@Calineczka24 Jeśli już chcesz mieć trochę wygody - to poszukaj na temat pieluch wielorazowych. Wymienia się w nich tylko wkłady, a zakłada jak normalną pieluszkę. Pomyśl z tetrowymi - jak dla mnie totalna głupota. W pampersach przynajmniej dziecko nie pływa
reklama
...Margotka9022...
Szczęśliwa mama
Calineczko jak przyjdzie Ci zmieniać pieluchy 8-10 razy dziennie to sama uznasz ze pranie później pieluch tetrowych to syzyfowa praca [emoji2]
Sent from my SM-J320FN using Forum BabyBoom mobile app
Sent from my SM-J320FN using Forum BabyBoom mobile app
Calineczka24
Fanka BB :)
Tu nie chodzi o wygodę dla mnie..@Calineczka24 Jeśli już chcesz mieć trochę wygody - to poszukaj na temat pieluch wielorazowych. Wymienia się w nich tylko wkłady, a zakłada jak normalną pieluszkę. Pomyśl z tetrowymi - jak dla mnie totalna głupota. W pampersach przynajmniej dziecko nie pływa
Uważam, że pieluchy tetrowe wcale nie są lepsze jak pampersy..
Po coś ktoś wymyślił te pampersy prawda?
Moja teściowa po prostu wymyśla, że pampersy odparzają a pieluchy tetrowe nie.
Jak ktoś trzyma dziecko w jednym pampersie nie wiadomo jak długo to wiadomo, że dupcia się odparzy..
ivvonka
@Calineczka24, ja stawiam na pampmersy. Pamiętam jak mamie pomagałam przy malutkiej siostrze. Pranie, dodatkowe płukanie, rozwieszanie, suszenie, prasowanie i jeszcze proszek do prania: ten podrażnia, ten uczula, ten nie dopierze i ta cerata na pieluchę i pupa czasem się odparzała też. Wyjazd w gości: wielka torba z pieluchami, bo tam prać no jakoś nie zawsze wypada i dźwigaj te "smrodki" ze sobą w drodze powrotnej. Z tej pieluchy jeszcze bywało, że coś wyleciało, bo się przesunęła. Jak weszły pampersy to stwierdziłam, że teraz to mamusie i starsze siostry mają dobrze. A matki nie są leniwe tylko nie tracą czasu na czynności, których wykonanie mogą skrócić i poświęcić te chwile dzieciom, mężom, a nawet sobie, chociażby po to, żeby usiąść i pomalować paznokcie. Ja tam wychodzę z założenia: bądź sprytny i jak masz możliwość żeby ułatwić i usprawnić sobie wykonywanie codziennych obowiązków to tak zrób.
Calineczka24
To teraz to powiedz mojej teściowej@Calineczka24, ja stawiam na pampmersy. Pamiętam jak mamie pomagałam przy malutkiej siostrze. Pranie, dodatkowe płukanie, rozwieszanie, suszenie, prasowanie i jeszcze proszek do prania: ten podrażnia, ten uczula, ten nie dopierze i ta cerata na pieluchę i pupa czasem się odparzała też. Wyjazd w gości: wielka torba z pieluchami, bo tam prać no jakoś nie zawsze wypada i dźwigaj te "smrodki" ze sobą w drodze powrotnej. Z tej pieluchy jeszcze bywało, że coś wyleciało, bo się przesunęła. Jak weszły pampersy to stwierdziłam, że teraz to mamusie i starsze siostry mają dobrze. A matki nie są leniwe tylko nie tracą czasu na czynności, których wykonanie mogą skrócić i poświęcić te chwile dzieciom, mężom, a nawet sobie, chociażby po to, żeby usiąść i pomalować paznokcie. Ja tam wychodzę z założenia: bądź sprytny i jak masz możliwość żeby ułatwić i usprawnić sobie wykonywanie codziennych obowiązków to tak zrób.
Bo ja to ogarniam
Frezja_1
@ivvonka swieta racja. A tesciowa jak chce tetry, to niech kupi 50 pieluch tetrowych i trzyma je u siebie i sama pierze. Ja bym teściowej nie pozwolila na takie wtracanie. Moje dziecko i ja decyduje. Dziadkowie powinni uszanowac wole rodzicow. Poza tym poza ekologia moze tetra jest w każdym innym stopniu gorsza od dobrego pampersa. Ja uzywalam pampers activ baby chyba cos takiego, te w zielonej czy turkusowej torebce i byly niezawodne. Nawet po nocy dupcia była sucha.
@roxie123 moze ciocia ma szósty zmysl.
@roxie123 moze ciocia ma szósty zmysl.
roxie123
Kochane mam wyniki czekam jeszcze na homocysteine... za dużo spadła mi tarczyca muszę brać mniejsza dawkę w czwartek idę do endo na kontrolę hm żebym z niedoczynności nadczynności nie zrobiła i stresa mam teraz bo jak się udało zafasolkowac to nie wiem :/
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
D
Deleted member 170039
Gość
Witajcie dziewczyny ja dzisiaj smutny dzien mam wzielam sie za porzadki i niektore rzeczy powywalalam a niektore niestety poprzekladalam nie potrafie wyrzucic jakos nic od mamy szczegolnie ciuchow butow sie prawie pozbylam ale ciuchy.... przenioslam na strych i jedna polke zostawilam co mama ma rzeczy ahh nikomu tego nie zycze choc ze swoimi rzeczami tez mam problem co wyrzucic co zostawic to mnie wszystko zaczelo przytlaczac ogrom rzeczy chyba nigdy sie nie wyrobie z tymi porzadkami ehhh pomozcie.
Na dodatek dzisiaj nie poszlam na praktyki a mialam juz zaczac chirurgie jutro musze juz isc czulam sie rano taka slaba:/ odliczam dni do wyjazdu doLondynu to juz za dwa tyg
Na dodatek dzisiaj nie poszlam na praktyki a mialam juz zaczac chirurgie jutro musze juz isc czulam sie rano taka slaba:/ odliczam dni do wyjazdu doLondynu to juz za dwa tyg
ivvonka
@Calineczka24, wiem, że wiesz i wiem, że ona nie wie. I nie wiem czy da się jej powiedzieć tak żeby też wiedziała...hmm... wie...dźmy tak chyba mają.
A tak normalnym językiem to myślę, że jak jej powiesz, że wolisz używać pampersów to myślę, że za dużego pola do popisu i tak mieć nie będzie. W końcu Ty decydujesz a babcia może co najwyżej pogadać, co należy spróbować dzielnie przełknąć i robić swoje. Ewentualnie można skorzystać z delikatnej koloryzacji i powiedzieć, że pani doktor pediatra zaleciła właśnie pampersy takie i takie ze względu na niezwykle wrażliwą i delikatną skórę maleństwa, którą szorstka tetra, niestety, ale może akurat w tym przypadku bardzo, ale to bardzo podrażnić. A Ty nie pozwolisz przecież na żadne eksperymentowanie czy tetra dziecku służy czy nie.
aaaa...
I tak bardzo to się nie miniesz z prawdą:
-dziecko ma delikatną i wrażliwą skórę
-pieluszki pampers są rekomendowane przez Polskie Towarzystwo Pediatryczne
-z tetrą bywa różnie
A tak normalnym językiem to myślę, że jak jej powiesz, że wolisz używać pampersów to myślę, że za dużego pola do popisu i tak mieć nie będzie. W końcu Ty decydujesz a babcia może co najwyżej pogadać, co należy spróbować dzielnie przełknąć i robić swoje. Ewentualnie można skorzystać z delikatnej koloryzacji i powiedzieć, że pani doktor pediatra zaleciła właśnie pampersy takie i takie ze względu na niezwykle wrażliwą i delikatną skórę maleństwa, którą szorstka tetra, niestety, ale może akurat w tym przypadku bardzo, ale to bardzo podrażnić. A Ty nie pozwolisz przecież na żadne eksperymentowanie czy tetra dziecku służy czy nie.
aaaa...
I tak bardzo to się nie miniesz z prawdą:
-dziecko ma delikatną i wrażliwą skórę
-pieluszki pampers są rekomendowane przez Polskie Towarzystwo Pediatryczne
-z tetrą bywa różnie
reklama
Funia90
@roxie123 rzeczywiscie niska tarczyca,wez mniejsza dawke juz od jutra bo na pewno tak zleci endo[emoji4]
Kazdy Ci wrozy ciaze ,wiec moze cos bedzie na rzeczy[emoji16]
@mamcia2014 opowiadaj jak bylo jak bedziesz miala chwilke[emoji5]narazie nie bylo testowania wiec nie wiadomo czy ktoras zafasolkowala[emoji4]ale mam nadzieje,ze wszystkie[emoji3]
@Calineczka24 moj kiedys w barze nad jeziorem posolil mi kawe ,przypadkiem,myslalam ,ze zwymiotuje na miejscu[emoji53]
Apropo pieluch,ja stawiam tylko na pampersy,z wygody a co.
Nie daj sobie wmowic tesciowej,ze jestes leniwa,ona tez by uzywala pampersow jakby tylko mogla.
Jakby moja mi tak powiedziala,to bym odrazu pytala w ktore dni mam je przywozic do prania[emoji12]
Moi tez sie wtracaja ale ja sobie nie dam.
W sobote tez mnie wkurzyli jak zaczeli mi wmawiac ,ze dla dziecka to nie ma co kupowac ubran drogich i ladnych bo po co,szybko rosnie itd a poza tym dostane cos uzywanego.
Nosz szlak mnie chcial trafic.
W koncu moje dziecko i moja kasa.
Kupie co bede chciala,nie mam zamiaru szlaec ale wiadomo pierwsze wyczekane dzidzi to chce sie pokupowac jakies fajne ciuszki[emoji5]a nie bedzie chodzic tylko w tych ze spadku.
Generalnie we wszystko chca sie wtracac ,a jak juz slysze zjedz cos to szlak mnie trafia.
I moj tesc ,nie moge patrzec jak pijesz ta bezwartosciowa wode,napij sie coli[emoji19][emoji15]nosz kurna zna sie jak nie wiem ale musi sie udzielic.
Zrobilam zurek i za chwile do pracy uciekam[emoji4]bylam tez dzis w ikeii[emoji4]
Zosiu musisz sobie jakos z tym poradzic,kazda z nas jest inna,ja osobiscie nie trzymam rzeczy i nie mam problemu z wydawaniem,wole nowe,jak widze ,ze np nie nosze,ale kazda ma inaczej.
Z rzeczami po Mamie widocznie nie jestes jeszcze gotowa,skoro nie mieszkasz na 30m2 to daj sobie czas i zrobisz z nimi porzadek jak bedziesz czula sie gotowa w pelni,moze w ciazy[emoji4]
Proponuje pozniej zrobic pudelko z najwazniejszymi pamiatkami po Mamie i schowac gdzies na pamietake[emoji5]
Do wyjazdu coraz blizej ,super[emoji4]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kazdy Ci wrozy ciaze ,wiec moze cos bedzie na rzeczy[emoji16]
@mamcia2014 opowiadaj jak bylo jak bedziesz miala chwilke[emoji5]narazie nie bylo testowania wiec nie wiadomo czy ktoras zafasolkowala[emoji4]ale mam nadzieje,ze wszystkie[emoji3]
@Calineczka24 moj kiedys w barze nad jeziorem posolil mi kawe ,przypadkiem,myslalam ,ze zwymiotuje na miejscu[emoji53]
Apropo pieluch,ja stawiam tylko na pampersy,z wygody a co.
Nie daj sobie wmowic tesciowej,ze jestes leniwa,ona tez by uzywala pampersow jakby tylko mogla.
Jakby moja mi tak powiedziala,to bym odrazu pytala w ktore dni mam je przywozic do prania[emoji12]
Moi tez sie wtracaja ale ja sobie nie dam.
W sobote tez mnie wkurzyli jak zaczeli mi wmawiac ,ze dla dziecka to nie ma co kupowac ubran drogich i ladnych bo po co,szybko rosnie itd a poza tym dostane cos uzywanego.
Nosz szlak mnie chcial trafic.
W koncu moje dziecko i moja kasa.
Kupie co bede chciala,nie mam zamiaru szlaec ale wiadomo pierwsze wyczekane dzidzi to chce sie pokupowac jakies fajne ciuszki[emoji5]a nie bedzie chodzic tylko w tych ze spadku.
Generalnie we wszystko chca sie wtracac ,a jak juz slysze zjedz cos to szlak mnie trafia.
I moj tesc ,nie moge patrzec jak pijesz ta bezwartosciowa wode,napij sie coli[emoji19][emoji15]nosz kurna zna sie jak nie wiem ale musi sie udzielic.
Zrobilam zurek i za chwile do pracy uciekam[emoji4]bylam tez dzis w ikeii[emoji4]
Zosiu musisz sobie jakos z tym poradzic,kazda z nas jest inna,ja osobiscie nie trzymam rzeczy i nie mam problemu z wydawaniem,wole nowe,jak widze ,ze np nie nosze,ale kazda ma inaczej.
Z rzeczami po Mamie widocznie nie jestes jeszcze gotowa,skoro nie mieszkasz na 30m2 to daj sobie czas i zrobisz z nimi porzadek jak bedziesz czula sie gotowa w pelni,moze w ciazy[emoji4]
Proponuje pozniej zrobic pudelko z najwazniejszymi pamiatkami po Mamie i schowac gdzies na pamietake[emoji5]
Do wyjazdu coraz blizej ,super[emoji4]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom