@Baslan Ja lepiej reagowałam na białe pieczywo - a po razowym miałam wyższe. Musisz sprawdzić na sobie. Mi się dosłownie kilka razy zdarzyły cukry 140-150 po 1h - ale zawsze była przyczyna np. zachciało mi się pizzy albo zjadłam tort u cioci na urodzinach (oczywiście po obiedzie). Jak masz takie wyniki - to jest dobrze. Wysoki cukier z rana może oznaczać, że za mało jesz wieczorem. Spróbuj coś zjeść tuż przed pójściem spać - najlepiej białko.
reklama
ivvonka
Fanka BB :)
Gosiak, tez pracuję z najmlodszymi. Akurat w przedszkolu i nie powiem powrót był ciężki, momentami bardzo ciężki, ale z dnia na dzień było odrobinę lżej. Porobiłam badania, zmieniłam lekarza, dużo też się modlę i próbuję. I spokojnie czekam.
aha, modlitwa dała mi jeszcze jedno: większą empatię -naprawdę cieszę się, że są kobiety, które są w ciąży, że się im udaje donosić i urodzić (w tym moja siostra-niedługo będę chrzestną jej maleństwa), bo dają mi nadzieję (zwłaszcza dziewczyny po poronieniach) że może się udać i że dobre rzeczy się także zdarzają.
aha, modlitwa dała mi jeszcze jedno: większą empatię -naprawdę cieszę się, że są kobiety, które są w ciąży, że się im udaje donosić i urodzić (w tym moja siostra-niedługo będę chrzestną jej maleństwa), bo dają mi nadzieję (zwłaszcza dziewczyny po poronieniach) że może się udać i że dobre rzeczy się także zdarzają.
Witch jak ja doskonale znam taki stan :* mnie póki co motywuje powrót do pracy i wakacje nie ty jedna tak się czujesz. Pamiętaj gdy pojawia się pierwsze efekty to o kolejne bedziesz juz sama darła pazurami@GosiaK91 Skoro masz w głowie obawę, to tym bardziej zrób badania. To co @nafoczka poleciła jest warte poczytania/polecenia. Ja za badania po poronieniu płaciłam też z własnej kieszeni - ale wymusiłam na lekarzu listę, właśnie po to, by spokojniej podejść do kolejnej ciąży (i to już po pierwszej stracie).
@Baslan Tak - to badanie miałam robione u diabetologa. Miałam przyjść 15minut przed umówioną wizytą, pobrali krew i wynik na wizytę już miałam. A jak Twój cukier?
Muszę Wam powiedzieć, że nic nie wyszło znów z mojego odchudzania. Nie mam czasu systematycznie jeść. Łapie tylko to, co daje się szybko przygotować. Z przemęczenia wszystko mnie drażni (a do tego właśnie zaczyna mi się @). Plany urlopowe się posypały i stoją pod wielkim znakiem zapytania - a były pewnego rodzaju motywacją. Wolę sobie wieczorem wypić piwo/wino/whisky i pójść spać zamiast poćwiczyć. Ehh.
mallutka
Ja plamilam 2 tyg, ale to zalezy od tego jak dojrzala byla ciaza i jak przeszlo poronienie.
Czy lekarz pozwolil tak szybko wspolzyc na nowo?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
9tc. Miałam wywołane farmakologiczne poronienie, nie miałam zabiegu lyzeczkowania. I w szpitalu i na wizycie u mojej gin powiedziano mi że mogę się o dziecko starać bez żadnych przeciwwskazań. Oczywiście odczekam do pierwszej miesiączki o starania. Ale myślę że jak przestanę krwawic to spokojnie mogę się kochać z m z zabezpieczeniem. Nie pytałam o to stricte ale myślę że skoro nie mam tam żadnej rany to przeciwwskazań do tego nie ma.
Funia90
mallutka
@Funia90, byłam tydzień temu powiedziała że mogę się o dziecko starać od razu. Mam pojawić się u niej jak dostanę miesiączkę i wtedy będę też mieć wyniki histopatologi. Sama chce czekac z wynikami hist. I wtedy ruszyć do roboty a teraz po prostu chce wrócić do codzienności. Wiadomo że wyjazd sprzyja atmosferze dobrej zabawy
Katarina91
Kochane powiedzcie do którego tygodnia brałyscie luteinę ??
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
...Margotka9022...
Szczęśliwa mama
Katarina, piękny Dzidziolek! Ale Ci zazdroszczę ze Ty już w takiej "wyższej" ciąży.Kochane powiedzcie do którego tygodnia brałyscie luteinę ??
słyszałam że luteina tak do 14 tc. Ale to pewnie indywidualna sprawa.
Funia Ty się objawami ciąży nie martw bo u mnie też raz są raz nie.
Kiedy wizytujesz? Ja jutro.
Roxie jak tam? Dzieje się? [emoji38]
Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
roxie123
@Katarina91 ja nigdy nie brałam lutki ;/ pytałam lekarza to powiedział ,że dupek na razie wystarczy jak trzeba zwiększy się dawke ;/
@...Margotka9022... hejka działamy działamy bez przerwy
Wystartowałam z lekami znowu , dziś 16dc armagedon z wstawaniem przed 7 ;/ ja nienawidzę rano wstawać ... no ale trzeba to trzeba mam podejrzenia ,że ow była wczoraj lub dzisiaj , bo tak mnie jajniki atakowały i krzyże ,że nie dało się przegapić no i mokro xD nie ufam testom ow bo moje kreski nie są tak ciemne jak testowe , ale widać je wyraźnie ...to testy z allegro mniej niż 1zł czytałam na necie , że nie każdej kobiecie pokazują ciemne krechy to tam olewam sprawe idę robić pranko i szukać sobie zajęcia testowanko w next niedzielę
Edit :
Kończą mi się leki i umówiłam się na 20lipca na wizytę jeśli się uda w tym cyklu , jak Bóg da to może wizyta będzie wykorzystana i zobaczę pęcherzyk wypadałby 5tydzień .
Jeśli nie to działamy dalej a leki i tak potrzebuję Ale trzeba wychodzić z pozytywnym nastawieniem prawda 3mam kciuki za siebie i za wszystkie co testują ze mną &&& :*
@...Margotka9022... hejka działamy działamy bez przerwy
Wystartowałam z lekami znowu , dziś 16dc armagedon z wstawaniem przed 7 ;/ ja nienawidzę rano wstawać ... no ale trzeba to trzeba mam podejrzenia ,że ow była wczoraj lub dzisiaj , bo tak mnie jajniki atakowały i krzyże ,że nie dało się przegapić no i mokro xD nie ufam testom ow bo moje kreski nie są tak ciemne jak testowe , ale widać je wyraźnie ...to testy z allegro mniej niż 1zł czytałam na necie , że nie każdej kobiecie pokazują ciemne krechy to tam olewam sprawe idę robić pranko i szukać sobie zajęcia testowanko w next niedzielę
Edit :
Kończą mi się leki i umówiłam się na 20lipca na wizytę jeśli się uda w tym cyklu , jak Bóg da to może wizyta będzie wykorzystana i zobaczę pęcherzyk wypadałby 5tydzień .
Jeśli nie to działamy dalej a leki i tak potrzebuję Ale trzeba wychodzić z pozytywnym nastawieniem prawda 3mam kciuki za siebie i za wszystkie co testują ze mną &&& :*
Załączniki
Ostatnia edycja: