reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@hona, podoba mi sie Twoje podejscie. U mojego dziecka w przedszkolu jest jedno dziecko, ktore bije innych i nikt sie nawet nie zastanowi dlaczego on tak sie zachowuje. Ja go kiedys obserwowalam na jakims wystepie i widzialam jak bardzo jest zagubiony i zestresowany. Wydaje mi sie ze nie otrzymuje wystarpczajacej uwagi od rodzicow. Ale w szkole i przedszkolu trudno o indywidualne podejscie a to tak wazny dla nich czas.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@hona po to tu jesteśmy żeby wysluchac. Przeczytalam wszystko z uwaga, ale nie rozumiem na jakiej podstawie podejrzewaja autyzm. To ze dziecko ma slaby kontakt z rówieśnikami jeszcze niczego nie przesadza, nawet jesli zawsze bawi sie sam. Napisz jesli chcesz co budzi wątpliwości w synka zachowaniu, zwlaszcza Twoje odczucia. Dziecko autystyczne jest czesto w swoim swiecie i nie mozna do niego dotrzec, ciezko o kontakt wzrokowy, mowi sie ze dziecko patrzy nie na człowieka tylko przez czlowieka, lubi miec wszystko ustalone i uporzadkowane, np. Zawsze ta sama droga do przedszkola, nie można isc drugą stroną, bawi sie w sposob specyficzny zabawkami, nie wedle ich zastosowania, tylko np.zamiast puszczac autka kreci kolkami od auta i potrafi tak dluuugo krecic, wpada jakby w trans. Oczywiście bywa, ze dzieci bez zaburzenia tez tak robią, takie zachowania nie przesadzaja sprawy, ale budza niepokoj.

Coz mlody jest wstydliwy,to prawda. Lubi,kiedy pewne rzeczy sa powtarzalne,tak jak piszesz,ta sama droga do szkoly itd.Ale wiem,ze inne dzieci tez tak lubia,przez to czuja sie bezpieczniejsze. Psycholog zawsze powtarzala,ze jest fajnym,kontaktowym dzieckiem.Mlody nie jest zamkniety w sobie,nie ma tak,ze nie mozna do niego dotrzec.Tak,nie moge dotrzec do niego jak musi posprzatac balagan po sobie;) Uwielbia bawic sie autami,lezy wtedy na podlodze i jezdzi patrzac na kolka. Smiejemy sie,ze pewnie zostanie wulkanizatorem ;).Autko zawsze jezdzi,samolot zawsze lata,z tym nie ma problemu.Mlody to straszny przytulas,uwielbia wisiec na mnie,calowac,powtarzac po tysiackroc: kocham cie mamusiu.To tez zaprzecza tym podejrzeniom.Ale wiecie,dzieci z autyzmem lubia ukladac sobie rzeczy w linii prostej,kiedys mlody ulozyl magnesy na lodowce w taki sposob.Misie kiedy sa kladzone do snu leza rowniutko jeden obok drugiego,autka zaparkowane na macie na ktorej jest parking stoja w rowniutkim rzadku. Moze yo po prostu bedzie bardzo uporzadkowany chlopak.A tak powaznie po prostu nie chce niczego przeoczyc,zaniedbac,chce ,zeby byl szczesliwym dzieckiem,chce mu pomoc w tych trudnosciach ktore go ograniczaja ,chce,zeby nauczyl sie panowac nad emocjami,zeby tak latwo nie wpadal w zlosc,bo cos mu nie wychodzi.Psycholog twierdzi,ze jest ambitny,moze za bardzo,dlatego kazde niepowodzenia,nawet blache bedzie silniej przezywal.Chce,aby byl szczesliwy i zrobie wszystko,zeby tak bylo.

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny my wczoraj po pogrzebie pojechalismy nad morze ,mielismy 100 km.
Poszlismy na plaze i na gofra po cZym do pokoju i padlam ok 21 [emoji15]
Zostajemy do jutra i potem dwie noce w Warszawie,M do pracy a ja bede spala w hotelu[emoji4]zawsze razem pracujemy ale nie mam sily tym razem[emoji4]

Mam nadzieje ,ze mic nie pomine[emoji4]

Piekne brzusie ,wszystkie[emoji5]

@...Margotka9022... alez sie ciesze[emoji4]

@zosiak lubie przetwory domowe[emoji4]w zeszlym roku robilam dzem jagodowy[emoji4]

@hona nic sie nie martw ,masz reke na pulsie a synus pewnie jest obowiazkowy[emoji4]ale zawsze lepiej sparwdzic zeby wiedziec jak pomoc[emoji4]

@roxie123 dziekuje ,ze sie o mnie martwilas[emoji5]jestes kochana.

Sluchajcie narzeczona mojego kuzyna nie przyjechala na pogrzeb Dziadka bo jest w ciazy[emoji4]20 tydzien a maja 50 km.
Wszyscy jej zyczyli zdrowka i mowli,ze jasne ,ze nie ma co ryzykowac ze stresem.
Nic nie mowilam ,ze jestem w ciazy i to zagorozonej .
Takze nikt nie wiedzial,choc mialam ochote im powiedziec jak jej tak zalowali.

Buziaczki dla Was[emoji8]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Funiu jeszcze przyjdzie czas na powiadomienie rodzinki wiem ze chcialabys oglosic to calemu swiatu ale jeszcze troszke poczekaj az mina te 3 miesiace ja w sumie nie chcialam mowic nikomu ale poza mezem mam tylko siostry i tate i oni mi pomagali dalej pomagaja w tych ciezkich chwilach dla mnie wiec i tak sie dowiedzieli jak skierowanie do szpitala dostalam ale Ty jesli nie musisz to nie mow. Jak ja bym juz chciala zaczac starania:(

@Funia90 fajnie, ze pogrzeb juz za Toba i znalazlas tez czas na relaks. Odpoczywaj duzo.
@hona z tego co opisalas, to ja bym autyzmy nie podejrzewala. Moja córcia tez lubi miec wszystkie maskotki ladnie ulozone w lini, jak kladzie sie z nimi spac, kocyk musi byc rowniotko złożony, mysle ze te drobiazgi sa dla dzieci wazne.a ze synek wpada latwo w zlosc to tez normalne, dzieci roznie radza sobie z emocjami.a ile ma lat Alanek bo mi umknelo.

@Funia90 wiem ,że ciężko nic nie mówić jeszcze w takim przypadku ;/ ja jak zajdę w ciążę nie wiem czy będę w stanie ukryć to zbyt długo ... bo mama się zorientuje bo z nią mieszkam i będę potrzebować pomocy wiadomo , a teściowej będę musiała powiedzieć bo ona cały czas mnie bardzo wspiera i miałaby żal później z resztą ona ma takie przeczucia ,że ja nawet o ciąży nie wiedziałam a ona mi powiedziała ,że jestem . Ale no na razie jeszcze czas na wszystko . Nie wiadomo kiedy ta ciąża będzie ale testuje ostro w następnym tyg ;p
Pewnie , że się martwię , no bo jak inaczej :*

Ja teraz mam takie sny , że masakra...myślałam ,że tylko w ciąży się zdarzają erotyki ale u mnie ostatnio co noc :D nie to żebym narzekała ale czemu tak xD może przez to ,że ostatnio tylko figle mi w głowie :D i żyję ciągłym szaleństwem haha
W końcu cieplutko zrobiłam sobie pranie i brać by się za sprzątanie :)

Urlop. Ufff. Tydzień oddechu.Uwielbiam swoją pracę, ale muszę podładować baterie. Miałam wrażenie w ostatnim tygodniu, że dzieciaki uplanowały sobie, że wykończą ciotkę na koniec roku ;)

Funia i Fasolunia całe i zdrowe. Ok. Siem cieszę:)

reklama
Cześć dziewczyny. Chciałam się Wam poradzić odnośnie heparyny, a dokładkie Clexane i ich tańszych odpowiedników. Co stosujecie, jakie znacie opinie w tym temacie?
Ja zafasolkowałam, jestem przed wizytą, podczas któej będę dokonywać właśnie takiego wyboru, no i chciałam sie Wam poradzić w tym temacie :)

Do góry