reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Calineczka24 Jeśli już chcesz mieć trochę wygody - to poszukaj na temat pieluch wielorazowych. Wymienia się w nich tylko wkłady, a zakłada jak normalną pieluszkę. Pomyśl z tetrowymi - jak dla mnie totalna głupota. W pampersach przynajmniej dziecko nie pływa :p

reklama
@Calineczka24 Jeśli już chcesz mieć trochę wygody - to poszukaj na temat pieluch wielorazowych. Wymienia się w nich tylko wkłady, a zakłada jak normalną pieluszkę. Pomyśl z tetrowymi - jak dla mnie totalna głupota. W pampersach przynajmniej dziecko nie pływa :p
Tu nie chodzi o wygodę dla mnie..
Uważam, że pieluchy tetrowe wcale nie są lepsze jak pampersy..
Po coś ktoś wymyślił te pampersy prawda?
Moja teściowa po prostu wymyśla, że pampersy odparzają a pieluchy tetrowe nie.
Jak ktoś trzyma dziecko w jednym pampersie nie wiadomo jak długo to wiadomo, że dupcia się odparzy..

@Calineczka24, ja stawiam na pampmersy. Pamiętam jak mamie pomagałam przy malutkiej siostrze. Pranie, dodatkowe płukanie, rozwieszanie, suszenie, prasowanie i jeszcze proszek do prania: ten podrażnia, ten uczula, ten nie dopierze i ta cerata na pieluchę i pupa czasem się odparzała też. Wyjazd w gości: wielka torba z pieluchami, bo tam prać no jakoś nie zawsze wypada i dźwigaj te "smrodki" ze sobą w drodze powrotnej. Z tej pieluchy jeszcze bywało, że coś wyleciało, bo się przesunęła. Jak weszły pampersy to stwierdziłam, że teraz to mamusie i starsze siostry mają dobrze. A matki nie są leniwe tylko nie tracą czasu na czynności, których wykonanie mogą skrócić i poświęcić te chwile dzieciom, mężom, a nawet sobie, chociażby po to, żeby usiąść i pomalować paznokcie. Ja tam wychodzę z założenia: bądź sprytny i jak masz możliwość żeby ułatwić i usprawnić sobie wykonywanie codziennych obowiązków to tak zrób. :)

@Calineczka24, ja stawiam na pampmersy. Pamiętam jak mamie pomagałam przy malutkiej siostrze. Pranie, dodatkowe płukanie, rozwieszanie, suszenie, prasowanie i jeszcze proszek do prania: ten podrażnia, ten uczula, ten nie dopierze i ta cerata na pieluchę i pupa czasem się odparzała też. Wyjazd w gości: wielka torba z pieluchami, bo tam prać no jakoś nie zawsze wypada i dźwigaj te "smrodki" ze sobą w drodze powrotnej. Z tej pieluchy jeszcze bywało, że coś wyleciało, bo się przesunęła. Jak weszły pampersy to stwierdziłam, że teraz to mamusie i starsze siostry mają dobrze. A matki nie są leniwe tylko nie tracą czasu na czynności, których wykonanie mogą skrócić i poświęcić te chwile dzieciom, mężom, a nawet sobie, chociażby po to, żeby usiąść i pomalować paznokcie. Ja tam wychodzę z założenia: bądź sprytny i jak masz możliwość żeby ułatwić i usprawnić sobie wykonywanie codziennych obowiązków to tak zrób. :)
To teraz to powiedz mojej teściowej :D
Bo ja to ogarniam :D

@ivvonka swieta racja. A tesciowa jak chce tetry, to niech kupi 50 pieluch tetrowych i trzyma je u siebie i sama pierze. Ja bym teściowej nie pozwolila na takie wtracanie. Moje dziecko i ja decyduje. Dziadkowie powinni uszanowac wole rodzicow. Poza tym poza ekologia moze tetra jest w każdym innym stopniu gorsza od dobrego pampersa. Ja uzywalam pampers activ baby chyba cos takiego, te w zielonej czy turkusowej torebce i byly niezawodne. Nawet po nocy dupcia była sucha.
@roxie123 moze ciocia ma szósty zmysl.:D

Kochane mam wyniki czekam jeszcze na homocysteine... za dużo spadła mi tarczyca muszę brać mniejsza dawkę w czwartek idę do endo na kontrolę hm żebym z niedoczynności nadczynności nie zrobiła i stresa mam teraz bo jak się udało zafasolkowac to nie wiem :/
1502102653-aaaaaa.png

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie dziewczyny ja dzisiaj smutny dzien mam wzielam sie za porzadki i niektore rzeczy powywalalam a niektore niestety poprzekladalam nie potrafie wyrzucic jakos nic od mamy szczegolnie ciuchow butow sie prawie pozbylam ale ciuchy.... przenioslam na strych i jedna polke zostawilam co mama ma rzeczy ahh nikomu tego nie zycze choc ze swoimi rzeczami tez mam problem co wyrzucic co zostawic to mnie wszystko zaczelo przytlaczac ogrom rzeczy:( chyba nigdy sie nie wyrobie z tymi porzadkami ehhh pomozcie.
Na dodatek dzisiaj nie poszlam na praktyki a mialam juz zaczac chirurgie jutro musze juz isc czulam sie rano taka slaba:/ odliczam dni do wyjazdu doLondynu to juz za dwa tyg:)

@Calineczka24, wiem, że wiesz i wiem, że ona nie wie. I nie wiem czy da się jej powiedzieć tak żeby też wiedziała...hmm... wie...dźmy tak chyba mają. :p
A tak normalnym językiem to myślę, że jak jej powiesz, że wolisz używać pampersów to myślę, że za dużego pola do popisu i tak mieć nie będzie. W końcu Ty decydujesz a babcia może co najwyżej pogadać, co należy spróbować dzielnie przełknąć i robić swoje. Ewentualnie można skorzystać z delikatnej koloryzacji i powiedzieć, że pani doktor pediatra zaleciła właśnie pampersy takie i takie ze względu na niezwykle wrażliwą i delikatną skórę maleństwa, którą szorstka tetra, niestety, ale może akurat w tym przypadku bardzo, ale to bardzo podrażnić. ;):p A Ty nie pozwolisz przecież na żadne eksperymentowanie czy tetra dziecku służy czy nie. ;):p

aaaa...
I tak bardzo to się nie miniesz z prawdą:
-dziecko ma delikatną i wrażliwą skórę
-pieluszki pampers są rekomendowane przez Polskie Towarzystwo Pediatryczne
-z tetrą bywa różnie

reklama
@roxie123 rzeczywiscie niska tarczyca,wez mniejsza dawke juz od jutra bo na pewno tak zleci endo[emoji4]
Kazdy Ci wrozy ciaze ,wiec moze cos bedzie na rzeczy[emoji16]
@mamcia2014 opowiadaj jak bylo jak bedziesz miala chwilke[emoji5]narazie nie bylo testowania wiec nie wiadomo czy ktoras zafasolkowala[emoji4]ale mam nadzieje,ze wszystkie[emoji3]

@Calineczka24 moj kiedys w barze nad jeziorem posolil mi kawe ,przypadkiem,myslalam ,ze zwymiotuje na miejscu[emoji53]
Apropo pieluch,ja stawiam tylko na pampersy,z wygody a co.
Nie daj sobie wmowic tesciowej,ze jestes leniwa,ona tez by uzywala pampersow jakby tylko mogla.
Jakby moja mi tak powiedziala,to bym odrazu pytala w ktore dni mam je przywozic do prania[emoji12]
Moi tez sie wtracaja ale ja sobie nie dam.
W sobote tez mnie wkurzyli jak zaczeli mi wmawiac ,ze dla dziecka to nie ma co kupowac ubran drogich i ladnych bo po co,szybko rosnie itd a poza tym dostane cos uzywanego.
Nosz szlak mnie chcial trafic.
W koncu moje dziecko i moja kasa.
Kupie co bede chciala,nie mam zamiaru szlaec ale wiadomo pierwsze wyczekane dzidzi to chce sie pokupowac jakies fajne ciuszki[emoji5]a nie bedzie chodzic tylko w tych ze spadku.
Generalnie we wszystko chca sie wtracac ,a jak juz slysze zjedz cos to szlak mnie trafia.
I moj tesc ,nie moge patrzec jak pijesz ta bezwartosciowa wode,napij sie coli[emoji19][emoji15]nosz kurna zna sie jak nie wiem ale musi sie udzielic.

Zrobilam zurek i za chwile do pracy uciekam[emoji4]bylam tez dzis w ikeii[emoji4]

Zosiu musisz sobie jakos z tym poradzic,kazda z nas jest inna,ja osobiscie nie trzymam rzeczy i nie mam problemu z wydawaniem,wole nowe,jak widze ,ze np nie nosze,ale kazda ma inaczej.
Z rzeczami po Mamie widocznie nie jestes jeszcze gotowa,skoro nie mieszkasz na 30m2 to daj sobie czas i zrobisz z nimi porzadek jak bedziesz czula sie gotowa w pelni,moze w ciazy[emoji4]
Proponuje pozniej zrobic pudelko z najwazniejszymi pamiatkami po Mamie i schowac gdzies na pamietake[emoji5]
Do wyjazdu coraz blizej ,super[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry