reklama
@MashaFre Dopytaj na zajęciach o SI, bo to jest dopasowywane indywidualnie do dziecka (w zależności od tego w czym jest problem). Mojego młodego ominęła terapia, ale kilka razy byliśmy na zajęciach by się zdiagnozować (a raczej określić czy terapia jest potrzebna). Przede wszystkim dawaj córeczce wszystkiego próbować dotykać (lub np. zabawy w przesypywanie ryżu, piasku, kamyczków). Pozwól jej próbować różnych pokarmów (twardych, miękkich, zimnych, ciepłych, kruchych, gumiastych itp.). Jak idziecie na spacer - niech przejdzie się po krawężniku próbując utrzymać równowagę. Niech się pobawi na placu zabaw - karuzela, huśtawki, zjeżdżalnia.
dziękuję :* piach u nas jedynie w formie piaskownicy i tak, żeby go nie dotknąć.. czyli szufelką, czy jakieś kubeczki - bawi się, ale nie daj Boże go dotknąć. Jak byliśmy w tym roku na wakacjach to ani razu nie przeszła po piasku na plaży, na kocu siedziała i piach był ble... to samo baseny... myślałam, że się trochę popluska a jedyne co, to siadała na brzegu i rączką chlapała.
Huśtać się lubi, więc na różne sposoby próbujemy - huśtawka, koce itp. Chodzę z Nią do Centrum Zdrowia Dziecka, ale tam na terapię łapie się raz na pół roku na dwa tygodnie codziennych zajęć. Dopiero teraz będziemy robić diagnozę.
Teraz jeszcze robimy jej tablicę sensoryczną, mam nadzieję, że pomoże. Kupię jeszcze ciastolinę, piasek kinetyczny i zobaczymy - na zajęciach SI wszystko jest ble... i ma odruch wymiotny.
Funia90
Fanka BB :)
@...Margotka9022... ja sobie wyobrazam jaki masz sajgon[emoji4]ja lezalam non stop miesiac i do dzis syfu nie ogranelam porzadnie bo ciagle jakies wyjazdy[emoji4]
@Katarina91 mysle,ze lozysko ma jeszcze czas zeby sie podniesc[emoji4]ja wizytuje 3-go sierpnia
@Frezja_1 wlansie brac sie do roboty leniuszki,musi byc nastepne pokolenie forumowe [emoji4]
@hona milego urlopu[emoji5]
@zosiak wspolczuje @,bo dzis dosc cieplo na nia:/
@Nusia123 moze nie przyjdzie @ [emoji4]
@kifsi trzymam kciuki za toxo zeby poszla precz,bierzesz juz antybiotyk?
@Nusia123 nie zakladaj ,ze bedziesz sie dlugo starac,moze nyc roznie wiadomo,ale popatrz na mnie ,zaszlam w pierwszym cyklu staran[emoji4]
Katarina91 chyba tez[emoji4]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@Katarina91 mysle,ze lozysko ma jeszcze czas zeby sie podniesc[emoji4]ja wizytuje 3-go sierpnia
@Frezja_1 wlansie brac sie do roboty leniuszki,musi byc nastepne pokolenie forumowe [emoji4]
@Nusia123 nie zakladaj ,ze bedziesz sie dlugo starac,moze nyc roznie wiadomo,ale popatrz na mnie ,zaszlam w pierwszym cyklu staran[emoji4]
mamcia2014
Hej nie miałam za bardzo czasu odczytywać wasze posty.
Padam na twarz jutro coś skrobne urzedowalismy sami z Wikim a to w chowanego a to coś innego i tak wymeczylam go ze szybko odplynal a ja się wykąpalam i po tej kąpieli mnie tak na sen morzy że zaraz się kładę.
Odczytalam za to o myciu okien no pewnie ze mozna zaliczyć na poczet ćwiczeń; )
Padam na twarz jutro coś skrobne urzedowalismy sami z Wikim a to w chowanego a to coś innego i tak wymeczylam go ze szybko odplynal a ja się wykąpalam i po tej kąpieli mnie tak na sen morzy że zaraz się kładę.
Odczytalam za to o myciu okien no pewnie ze mozna zaliczyć na poczet ćwiczeń; )
Witajcie jestem dziś po wizycie u gin. Zielone światło od następnego cyklu. Torbiel znikł zostały tylko jakieś cząsteczki malutkie.
Od dziś mam brać acard.
Wyniki histopatologiczne też ok.
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Od dziś mam brać acard.
Wyniki histopatologiczne też ok.
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
roki_1991
Dzisiaj jakoś mniej się tu dzieje
U mnie dzisiaj 6 dc, krwawienie ustalo, chociaż jak wróciłam z pracy po 18, to pociekło troszkę świeżej krwi, hmm dziwne. Mam nadzieję że już jutro będzie bez takich niespodzianek, bo mając w pamięci te moje krwawienia ostatnimi czasy, to aż się boję...
@mfifi04 super ze u ciebie w porządku
U mnie dzisiaj 6 dc, krwawienie ustalo, chociaż jak wróciłam z pracy po 18, to pociekło troszkę świeżej krwi, hmm dziwne. Mam nadzieję że już jutro będzie bez takich niespodzianek, bo mając w pamięci te moje krwawienia ostatnimi czasy, to aż się boję...
@mfifi04 super ze u ciebie w porządku
Olasec
Nusia123
Tak mam nadzieje kochana ze szybko nam sie uda@nafoczka przystojniaki ale podobni do mamy fiu fiu <3
@MashaFre niestety nie pomogę ;/
@Nusia123 u mnie też ma być @ jutro , ale na razie nic mnie nie boli jak na @ ...spać mi sie tylko chce cały czas . Nie nastawiaj sie ze długo zejdzie ja po pierwszym poronieniu zaszłam w pierwszym cyklu , teraz podejrzewam że 2 razy zablokowałam ow dupkiem . W nastepnym cyklu bede go brac od 19dnia
Nusia123
Przykro mi tez liczylam bardzo jutro lub czwartek @ jedna krecha ani cienia cienia wiem co czujesz moze w sierpniu sie nam udaEhh dostałam okres tak liczyłam na ciążę w tym cyklu. Ale jestem zła i smutna.
@roxie123 a u Ciebie jak? Nadal brak @?
reklama
Nusia123
Dziekuje w sobote mam wesele zawsze byl juz cien mocny wiec wzielam goracy prysznic zeby przyspieszyc @@...Margotka9022... ja sobie wyobrazam jaki masz sajgon[emoji4]ja lezalam non stop miesiac i do dzis syfu nie ogranelam porzadnie bo ciagle jakies wyjazdy[emoji4]