reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@zosiak lec do M i dzialajcie [emoji16]

@roxie123 sny erotyki i to po sexach no wiesz co ,chyba jestes mala nimfanka[emoji23]
Ale dzialajcie ,dzialajcie niech sie dzidzi kluje [emoji5]
Na prawde ciezko jest ukryc,tym bardziej jak razem mieszkacie[emoji4]ja chcialam mowic po prenatalnych ale przez krwiaka musialam wczesniej powiedziec i wcale nie bylam zadowolona z tego powodu.

@ivvonka to milego urlopiku[emoji5]jedziesz gdzies?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@hona Podobno z dziećmi dwujęzycznymi tak czasem jest. Musiałabym poszukać gdzie o tym czytałam. Mija im to z wiekiem.
Witch @hona z dziećmi dwujezycznymi na pewno tak jest. Mam kolezanke mieszkająca w Moskwie, notabene mąż jest Koreanczykiem w Rosji, ona na wakacje jest tutaj i często się widzimy. Bardzo zagłębiala w ten temat i tak z takimi dziećmi jest. Hona wiem ze może to zasmucac bo każda z nas by zasmucalo ale głowa do góry może nie jest tak źle :*

@...Margotka9022... wspaniałe ♡

@zosiak widzisz i samo przychodzi pragnienie , a jeszcze jakis czas temu nie chciałas słyszec o staraniach :) także widzę , że wszystko wróciło do normy teraz tylko czekaj na mężulka i powodzenia :)
@Funia90 ja nie wiem hahaha aż mi wstyd xD no ale co poradzić lepiej tak niż inaczej :) działamy cały czas i co lepsze nie nudzi mi się a nabieram apetytu :D no ale cóż trzeba już zwolnić i dać spokój xD dziś 18dc ...

Ale dostałam rykoszetem ... mama mi powiedziała , że mąż mojej kuzynki powiedział do mojego taty odnośnie nas to było , że
" a co tam taki dom... , najważniejsze to mieć dziecko a nie " < i to nie było powiedziane jako radość z dziecka tylko porównanie , że hu*a mamy >
Dobra ja rozumiem ... też tak uważam , że nie przekłada się rzeczy materialnych ponad życie ale... odezwał się ten co sam się strał o dziecko 6lat , jego mama jeździła modlić się do Częstochowy bo miał kiepskie żołnierzyki oczywiście niby wszystko było po cichu , a teraz takie teksty ... jeszcze jego córka to moja chrześnica co lepsze ;/ jego nie trawie od zawsze...sami siedzą w uk w małym mieszkaniu mają tylko pokój kuchnie łazienkę , dziecka prawie nie widzą bo ciągle pracują i super się to dziecko wychowuje bez rodziców a będzie mi tu porównywał .
Sam fakt ,że on też od razu nie miał... wrrrrrrrrr rozjebało mnie to inaczej nie powiem ;/ co lepsze nie wiedzą co robić bo tam ich na dom nie stać bo kredyt na całe zycie , a tu sie stawiac nie mają kasy bo przejebali za ten czas ;p do tego babka , swoje teksty co mnie przeszywają na wskroś...i znowu dołek :< już mojemu napisałam ,żeby mnie brał do nowego domu bo ja tu sfiksuje w ciąży to bym nie wiem jak tu chodziła w takich nerwach . Ale pewnie we wrześniu już pójdziemy na dobre...

Wiecie co chcialabym ale bede sobie pluc ze za wczesnie ze sie nie leczylam za drugim razem ryzykowalam ale skonczylo sie tragicznie bo prawie umarlam wiec teraz sadze ze to byloby naprawde ryzyko z mojej strony zaufam lekarzowi a po drugie musze miec opieke maz nie zgodzilby sie na to ostatnio gotowal sprzatal

@zosiak racja trzeba robić według zaleceń lekarza i według własnego uznania , a mąż długo planuje być na zarobku ? bo wiesz jesli lekarz da zielone światło wydaje mi się , że warto wtedy zostawić wszystko , i postawić na jedną kartę , starać się i mieć nadzieję :*

Oj dziewczyny zdecydowanie nie mój dzień dzisiaj ... dość ,że chodzę jakaś nieprzytomna , to przybita ;/
Po prostu nic nie mogę w tym domu swobodnie zrobić nawet iść siusiu , mijam tą babke z daleka żeby nie wejść jej w drogę ... nie mam siły słuchać ani się denerwowac bo i tak jestem kłębkiem nerwów , wszystko duszę w sobie . M robi co może żeby przyśpieszyć wykończenie ale wiadomo nie da się tak do końca dopiero za 1,5 miesiąca możemy brać kredyt ale są i inne utrudnienia . Czasami już nie daję rady psychicznie ... co lepsze ona to wykorzystuje i się z tego cieszy .

Do lutego chce byc na zarobku moze i bysmy sie zdecydowali ale wiesz Roxie jak jest z tymi zagrozonymi ciazami ze nawet podniesc nic nie mozesz wiec nie wyobrazam sobie bez jego pomocy.

reklama
Frezja, Nafoczka maly ma 4 lata i 7 miesiecy.Jest rozpieszczony,temu nie moge zaprzeczyc.Kurcze musze cos poszukac w necie o dzieciach dwujezycznych.Wiecie, byc moze pisze bardzo chaotycznie i taki zlepek informacji nie daje pelego obrazu jego zachowania,ale czasem wydaje mi sie,ze naprawde jest cos na rzeczy. Ale tak jak powiedzialam wole dmuchac na zimne,chce mu pomoc tak jak bede potrafila ,ale wczesniej musze poprosic o rade specjalistow.

Roxie ech,przykro mi,ze masz taka babcie.Juz niedlugo,musisz sie jakos przemeczyc,przeniesiecie sie na swoje i bedziesz ja miala z glowy.

Do góry