reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Funia90 :oo2::oo2::oo2: no tak :D ...hahaha kto by za wami nadążył :D

Na necie znalazłam przypadkowo taki wyznacznik HCG może się przyda której :) czytałam kiedy najwcześniej można zrobić HCG

W laboratoriach przyjmuje się zasadę, że wynik testu jest pozytywny, jeśli stężenie hormonu przekroczy 5mlU/ml. W zależności od tygodnia ciąży obecność hCG kształtuje się następująco:
  • od 7 dnia po owulacji do 3. tygodnia po - mniej niż 5 mIU/ml
  • 3 tydzień ciąży - 5-50 mIU/ml
  • 4 tydzień ciąży - 4 - 426 mIU/ml
  • 5 tydzień ciąży - 19 - 7 340 mIU/ml
  • 6 tydzień ciąży - 1 080 - 56 500 mIU/ml
  • 7-8 tydzień ciąży - 7 650 - 229 000 mIU/ml
  • 9-12 tydzień ciąży - 25 700 - 288 000 mIU/ml
  • 13-16 tydzień ciąży - 13 300 - 254 000 mIU/ml
  • 17-24 tydzień ciąży - 4 060 - 165 400 mIU/ml
  • 25-40 tydzień ciąży - 3 640 - 117 000 mIU/ml

@mififi04 noo wg om 7t1d a z usg 7t3d[emoji4]

@roxie123 zrob jutro co Ci szkodzi[emoji4]ale pamietaj ,ze jak nic nie wyjdzie to i tak nic nie znaczy[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Tak Was podczytuje i stwierdziłam, ze pare z Was odnalazlo by sie w watku o mthfr. Zapraszam[emoji5]
Ja jestem po 3ech poronieniach o dwoch ciazach biochemicznych i dalej sie staram wiec z calego seeducha wam kibicuje [emoji5]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Spróbuj diagnostyki immunologicznej np. u Docenta Paśnika z Łodzi.

@Funia90 z każdym dniem nie widzi mi się ... po prostu.... chociażbym bardzo chciała :/ jakoś nie mam tak jak wcześniej ;/ nie mam przeczuć ani w jedną ani w drugą strone

Mój M kochany poszedł i nazbierał mi poziomek :) i mówi na lepszy humor :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ale jestem zła :(
Ginekolog mi na L4 nie wpisał w rubryce " ubezpieczony w " muszę jutro do Niego dzwonić i to załatwić. Wiecznie pod górkę :sad:
Najlepsze jest to, że On przyjmuje tylko we wtorki i czwartki a pech chciał, że w czwartek wypada Boże Ciało. :O Musi się to jakoś rozwiązać tylko niepotrzebnie już się zestresowałam :(

@Funia90 wiesz, że nawet nie wiem jak się nazywa ta klinika, ale moja siostra i przyjaciółka tam robiły, więc wystarczy, że je dopytam. :)

Calineczka po pierwsze gratulacje[emoji173]
Calineczka a nie przejdzie bez tego? Ja pamietam ze tez kiedyś na L4 miałam błąd i kadrowa sama dzwoniła do przychodni sie dopytać.

Roxie trzymam kciuki za testowanie [emoji2]

reklama
Calineczka po pierwsze gratulacje[emoji173]
Calineczka a nie przejdzie bez tego? Ja pamietam ze tez kiedyś na L4 miałam błąd i kadrowa sama dzwoniła do przychodni sie dopytać.

Roxie trzymam kciuki za testowanie [emoji2]

Wiesz, że nie wiem? Tylko L4 mam prywatnie a nie z przychodni więc muszę sobie to pewnie sama załatwić. Denerwuję się trochę bo będę musiała lekarza specjalnie fatygować, żeby to uzupełnił.
Sprawdzałam przy nim L4 ale nie zauważyłam tego pewnie z emocji jakie mi towarzyszyły.

@roxie123 uszy do góry, musisz być dobrej myśli ! :tak:
My trzymamy tu wszystkie kciuki, żeby się udało. :tak:

Do góry