reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Biorę folik od dwóch miesięcy. Myślę nad zmianą lekarza, ale wiecie mam obawy. Poza tym już mnie zna i ciężko tak pójść do innego specjalisty, a tymbardziej mówić o przykrych doświadczeniach. Wybieramy się na urlop dopiero w październiku. :)
Zapraszam na temat z badaniami
Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg
Sprawdź co z tego masz i nie daj sobie wmówić ze 2 poronienia to nic takiego.
Masz tam też rozpiske leków na której bazujemy

reklama
Nie, bo mój lekarz uważa, że dopiero trzecie poronienie można uznać jako nawykowe. Myślę, że chyba sama je zrobię. Tak będzie prościej i szybciej.

Nafoczka dziękuję Ci bardzo! :*
Gosia wiem co mówię. Mi niestety oczy otworzyły się zbyt późno bo po 4 poronieniu i dopiero dzięki temu forum. Gdybym tu nie trafiła to pewnie slepo bym wierzyła lekarce przy której stracilam 4 ciążę. Niektóre badania są proste a wiele wnoszą tak samo jak niektóre leki banalne (np tylko forma metylowa) a mogą bardzo pomóc :*

Dałaś mi nadzieję. Poszukam jakiegoś lekarza w swoim mieście, ale również wybiorę się do lekarza pierwszego kontaktu. Myślę, że jakieś badania powinien mi przepisać na NFZ. Dzięki wielkie :)

@GosiaK91 to nie ,że on tak uważa tylko takie jest prawo w Polsce i on sie stosuje do tego , że po 3 poronieniach...ale 2 poronienia już o czymś świadczą . Ja badałam wszystko na własną rękę z listy @nafoczka wydałam kupe kasy , ale za to wiem na czym stoję . Homocysteine zbiłam biorę metyle bo mam mutacje mthfr do tego niedoczynność tarczycy . Gdyby nie forum nigdy bym do tego nie doszła . Mój lekarz do którego chodziłam kilka lat uważałam go za jednego z najlepszych w okolicy wmawiał mi to samo próbowac dalej w koncu się uda 2 poronienia to nic takiego bla bla bla . Zmieniłam lekarza dojeżdzam 50km do wiekszego miasta płacę za wizytę więcej ale przynajmniej wiem ,że ktoś z pojęciem się mną zajmuje .... poszłam z wynikami... zrobił mi histeroskopie dał żelazny zestaw leków i teraz staramy się o dzidziusia z większymi nadziejami ,że uda mi się donosić bo wiele kobiet urodziło zdrowe dzieci biorąc taki zestaw leków . Dobrze Ci radzę musisz to wziąć w swoje ręce bo każdy Ci będzie mówił jesteś młoda wszystko przed Tobą...a później kolejna tragedia poronienia nie biorą się od tak ...raz się zgodzę ale kolejne zawsze jest jakas przyczyna . Powodzenia :)

Hej dziewczyny :)
Czytam was i czytam, ale nie mam czasu i siły żeby dużo pisać.. Przyzwyczajenie się do tej pracy chyba mi trochę zejdzie :p
Gosiak światełko dla twojego Aniołka [*] zostań tu z nami :)
Mówicie że jak boli na torbiel to ten ból jest cały czas? Nie wiem która to pisała. @roxie123? Bo ja też zaczynam mieć jakieś głupie schizy ostatnio :(

Gosiak91, współczuję bardzo straty. Maleńki aniołeczek. Wiesz...dziewczyny dobrze mówią. Dobra by była konsultacja u innego lekarza i badania. Nawet jeśli będziesz miała wszystkie wyniki ok. i faktycznie poronienia byly przypadkiem to zyskasz komfort psychiczny, że sprawdziłaś wszystko. A jeśli znajdzie się przyczyna to jeszcze lepiej, bo będziesz wiedziała co trzeba ulepszyć żebyś miała zdrowe maleństwo. Pozdrawiam i przytulam Cie mocno.

@roki_1991 to nawet nie to że boli , tylko jest taki ucisk jakby cos przeszkadzało ;/ przynajmniej ja tak miałam

Dowiedziałam się od teściowej , że w mojej rodzinie 3 kolejne kuzynki w ciąży < znowu bo to nie pierwsze ich ciąże > ...eh...no ciesze sie , ale poryczałam się oczywiście ,że tylko ja taka ułomna i nie moge sobie wyobrazić że dla niektórych to takie normalne i bezproblemowe ;/

reklama
@roki_1991 to nawet nie to że boli , tylko jest taki ucisk jakby cos przeszkadzało ;/ przynajmniej ja tak miałam

Dowiedziałam się od teściowej , że w mojej rodzinie 3 kolejne kuzynki w ciąży < znowu bo to nie pierwsze ich ciąże > ...eh...no ciesze sie , ale poryczałam się oczywiście ,że tylko ja taka ułomna i nie moge sobie wyobrazić że dla niektórych to takie normalne i bezproblemowe ;/
Bidulko Ty [emoji52] ja się cieszę że u mnie cisza z ciazami w najbliższym otoczeniu

Do góry