reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@GosiaK91 3 mam kciuki żeby to była fasolinka :)
@ivvonka masz rację :) a co do babki ona całe życie taka ... moją mame wykończyła prawie psychicznie ogólnie szkoda gadać na jej temat to potwór w ludzkiej skórze... a ja i tak wybaczam i staram się nie odzywac chociaż mam wiele żalu , wiem też że ja mam swoje sumienie ona swoje .
@hona to zapowiada się gorący wieczór :p u mnie ostatnio też się dzieje hehe ale musze juz odpuścić żeby jak coś zakiełkowało to niech ma spokój :)
@mamcia2014 widzisz ! mówiłam że będzie dobrze :) musisz zdać się na intuicję ciotek :) ale wiadomo matczyna troska jest najwazniejsza :) ciesze się bardzo że wszystko ok

reklama
@roxie123 nie przejmuj sie gburem ! Co za typ ,teraz madry bo juz ma dziecko ...ehh nie wiem po co sie w ogole wtraca ,niech kazdy zyje jak chce ,niektorzy w ogole nie chca dzieci.
A co do domu to zzera go zazdrosc ,ze mieszka w mieszkaniu wielkosci waszego garazu[emoji4]
Babcie omijaj,lada moment sie wyprowadzicie [emoji4]musisz byc silna i odpuscic [emoji4]olac ja .
Zal mi takich ludzi,nikt nie bedzie za nimi tesknil.

@ivvonka Twoj M to bohater[emoji4]

@hona milych sexow[emoji3]

@mamcia2014 no i super[emoji4]bardzo sie ciesze[emoji5]

@GosiaK91 trzymam kciuki[emoji4]tescik robilas?

Dziewczyny po tym wyjezdzie na pewno przytyje,mega sie objadamy[emoji7]ale co zrobie jak kocham gofry z bita smietana i lody[emoji173]️
Trudno ,zrzuci sie po porodzie[emoji16]

A nad morzem wysyp ciezarowek,na kazdym rogu wpadam na jakas[emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja też się bardzo cieszę dzisiaj się modlilam za Wiktorka a dziś wieczorem podziękuję Bogu i pomodle sie za Was wszystkie :*

Bo powiem Wam jak to było jak Wikus miał 5 tygodni to bardzo płakał i podkurczal noge nie dał jej wyprostować pojechaliśmy do Łodzi do tego lekarza u którego dziś byliśmy poleciła nam go pediatra. No i doszło do badania USG w pierwszej chwili lekarz nic nie zauważył ale po wydruku usg kazał znowu go położyć i zbadał ponownie.
Wezwał innych lekarzy bo to było w matce polce diagnoza była taka ze to chyba guz .ja nie wiedziałam co się dzieje lekarze przychodzili i glowili się co to jest położono go na oddział ja się modlilam i płakałam aż do rezonansu kiedy wyjechal mój okruszek bałam się co usłyszę. Panie pielęgniarki były wesołe i powiedziały że to nie guz tylko ropien z jednej strony ulga ale potem okazało się że konieczna jest operacja .
Ja byłam na silnych lekach i nie mogłam zostawać na noc bo spalam i nie usłyszała bym go w nocy tak silny lek miałam na noc więc moja mama była z nim w nocy ja w dzień. Operacja była zrobiona błyskawicznie i potem miał badania bakteriologiczne lekarz powiedział że grozi sepsa znowu się modlilam żeby do tego nie doszło wiem ,ze Bog nad nami czuwał bo mam synka a mogło go nie być już z nami dlatego tak się bałam o to bioderko bo gdyby on miał ropę w biodrze a nie ponad nim to moglby nie chodzić a on miał nad panewka stawu biodrowego i lekarze mówili że to chyba cud bo takiego przypadku nie mieli zawsze te ropnie się robią w środku biodra i potem jest ono zdeformowane po operacji .A Wikus miał ropke w okolicy tej panewki tylko i w pośladku. Także ja wierzę, że ktoś tam u góry czuwa. Dzięki jeszcze raz laski. :*

@Funia90 wiem , już nie wracam do tematu bo od razu mnie trzęsie xD
Dobrze wcinaj ile się da :) dzidzia niech rośnie :) ciężarówek wszędzie pełno ja gdzie nie pójde to widze , nawet już takie starsze co mają dzieci , co jak co ale u niektórych 500+ ma znaczenie z tego co widze po ludziach tutaj . Ale niech mają niech się rodzą zdrowe .
Ja cały czas modlę się o cud... tylko jak mnie ktoś dobije tak dosadnie , to nie idzie się pozbierać ;/ ale i tak sobie radzę na takie warunki jakie mam xD

Roxie napewno sie doczekasz zycze Ci tego mi juz nie raz ktos przykrosc zrobil mowiac o dziecku, mam nadzieje ze nast testy beda owocne i sama wstawisz brzuszek ktos tu napisal ze dobro powraca rowniez w to wierze ja ostatnio mialam ciezkie chwile bylam zla a nawet wsciekla na wszystko dookola zaczelam odmawiac nowenne (2 podejscie przy pieewszym wymieklam) i zauwazylam ze modlitwa mnie wycisza uspokaja ze dziala lepiej niz melisa. Ten Pan mowil to z zazdrosci zawsze sie znajdzie cos czego zazdroszcza inni ale“ Zanim osądzisz mnie i moje życie, włóż moje buty, przejdź ścieżki życia, które ja przeszedłem, przeżyj moje bóle, smutki i cierpienia. Wytrwaj tyle ile ja wytrwałem, upadnij tam gdzie ja upadłem i podnieś się tak samo jak ja się podniosłem. Kiedy już naprawdę poznasz moją historię, będziesz miał prawo, żeby oceniać mnie, moje życie...Tylko myślę, że Cię to przerośnie.... ”

@zosiak dziękuję :* też jestem tego zdania ,że dobro powraca i zawsze mimo ,że ktoś mnie krzywdzi staram się być dobrym człowiekiem... ciągle sobie powtarzam ,że życie mnie tak ukształtowało ,że teraz jestem w stanie w miare poradzić sobie z tym przez co przechodzę...wiadomo jestem kobietą jestem słaba ale i silna na swój sposób . Nowennę będę zawsze polecać ...mnie uspokaja , wierzę ,że wiele się dobrze skończyło dzięki tej modlitwie a mogło być gorzej i pokładam w niej nadzieje cały czas ...teraz odmawiam kolejny raz zaczełam 1lipca i naprawdę mam lżej na duszy . Dodatkowo modlitwa do św Rity i św Judy no i modlitwa o cud poczęcia uzdrowienia , nie traktuje tego jako obowiązek te modlitwy są tak piękne że zawsze łzy się cisną do oczu . Piękny ten cytat ... na pewno go użyję w odpowiednim momencie .

U mnie nigdy testy nie wychodziły pozytywnie. Tylko i wyłącznie beta, ale zawsze długo czekam, bo nie chcę się rozczarować ani nakręcać, że teraz wszystko będzie dobrze i donoszę maleństwo.

@Funia90 uhuhu to będzie wysyp :) no ja pewnie będę też testować tak by pewnie pasowało hehe
Jak na razie robię sobie testy ow , o 10 i 20 widziałam na necie ,że dziewczyny tak robiły i zaklejam sobie na białej kartce ..chce widzieć w którym dniu będzie najciemniejsza kreska :) nigdy tego nie robiłam taki eksperyment :) ogólnie staranka zupełnie na luzie :D
Kochana jak Twoje samopoczucie ? :) wg to już prawie 12 tydzień :O chyba brzusio sie zaczyna pokazywac co ?:)

Wysyp to u mnie w rodzinie :D
3 moje siostry tez w ciazy :D
Śmiałam się, że epidemia jakaś chyba :D

@roxie123 podasz adres a my to się tu z dziewczynami zgadamy i zrobimy z babcią porządek ! :tak: nikt Cię nie będzie już wkurzał :tak:
Jak jest ktoś jeszcze na Twojej czarnej liście to daj znać :D

Dziewczyny brzuszkowe domki są cudne !
Popadnę przy Was w kompleksy, wszystkie takie szczuplutkie :szok:
Byłam wczoraj u koleżanki. Jej córeczka skończyła 7 miesięcy, ale taka aparatka że nie mogłam :D
Koleżanka stwierdziła, że już widać, że w ciąży jestem :wink:

Jestem taka leniwa, że musicie mi wybaczyć moje długie nieobecności. Jak jestem w domu to zrobie obiad i dalej w kimono :-) :)
Dziś to zrobiłam pranie, obiad i pościerałam kurze :-) :) tak się narobiłam, że poszłam spać na 3 godziny :D

We wtorek byłam u ginekologa i ginekolog się mnie pyta czy wołamy męża na USG. Byłam w takim szoku, że zapomniałam jak mój mąż ma na imie jak się lekarz zapytał, żeby go zawołać :-) :) ( ale wstyd ) lekarz na mnie patrzy a ja " yyyy " :D myślałam, że gdzieś koło 4-5 wizyty dopiero go zawoła. Ależ się mąż cieszył jak zobaczył dzidziolka na monitorze i usłyszał serduszko :tak:

Wiecie co dziewczyny jak śpię na plecach to mnie tak krzyże bolą, że nie dam rady się ruszyć :( uwielbiam spać na brzuchu, ale cycki mnie tak bolą, że też odpada. Zostało mi spanie na boku i od paru dni się przewracam z boku na bok :D
A najlepsze jest jak wstaje z łóżka :D
Najpierw wstają moje cycki tzn podpieram je ręką a później dopiero wstaje reszta mojego ciała :D
Ja teraz muszę tak kombinować, że kabaret by szło nakręcić :D

Dzisiaj na kolacje zjadłam herbatniki taplane w nutelli :laugh2:

Ostatnia edycja:
@mamcia2014 najwazniejsze ,ze historia z happy endem[emoji5]

@roxie123 ja tez widze duzo rodzin 2 plus kolejne w brzuszku [emoji4]i czesto Panie duzo starsze ode mnie.
A Tobie na pewno sie uda[emoji5]

@zosiak piekny cytat[emoji4]

@Calineczka24 to pokazuj brzucha skoro widac [emoji4]ktory tydzien u Was?

reklama
@mamcia2014 najwazniejsze ,ze historia z happy endem[emoji5]

@roxie123 ja tez widze duzo rodzin 2 plus kolejne w brzuszku [emoji4]i czesto Panie duzo starsze ode mnie.
A Tobie na pewno sie uda[emoji5]

@zosiak piekny cytat[emoji4]

@Calineczka24 to pokazuj brzucha skoro widac [emoji4]ktory tydzien u Was?

Dzis 10t6d z USG :)
Ja zawsze brzuszek mialam, ale kolezanka stwierdzila, ze juz sie zaokraglil. :)
Nie chce wyjsc na grubaskę przy Was bo wy takie piękne, szczupłe a ja? :D
Taaa, jestem piękna na swój sposób :D

A jak Ty sie kochana czujesz?
Jak dzidziol? Jak duży? :)

Moje maleństwo we wtorek miało 3,5 cm :)

Jak tam Wam się dzień zaczął? :)
Mnie obudzil właśnie ból krzyża :(
Ide sobie puszczalską zrobić z mlekiem i może ożyje :D ( poszłam spać o 2.30 ) jak to dobrze, że się kładę kiedy chcę to drzemka po południu jak nic :D

Do góry