reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Baslan Ja lepiej reagowałam na białe pieczywo - a po razowym miałam wyższe. Musisz sprawdzić na sobie. Mi się dosłownie kilka razy zdarzyły cukry 140-150 po 1h - ale zawsze była przyczyna np. zachciało mi się pizzy albo zjadłam tort u cioci na urodzinach (oczywiście po obiedzie). Jak masz takie wyniki - to jest dobrze. Wysoki cukier z rana może oznaczać, że za mało jesz wieczorem. Spróbuj coś zjeść tuż przed pójściem spać - najlepiej białko.

reklama
Gosiak, tez pracuję z najmlodszymi. Akurat w przedszkolu i nie powiem powrót był ciężki, momentami bardzo ciężki, ale z dnia na dzień było odrobinę lżej. Porobiłam badania, zmieniłam lekarza, dużo też się modlę i próbuję. I spokojnie czekam.

aha, modlitwa dała mi jeszcze jedno: większą empatię -naprawdę cieszę się, że są kobiety, które są w ciąży, że się im udaje donosić i urodzić (w tym moja siostra-niedługo będę chrzestną jej maleństwa), bo dają mi nadzieję (zwłaszcza dziewczyny po poronieniach) że może się udać i że dobre rzeczy się także zdarzają. :)

@GosiaK91 Skoro masz w głowie obawę, to tym bardziej zrób badania. To co @nafoczka poleciła jest warte poczytania/polecenia. Ja za badania po poronieniu płaciłam też z własnej kieszeni - ale wymusiłam na lekarzu listę, właśnie po to, by spokojniej podejść do kolejnej ciąży (i to już po pierwszej stracie).

@Baslan Tak - to badanie miałam robione u diabetologa. Miałam przyjść 15minut przed umówioną wizytą, pobrali krew i wynik na wizytę już miałam. A jak Twój cukier?

Muszę Wam powiedzieć, że nic nie wyszło znów z mojego odchudzania. Nie mam czasu systematycznie jeść. Łapie tylko to, co daje się szybko przygotować. Z przemęczenia wszystko mnie drażni (a do tego właśnie zaczyna mi się @). Plany urlopowe się posypały i stoją pod wielkim znakiem zapytania - a były pewnego rodzaju motywacją. Wolę sobie wieczorem wypić piwo/wino/whisky i pójść spać zamiast poćwiczyć. Ehh.
Witch jak ja doskonale znam taki stan :* mnie póki co motywuje powrót do pracy i wakacje :) nie ty jedna tak się czujesz. Pamiętaj gdy pojawia się pierwsze efekty to o kolejne bedziesz juz sama darła pazurami :)

Ja plamilam 2 tyg, ale to zalezy od tego jak dojrzala byla ciaza i jak przeszlo poronienie.

Czy lekarz pozwolil tak szybko wspolzyc na nowo?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

9tc. Miałam wywołane farmakologiczne poronienie, nie miałam zabiegu lyzeczkowania. I w szpitalu i na wizycie u mojej gin powiedziano mi że mogę się o dziecko starać bez żadnych przeciwwskazań. Oczywiście odczekam do pierwszej miesiączki o starania. Ale myślę że jak przestanę krwawic to spokojnie mogę się kochać z m z zabezpieczeniem. Nie pytałam o to stricte ale myślę że skoro nie mam tam żadnej rany to przeciwwskazań do tego nie ma.

@witch84 kopniak w tylek ode mnie,tyc to ja sobie moge ,Ty sie odchudzaj tak jak planowalas[emoji4]

@mallutka ja zawsze zaczynalam jak lekarz mnie obejrzal i zatwoerdzil ,ze mozna[emoji4]czyli po ok 2 tygodniach

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90, byłam tydzień temu powiedziała że mogę się o dziecko starać od razu. Mam pojawić się u niej jak dostanę miesiączkę i wtedy będę też mieć wyniki histopatologi. Sama chce czekac z wynikami hist. I wtedy ruszyć do roboty:) a teraz po prostu chce wrócić do codzienności. Wiadomo że wyjazd sprzyja atmosferze dobrej zabawy :)

Kochane powiedzcie do którego tygodnia brałyscie luteinę ??

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Katarina, piękny Dzidziolek! Ale Ci zazdroszczę ze Ty już w takiej "wyższej" ciąży.
słyszałam że luteina tak do 14 tc. Ale to pewnie indywidualna sprawa.

Funia Ty się objawami ciąży nie martw bo u mnie też raz są raz nie.
Kiedy wizytujesz? Ja jutro.

Roxie jak tam? Dzieje się? [emoji38]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Katarina91 ja nigdy nie brałam lutki ;/ pytałam lekarza to powiedział ,że dupek na razie wystarczy jak trzeba zwiększy się dawke ;/
@...Margotka9022... hejka :D działamy działamy bez przerwy :D
Wystartowałam z lekami znowu , dziś 16dc :) armagedon z wstawaniem przed 7 ;/ ja nienawidzę rano wstawać ... no ale trzeba to trzeba :) mam podejrzenia ,że ow była wczoraj lub dzisiaj , bo tak mnie jajniki atakowały i krzyże ,że nie dało się przegapić no i mokro xD nie ufam testom ow bo moje kreski nie są tak ciemne jak testowe , ale widać je wyraźnie ...to testy z allegro mniej niż 1zł czytałam na necie , że nie każdej kobiecie pokazują ciemne krechy to tam olewam sprawe :) idę robić pranko i szukać sobie zajęcia testowanko w next niedzielę :D

Edit :

Kończą mi się leki i umówiłam się na 20lipca na wizytę :) jeśli się uda w tym cyklu , jak Bóg da to może wizyta będzie wykorzystana i zobaczę pęcherzyk wypadałby 5tydzień .
Jeśli nie to działamy dalej a leki i tak potrzebuję :) Ale trzeba wychodzić z pozytywnym nastawieniem prawda :) 3mam kciuki za siebie i za wszystkie co testują ze mną &&& :*

Załączniki

• upload_2017-7-5_11-32-27.png
    upload_2017-7-5_11-32-27.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 82
    124 bajtów · Wyświetleń: 72
    124 bajtów · Wyświetleń: 74