie tez na pozniejszym etapie ciazy ,jak dzidzi jest mniej aktywna bo jak ostatnio pisalas ,ze sie balas to mowie nie ma co.
Nie mam zamiaru sluchac po 10-15 min tylko raz na kilka dni przyloze i sprawdze czy wszytsko gra[emoji5]
A zakwasu na zurek nie robie sama,kupuje,nigdy nawet nie probowalam sama robic[emoji4]
mallutka
Dziewczyny pomocy.
W środę minie 7 tyg od wywołania poronienia a nadal nie mam okresu.
Co prawda 27 dni po miałam plamienie które trwało 10 dni ale było ledwo, ledwo...
Czy któraś tak miała? Oczywiście naczytałam się że po poronieniu przeważnie pierwsza @ jest dość obfita. Myślałam że problemy już za mną
Moja gin na urlopie... wraca dopiero za tydzień.
W środę minie 7 tyg od wywołania poronienia a nadal nie mam okresu.
Co prawda 27 dni po miałam plamienie które trwało 10 dni ale było ledwo, ledwo...
Czy któraś tak miała? Oczywiście naczytałam się że po poronieniu przeważnie pierwsza @ jest dość obfita. Myślałam że problemy już za mną
Moja gin na urlopie... wraca dopiero za tydzień.
Funia90
roki_1991
@mallutka ja przy swojej pierwszej @ po zabiegu też nie miałam żadnych objawów tak jak przed ciąża. Więc tym się akurat nie przejmuj. Mnie zawsze pobolewał brzuch i miałam obrzmiałe piersi, a tym razem nic. A po zabiegu może być też tak że @ będzie słabsza, czy po prostu inna niż zawsze. Mnie akurat zalewało, ale każdy organizm jest inny
mallutka
Ja nie miałam zabiegu, tylko farmakologicznie wywołanie.. Boje się, że coś tam zostało Choć oczywiście byłam na kontroli wcześniej i było na tamten dzień okej. Mam nadzieję że macie racje.
Będę zmuszona poczekać do poniedziałku, nie chce iść do obcego lekarza i opowiadać mu wszystkiego, a na kasę chorych same wiecie Musiałabym chyba przyjść z macicą w ręku żeby mnie przyjęli:d
Będę zmuszona poczekać do poniedziałku, nie chce iść do obcego lekarza i opowiadać mu wszystkiego, a na kasę chorych same wiecie Musiałabym chyba przyjść z macicą w ręku żeby mnie przyjęli:d
reklama
agatush
Moderatorka
@agatush wyobraz sobie sytuacje idziesz na odwiedzinki do rodzinki,wchodzi siostra M i mowi oooo ale fajnie wyglada w tym,to po mojej no nie,pamietam jak w tym chodzila.
No dokładnie, też mam kilka zestawów na wyjście takich nowych odswietnych i już :-)
No ja teraz też korzystam z detektora i naprawdę nie żałuję że go kupiliśmy. Wiesz że już 2 wrzesniowki się rozpakowaly [emoji15]
Ja też bym nie robiła, ale zwykły jest z mąki z glutenem ;-) a ja potrzebuje bezglutenowy :-(
Czuję się ociezala.... I pojedyncze bolesne skurcze mnie łapią.... Niedużo bo 1 góra 2 dziennie ale są.... A torby spakowane ;-p ale niech jeszcze nie będą potrzebne