reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Funia90 :oo2::oo2::oo2: no tak :D ...hahaha kto by za wami nadążył :D

Na necie znalazłam przypadkowo taki wyznacznik HCG może się przyda której :) czytałam kiedy najwcześniej można zrobić HCG

W laboratoriach przyjmuje się zasadę, że wynik testu jest pozytywny, jeśli stężenie hormonu przekroczy 5mlU/ml. W zależności od tygodnia ciąży obecność hCG kształtuje się następująco:
  • od 7 dnia po owulacji do 3. tygodnia po - mniej niż 5 mIU/ml
  • 3 tydzień ciąży - 5-50 mIU/ml
  • 4 tydzień ciąży - 4 - 426 mIU/ml
  • 5 tydzień ciąży - 19 - 7 340 mIU/ml
  • 6 tydzień ciąży - 1 080 - 56 500 mIU/ml
  • 7-8 tydzień ciąży - 7 650 - 229 000 mIU/ml
  • 9-12 tydzień ciąży - 25 700 - 288 000 mIU/ml
  • 13-16 tydzień ciąży - 13 300 - 254 000 mIU/ml
  • 17-24 tydzień ciąży - 4 060 - 165 400 mIU/ml
  • 25-40 tydzień ciąży - 3 640 - 117 000 mIU/ml

@mififi04 noo wg om 7t1d a z usg 7t3d[emoji4]

@roxie123 zrob jutro co Ci szkodzi[emoji4]ale pamietaj ,ze jak nic nie wyjdzie to i tak nic nie znaczy[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Tak Was podczytuje i stwierdziłam, ze pare z Was odnalazlo by sie w watku o mthfr. Zapraszam[emoji5]
Ja jestem po 3ech poronieniach o dwoch ciazach biochemicznych i dalej sie staram wiec z calego seeducha wam kibicuje [emoji5]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Spróbuj diagnostyki immunologicznej np. u Docenta Paśnika z Łodzi.

@Funia90 z każdym dniem nie widzi mi się ... po prostu.... chociażbym bardzo chciała :/ jakoś nie mam tak jak wcześniej ;/ nie mam przeczuć ani w jedną ani w drugą strone

Mój M kochany poszedł i nazbierał mi poziomek :) i mówi na lepszy humor :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ale jestem zła :(
Ginekolog mi na L4 nie wpisał w rubryce " ubezpieczony w " muszę jutro do Niego dzwonić i to załatwić. Wiecznie pod górkę :sad:
Najlepsze jest to, że On przyjmuje tylko we wtorki i czwartki a pech chciał, że w czwartek wypada Boże Ciało. :O Musi się to jakoś rozwiązać tylko niepotrzebnie już się zestresowałam :(

@Funia90 wiesz, że nawet nie wiem jak się nazywa ta klinika, ale moja siostra i przyjaciółka tam robiły, więc wystarczy, że je dopytam. :)

Calineczka po pierwsze gratulacje[emoji173]
Calineczka a nie przejdzie bez tego? Ja pamietam ze tez kiedyś na L4 miałam błąd i kadrowa sama dzwoniła do przychodni sie dopytać.

Roxie trzymam kciuki za testowanie [emoji2]

reklama
Calineczka po pierwsze gratulacje[emoji173]
Calineczka a nie przejdzie bez tego? Ja pamietam ze tez kiedyś na L4 miałam błąd i kadrowa sama dzwoniła do przychodni sie dopytać.

Roxie trzymam kciuki za testowanie [emoji2]

Wiesz, że nie wiem? Tylko L4 mam prywatnie a nie z przychodni więc muszę sobie to pewnie sama załatwić. Denerwuję się trochę bo będę musiała lekarza specjalnie fatygować, żeby to uzupełnił.
Sprawdzałam przy nim L4 ale nie zauważyłam tego pewnie z emocji jakie mi towarzyszyły.

@roxie123 uszy do góry, musisz być dobrej myśli ! :tak:
My trzymamy tu wszystkie kciuki, żeby się udało. :tak:

Do góry