reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@GosiaK91 3 mam kciuki żeby to była fasolinka :)
@ivvonka masz rację :) a co do babki ona całe życie taka ... moją mame wykończyła prawie psychicznie ogólnie szkoda gadać na jej temat to potwór w ludzkiej skórze... a ja i tak wybaczam i staram się nie odzywac chociaż mam wiele żalu , wiem też że ja mam swoje sumienie ona swoje .
@hona to zapowiada się gorący wieczór :p u mnie ostatnio też się dzieje hehe ale musze juz odpuścić żeby jak coś zakiełkowało to niech ma spokój :)
@mamcia2014 widzisz ! mówiłam że będzie dobrze :) musisz zdać się na intuicję ciotek :) ale wiadomo matczyna troska jest najwazniejsza :) ciesze się bardzo że wszystko ok

reklama
@roxie123 nie przejmuj sie gburem ! Co za typ ,teraz madry bo juz ma dziecko ...ehh nie wiem po co sie w ogole wtraca ,niech kazdy zyje jak chce ,niektorzy w ogole nie chca dzieci.
A co do domu to zzera go zazdrosc ,ze mieszka w mieszkaniu wielkosci waszego garazu[emoji4]
Babcie omijaj,lada moment sie wyprowadzicie [emoji4]musisz byc silna i odpuscic [emoji4]olac ja .
Zal mi takich ludzi,nikt nie bedzie za nimi tesknil.

@ivvonka Twoj M to bohater[emoji4]

@hona milych sexow[emoji3]

@mamcia2014 no i super[emoji4]bardzo sie ciesze[emoji5]

@GosiaK91 trzymam kciuki[emoji4]tescik robilas?

Dziewczyny po tym wyjezdzie na pewno przytyje,mega sie objadamy[emoji7]ale co zrobie jak kocham gofry z bita smietana i lody[emoji173]️
Trudno ,zrzuci sie po porodzie[emoji16]

A nad morzem wysyp ciezarowek,na kazdym rogu wpadam na jakas[emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja też się bardzo cieszę dzisiaj się modlilam za Wiktorka a dziś wieczorem podziękuję Bogu i pomodle sie za Was wszystkie :*

Bo powiem Wam jak to było jak Wikus miał 5 tygodni to bardzo płakał i podkurczal noge nie dał jej wyprostować pojechaliśmy do Łodzi do tego lekarza u którego dziś byliśmy poleciła nam go pediatra. No i doszło do badania USG w pierwszej chwili lekarz nic nie zauważył ale po wydruku usg kazał znowu go położyć i zbadał ponownie.
Wezwał innych lekarzy bo to było w matce polce diagnoza była taka ze to chyba guz .ja nie wiedziałam co się dzieje lekarze przychodzili i glowili się co to jest położono go na oddział ja się modlilam i płakałam aż do rezonansu kiedy wyjechal mój okruszek bałam się co usłyszę. Panie pielęgniarki były wesołe i powiedziały że to nie guz tylko ropien z jednej strony ulga ale potem okazało się że konieczna jest operacja .
Ja byłam na silnych lekach i nie mogłam zostawać na noc bo spalam i nie usłyszała bym go w nocy tak silny lek miałam na noc więc moja mama była z nim w nocy ja w dzień. Operacja była zrobiona błyskawicznie i potem miał badania bakteriologiczne lekarz powiedział że grozi sepsa znowu się modlilam żeby do tego nie doszło wiem ,ze Bog nad nami czuwał bo mam synka a mogło go nie być już z nami dlatego tak się bałam o to bioderko bo gdyby on miał ropę w biodrze a nie ponad nim to moglby nie chodzić a on miał nad panewka stawu biodrowego i lekarze mówili że to chyba cud bo takiego przypadku nie mieli zawsze te ropnie się robią w środku biodra i potem jest ono zdeformowane po operacji .A Wikus miał ropke w okolicy tej panewki tylko i w pośladku. Także ja wierzę, że ktoś tam u góry czuwa. Dzięki jeszcze raz laski. :*

@Funia90 wiem , już nie wracam do tematu bo od razu mnie trzęsie xD
Dobrze wcinaj ile się da :) dzidzia niech rośnie :) ciężarówek wszędzie pełno ja gdzie nie pójde to widze , nawet już takie starsze co mają dzieci , co jak co ale u niektórych 500+ ma znaczenie z tego co widze po ludziach tutaj . Ale niech mają niech się rodzą zdrowe .
Ja cały czas modlę się o cud... tylko jak mnie ktoś dobije tak dosadnie , to nie idzie się pozbierać ;/ ale i tak sobie radzę na takie warunki jakie mam xD

Roxie napewno sie doczekasz zycze Ci tego mi juz nie raz ktos przykrosc zrobil mowiac o dziecku, mam nadzieje ze nast testy beda owocne i sama wstawisz brzuszek ktos tu napisal ze dobro powraca rowniez w to wierze ja ostatnio mialam ciezkie chwile bylam zla a nawet wsciekla na wszystko dookola zaczelam odmawiac nowenne (2 podejscie przy pieewszym wymieklam) i zauwazylam ze modlitwa mnie wycisza uspokaja ze dziala lepiej niz melisa. Ten Pan mowil to z zazdrosci zawsze sie znajdzie cos czego zazdroszcza inni ale“ Zanim osądzisz mnie i moje życie, włóż moje buty, przejdź ścieżki życia, które ja przeszedłem, przeżyj moje bóle, smutki i cierpienia. Wytrwaj tyle ile ja wytrwałem, upadnij tam gdzie ja upadłem i podnieś się tak samo jak ja się podniosłem. Kiedy już naprawdę poznasz moją historię, będziesz miał prawo, żeby oceniać mnie, moje życie...Tylko myślę, że Cię to przerośnie.... ”

@zosiak dziękuję :* też jestem tego zdania ,że dobro powraca i zawsze mimo ,że ktoś mnie krzywdzi staram się być dobrym człowiekiem... ciągle sobie powtarzam ,że życie mnie tak ukształtowało ,że teraz jestem w stanie w miare poradzić sobie z tym przez co przechodzę...wiadomo jestem kobietą jestem słaba ale i silna na swój sposób . Nowennę będę zawsze polecać ...mnie uspokaja , wierzę ,że wiele się dobrze skończyło dzięki tej modlitwie a mogło być gorzej i pokładam w niej nadzieje cały czas ...teraz odmawiam kolejny raz zaczełam 1lipca i naprawdę mam lżej na duszy . Dodatkowo modlitwa do św Rity i św Judy no i modlitwa o cud poczęcia uzdrowienia , nie traktuje tego jako obowiązek te modlitwy są tak piękne że zawsze łzy się cisną do oczu . Piękny ten cytat ... na pewno go użyję w odpowiednim momencie .

U mnie nigdy testy nie wychodziły pozytywnie. Tylko i wyłącznie beta, ale zawsze długo czekam, bo nie chcę się rozczarować ani nakręcać, że teraz wszystko będzie dobrze i donoszę maleństwo.

@Funia90 uhuhu to będzie wysyp :) no ja pewnie będę też testować tak by pewnie pasowało hehe
Jak na razie robię sobie testy ow , o 10 i 20 widziałam na necie ,że dziewczyny tak robiły i zaklejam sobie na białej kartce ..chce widzieć w którym dniu będzie najciemniejsza kreska :) nigdy tego nie robiłam taki eksperyment :) ogólnie staranka zupełnie na luzie :D
Kochana jak Twoje samopoczucie ? :) wg to już prawie 12 tydzień :O chyba brzusio sie zaczyna pokazywac co ?:)

Wysyp to u mnie w rodzinie :D
3 moje siostry tez w ciazy :D
Śmiałam się, że epidemia jakaś chyba :D

@roxie123 podasz adres a my to się tu z dziewczynami zgadamy i zrobimy z babcią porządek ! :tak: nikt Cię nie będzie już wkurzał :tak:
Jak jest ktoś jeszcze na Twojej czarnej liście to daj znać :D

Dziewczyny brzuszkowe domki są cudne !
Popadnę przy Was w kompleksy, wszystkie takie szczuplutkie :szok:
Byłam wczoraj u koleżanki. Jej córeczka skończyła 7 miesięcy, ale taka aparatka że nie mogłam :D
Koleżanka stwierdziła, że już widać, że w ciąży jestem :wink:

Jestem taka leniwa, że musicie mi wybaczyć moje długie nieobecności. Jak jestem w domu to zrobie obiad i dalej w kimono :-) :)
Dziś to zrobiłam pranie, obiad i pościerałam kurze :-) :) tak się narobiłam, że poszłam spać na 3 godziny :D

We wtorek byłam u ginekologa i ginekolog się mnie pyta czy wołamy męża na USG. Byłam w takim szoku, że zapomniałam jak mój mąż ma na imie jak się lekarz zapytał, żeby go zawołać :-) :) ( ale wstyd ) lekarz na mnie patrzy a ja " yyyy " :D myślałam, że gdzieś koło 4-5 wizyty dopiero go zawoła. Ależ się mąż cieszył jak zobaczył dzidziolka na monitorze i usłyszał serduszko :tak:

Wiecie co dziewczyny jak śpię na plecach to mnie tak krzyże bolą, że nie dam rady się ruszyć :( uwielbiam spać na brzuchu, ale cycki mnie tak bolą, że też odpada. Zostało mi spanie na boku i od paru dni się przewracam z boku na bok :D
A najlepsze jest jak wstaje z łóżka :D
Najpierw wstają moje cycki tzn podpieram je ręką a później dopiero wstaje reszta mojego ciała :D
Ja teraz muszę tak kombinować, że kabaret by szło nakręcić :D

Dzisiaj na kolacje zjadłam herbatniki taplane w nutelli :laugh2:

Ostatnia edycja:
@mamcia2014 najwazniejsze ,ze historia z happy endem[emoji5]

@roxie123 ja tez widze duzo rodzin 2 plus kolejne w brzuszku [emoji4]i czesto Panie duzo starsze ode mnie.
A Tobie na pewno sie uda[emoji5]

@zosiak piekny cytat[emoji4]

@Calineczka24 to pokazuj brzucha skoro widac [emoji4]ktory tydzien u Was?

reklama
@mamcia2014 najwazniejsze ,ze historia z happy endem[emoji5]

@roxie123 ja tez widze duzo rodzin 2 plus kolejne w brzuszku [emoji4]i czesto Panie duzo starsze ode mnie.
A Tobie na pewno sie uda[emoji5]

@zosiak piekny cytat[emoji4]

@Calineczka24 to pokazuj brzucha skoro widac [emoji4]ktory tydzien u Was?

Dzis 10t6d z USG :)
Ja zawsze brzuszek mialam, ale kolezanka stwierdzila, ze juz sie zaokraglil. :)
Nie chce wyjsc na grubaskę przy Was bo wy takie piękne, szczupłe a ja? :D
Taaa, jestem piękna na swój sposób :D

A jak Ty sie kochana czujesz?
Jak dzidziol? Jak duży? :)

Moje maleństwo we wtorek miało 3,5 cm :)

Jak tam Wam się dzień zaczął? :)
Mnie obudzil właśnie ból krzyża :(
Ide sobie puszczalską zrobić z mlekiem i może ożyje :D ( poszłam spać o 2.30 ) jak to dobrze, że się kładę kiedy chcę to drzemka po południu jak nic :D

Do góry