reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@witch84 Pewnie że bym pomogła :D ja już mam to w nawyku :D jak sprzątałam w UK to mi ludzie zostawiali w jednym domu po 20koszul do prasowania tak się wprawiłam ,ze teraz takie pranie jak robię to pikuś :) ale uwielbiam wyciągać takie pachnące z pralki :) nas jest 2 na razie i pełno wszystkiego hehe jakby była dzidzia to pewnie też pralke bym odpalała ciągle , ale no mam nówke sztuke stoi nie otwarta jeszcze u mnie w domu w garażu , kupilam sobie tą eco bubble z tym otwieranym okienkiem bo wziełam 6 sprzętów w jednym sklepie i duży rabat dostałam :) ale no do wprowadzki jeszcze troche ...
@mfifi04 to nie piątek tylko moje roztrzepanie :D ogólnie jestem spokojna czasami tylko nadpobudliwość mnie łapie ;p

reklama
@nafoczka jestem w domu ale z lozka sie nie ruszam.
Maz zalatwil mi jakies jedzenie ,no i tyle co wstane ewentualnie do wc czy do lodowki potem,bo snaidanie mi zrobil.
Nie wiem tylko czy moge lezec w kazdej pozycji?np na boku?czy tylko na wprost? I czy mozna w takiej pozycji polezacej lezec?
Acardu nie wzielam a do wieczors musze sie zastanowic co z tym clexane.
Wy doradzacie odtstawic,ale myslicie ,ze to od tych rozrzedzaczy mogl zrobic sie krwiak?
W pierwszej ciaze zero plamien,krwawiakow,dopiero w drugiej byly palmienia i krwaiaki ,odkad zaczelam brac acard wlasnie.
@witch84 jestem w domku wiec internet jest na szczescie,ruszyc sie nie mozna wiec poogladam jakies seriale,cos poczytam i jakos zleci
emoji4.png
byle bylo dobrze
emoji4.png

Zosiu musze lezec to jakos dam rade
emoji4.png
przyzwyczaje sie
emoji4.png
oby tylko bylo szczesliwe zakonczenie
emoji4.png

@roxie123 ja to jestem taka panikara jak przeczytam skutki uboczne ,ze masakra
emoji4.png

Nie boj sie ,bedzie dobrze,tak mowie ale sama mega sie balam

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Funia wydaje mi się ze leki które bierzemy mają wpływ na mniejsze lub większe krwiaki w ciąży gdyż na 2 wątku 90% dziewczyn plamila na początku ciąży. Leż i odpoczywaj a najlepiej na lewym boku tak jak Witch pisze choć to głównie o lezenie chodzi. Kup krzyżówki i zajmij czymś glo
@Funia90 sama jestem ciekawa odpowiedzi na Twoje pytania . Chociaż te leki rozrzedzają krew to nie powinny być przyczyną krwiaka , ale ja się nie znam aż tak na tym ;/ Wypoczywaj da się przyzwyczaić , chociaż wiadomo teraz lato to by się chciało tu i tam ...mi lekarz też coś wspominał o leżeniu przez pierwsze 3 miesiące ale zmienił temat mówiąc ,żeby najpierw zajść na tych lekach . Aha i pytałam go o luteinę gdybym zaczeła plamić < odpukać > zanim przyjde na wizytę , a on powiedział , że dupek w zupełności wystarczy ewentualnie wezme go 3xdziennie , lub bede dzwonić jakby się coś działo .
No ja nie wiedziałam do końca jak to z tym sterydem i się naczytałam i żałuję ;p ale wzielam przed 8 i jeszcze żyje xD Leż kochana , mężuś niech się zajmuje Tobą i przeleci , byleby dzidziolek sobie rósł zdrowo , zobaczysz po krwiaku nie będzie ani śladu :) Mi mój M jak wstawał rano tez zostawił kanapeczki na stole żebym nie musiała wstawać o 6 , ogólnie chyba się przejmuje tym wszystkim bardziej niż ja, nie daje po sobie poznać , ale wczoraj wieczorem podsłuchałam jego rozmowe z bratem i słyszałam jak mówił o mnie , że jesli nam się uda zajść to się będzie bał o mnie i wg że już musze brac to wszystko itd az mnie serducho ścisneło ... dla niego to też nowa sytuacja także rozumiem , bo gdyby jemu coś było nie halo to ja tak samo bym przezywała . A wygadał się bratu bo w sobote mieliśmy iść na wesele i sie pytał czy idziemy , odpuściliśmy , bo to taki kolega jego z którym teraz już taki mniejszy kontakt , a tez musimy zaoszczedzić bo pieniążki potrzebne i ja tak samo nie wiem co się tam we mnie dzieje póki co to nie pójde skakać , a siedzieć na weselu pilnować zastrzyku i leków to takie męczące więc stwierdziliśmy ,że nie ma sensu .
@nafoczka Ty wiesz coś na temat tego encortonu ? czytałam ,że wypłukuje potas i że może powodować cukrzycę . Brać dodatkowo omega 3 ? czy odpuścić póki co ?
@...Margotka9022... to chwila prawdy czy @ czy fasolka , oby to drugie :) możesz zrobić za 2 dni , nie wiem jak u Ciebie ale mi testy zawsze 2 dni wcześniej wykrywały :) 3 mam kciuki !
Roxie nie czytaj aż tak dużo :* juz chyba ci pisalam lub Funi ze wszystko ma jakiś skutek. Heparyna wypłukuje wapń wiec bez zębów można zostać :) ale czy to ważne? :) tez bylam przeciwnikiem sterydu. Nie bralam go przez pół roku starań. Po 6 mcach postanowiłam "coś zmienic" i po dwóch cyklach ze sterydem się udało. Byc moze jednak NK 17% byly zbyt wysokie i seryd musial mnie oslabic. To oczywiście tylko mój przypadek ale też go brać nie chciałam bo oprócz NK żadnych innych przeciwciał nie miałam a steryd jest głównie na przeciwciała. Trzymam kciuki za fasolkę. My w sobotę bawimy na weselu bez dzieci wiec (jak dozyje) mam zamiar ostatnia zejść z parkietu :p

@roxie123 to chyba razem będziemy testować. Też miałam owulacje w niedziele:) ale u nas przytulanko było w czwartek bo próbujemy "zrobić" córeczkę bo synka już mam :) jak do września te kombinacje nie wyjdą to już będzie seksik w dzień owulacji. Też robiłam te testy z allegro. Mimo, że przeterminowane bo zostały mi z poprzedniej ciązy to dobrze wszystko pokazały :) Jak ja jeszcze nie wiedziałam, że w ciązy jestem to mąż od razu mówił idź zrób test bo wszytko rozwalałam, wylewałam i tłukłam :) więc to może dobry objaw :)

@Funia90 gratuluję serduszka :) ale się zestresowałam jak napisałaś, że krwawisz. Jak lekarz kazał leżeć to leż. Tylko toaleta i jedzenie i leż. Ja też leżałam i jakoś da się wytrzymać. Ja też miałam krwiaka i lało się po nogach a mój synek ma prawie 22 miesiące.
Na tym etapie możesz leżeć we wszytkich pozycjach, połleżąco też ale mniej na prawym boku, choć na nim też można troche :)
A i nie trzymaj w lodówce clexane bo to za niska temperatura. 2-3 stopnie cieplej nie zaszkodzą zastrzykom a niższa temperatura już tak.

Ja acard już biorę a clexane zacznę brać od pozytywnego testu:)

marluk gratulacje :)
Żaneta gratuluję :)

@Frezja_1 bardzo mi przykro, że i Ty dołączasz do Aniolkowych mam. Jeśli Cię coś niepokoi to zrób badania i potem bierzcie się za starania a na pewno się uda.

@Asia2104 my tu po to jesteśmy żeby się wspierać i kibicować. Co do mutacji to chyba będziesz musiała kwas foliowy metylowany przyjmoać i zastrzyki z heparyny czyli np. clexane.

Dziewczyny moja bardzo dobra koleżanka z pracy urodziła w zeszły wtorek córeczkę. Poród miała bardzo długi i ciężki i jakieś zaniedbania były ze strony personelu. Wyszły obie w piątek do domu a w sobote koleżanka wrociła do szpitala z ciężką niewydolnością oddechową i jest na intensywnej terapii bo ma zator płucny. Dziś mi pisze, że dalej ma problem z dusznością i muszą ją obserwować. Dostaje heparyne w brzuszek. Jest załamana bo nie może mieć coreczki przy sobie. Odciąga mleczko i dzielny tatuś odbiera i zajmuje się małą. Tak mi jej żal ale wyjdzie z tego na pewno.

@nafoczka tak o heparynie to wiem , z resztą ogólnie zawsze coś jedno leczy drugie kaleczy :) z tym ,że chciałabym wiedzieć czy ewentualnie suplementować coś jeszcze oprócz metyli , jakiś magnez , omega ? mi kiedyś endo mówił ,że jak się ma do czynienia z tarczycą to i tak mogą być jakieś przeciwciała w organizmie a badania tego nie wykryją , ale jaka w tym prawda to nie wiem :) Jak napisałaś że 90% dziewczyn miało krwawienia to jeszcze bardziej się boje teraz...wg nie przypuszczałam ,że aż tak się będę bać kolejnej ciąży ;/ może po prostu taki dzień mam i panikuję niepotrzebnie , czasami moje nerwy są silniejsze ode mnie ;p
@Olasec o proszę to super :) jest nas już kilka do testowania :) my na razie bez planów z celowaniem w płeć , byle tylko się udało zajść i donosić ale pewnie jakby było bobo to obstawiam dziewczynkę :)
Zdrówka dla koleżanki :*
@Funia90 się okaże :) a zęby zębami będziemy sztuczne szczęki zakładać :D a co to jest ta cycloanmina?

@roxie123 mam nadzieje ,ze Wam sie uda ,tak jak Margotce ,mififi,olasec i innym staraczka[emoji5]

@Asia2104 ja mam mutacje mthfr w obu odmianach i obie heterozygotyczne.
Plus pai-1.
Biore metyle plus clexane i acard(od dzis odstawiam na jakis tydzien).
Mthfr moze byc powiazana z zespolem downa ,bo w momencie kiedy nie przswajamy kwasu foliowego moga sie pojawiac wady.
Ryzyko zwieksza sie o 70 % ,dlatego trzeba brac metylowane witaminy.

@nafoczka najwyzej bede bez zebow,wstawie sobie imlanty,albo co ja gadam bogaczem nie jestem wiec pewnie skonczy sie na gibisie. Hahaha [emoji23]
Odstwiam na jakis tydzien acard ,clexane zostawiam bo sie boje.
A co myslicie o tym cycloanmine?mozna brac z clexanem? Z acardem bralam w poprzedniej ciazy i bylo w porzadku,oczywsiecie poza tym ,ze ciaza obumarla.

@Olasec to rzeczywiscie wyciagne je z lodowki.
Zycze Wam zdrowiutkiej coreczki[emoji5]
Biedna ta kolezanka,skad ten zator? Mam nadzieje ,ze lada dzien bedzie dobrze

@roxie123 to chyba razem będziemy testować. Też miałam owulacje w niedziele:) ale u nas przytulanko było w czwartek bo próbujemy "zrobić" córeczkę bo synka już mam :) jak do września te kombinacje nie wyjdą to już będzie seksik w dzień owulacji. Też robiłam te testy z allegro. Mimo, że przeterminowane bo zostały mi z poprzedniej ciązy to dobrze wszystko pokazały :) Jak ja jeszcze nie wiedziałam, że w ciązy jestem to mąż od razu mówił idź zrób test bo wszytko rozwalałam, wylewałam i tłukłam :) więc to może dobry objaw :)

@Funia90 gratuluję serduszka :) ale się zestresowałam jak napisałaś, że krwawisz. Jak lekarz kazał leżeć to leż. Tylko toaleta i jedzenie i leż. Ja też leżałam i jakoś da się wytrzymać. Ja też miałam krwiaka i lało się po nogach a mój synek ma prawie 22 miesiące.
Na tym etapie możesz leżeć we wszytkich pozycjach, połleżąco też ale mniej na prawym boku, choć na nim też można troche :)
A i nie trzymaj w lodówce clexane bo to za niska temperatura. 2-3 stopnie cieplej nie zaszkodzą zastrzykom a niższa temperatura już tak.

Ja acard już biorę a clexane zacznę brać od pozytywnego testu:)

marluk gratulacje :)
Żaneta gratuluję :)

@Frezja_1 bardzo mi przykro, że i Ty dołączasz do Aniolkowych mam. Jeśli Cię coś niepokoi to zrób badania i potem bierzcie się za starania a na pewno się uda.

@Asia2104 my tu po to jesteśmy żeby się wspierać i kibicować. Co do mutacji to chyba będziesz musiała kwas foliowy metylowany przyjmoać i zastrzyki z heparyny czyli np. clexane.

Dziewczyny moja bardzo dobra koleżanka z pracy urodziła w zeszły wtorek córeczkę. Poród miała bardzo długi i ciężki i jakieś zaniedbania były ze strony personelu. Wyszły obie w piątek do domu a w sobote koleżanka wrociła do szpitala z ciężką niewydolnością oddechową i jest na intensywnej terapii bo ma zator płucny. Dziś mi pisze, że dalej ma problem z dusznością i muszą ją obserwować. Dostaje heparyne w brzuszek. Jest załamana bo nie może mieć coreczki przy sobie. Odciąga mleczko i dzielny tatuś odbiera i zajmuje się małą. Tak mi jej żal ale wyjdzie z tego na pewno.
Olasec ja w połogu miałam sepsę i 40 stop temp. i byłam tydzień podłączona pod kroploki. Mąż przyjedzal 2x dziennie po mleko i dałam rady. Koleżanka tez da choć doskonale wiem co czuje. Ja wylam jak bobr w poduszkę :(
@roxie123 ja bralam omega 3 tez :) mi jakby kazali jesc mrowki to bym po polu biegała i zbierala :)
@Funia90 to tak zrób :*

Hej dziewczyny przesylam Wam pozytywna energie:) zrobilam dzisiaj 5 km biegu i 4 km przeszlam chcialam sie zwazyc a tu zonk maz wyciagnal baterie wiec noe powiem Wam ile waze ostatnio tydz temu sie wazylam w szpitalu to 67 bylo, caly dzien slucham enya chyba ona mi sie nigdy nie znudzi jestem mega zrelaksowana dzisiaj ide do lekarza jeszcze na kontrole czy wszystko w porzadku a jutro juz praca:/ i to o 5:/ Dzisiaj tez sobie zrobilam pranie fajnie wszystko wywieje bo wiaterek:)

@zosiak powodzenia w pracy :) i napisz co tam lekarz powie ale na pewno wszystko ok :) o masakra jakbym tyle przebiegła to nie wiem...zacznijmy ,że bym nie przebiegła haha ja nie biegam :D pozytywną energie biorę ! przyda mi się :D

@roxie123 mam nadzieje ,ze Wam sie uda ,tak jak Margotce ,mififi,olasec i innym staraczka[emoji5]

@Asia2104 ja mam mutacje mthfr w obu odmianach i obie heterozygotyczne.
Plus pai-1.
Biore metyle plus clexane i acard(od dzis odstawiam na jakis tydzien).
Mthfr moze byc powiazana z zespolem downa ,bo w momencie kiedy nie przswajamy kwasu foliowego moga sie pojawiac wady.
Ryzyko zwieksza sie o 70 % ,dlatego trzeba brac metylowane witaminy.

@nafoczka najwyzej bede bez zebow,wstawie sobie imlanty,albo co ja gadam bogaczem nie jestem wiec pewnie skonczy sie na gibisie. Hahaha [emoji23]
Odstwiam na jakis tydzien acard ,clexane zostawiam bo sie boje.
A co myslicie o tym cycloanmine?mozna brac z clexanem? Z acardem bralam w poprzedniej ciazy i bylo w porzadku,oczywsiecie poza tym ,ze ciaza obumarla.

@Olasec to rzeczywiscie wyciagne je z lodowki.
Zycze Wam zdrowiutkiej coreczki[emoji5]
Biedna ta kolezanka,skad ten zator? Mam nadzieje ,ze lada dzien bedzie dobrze

Nie odzywalam sie ostatnio dziewczynki odlozylam staranka z czerwca na lipiec lecze nadwrazliwe jelito do konca czerwca mam leki a koncem czerwca @ ma byc i staranka to czekanie mnie dobija :/
Funia kochana co chwila sprawdzalam wczoraj forum i ogromnie sie ciesze ze wszystko ok :*:) rozumiem cie doskonale bo jedna ciaze plamilam i donosilam coreczke a druga tez co chwile plamilam(pamietam ten strach po kazdej wizycie w toalecie) i niestety nie udalo sie chcialam ci powuedziec ze moja gin(20 lat na patologii pracowala) powiedziala ze krwiaczki mam i musial byc skrzep dkatego dzdzia sie udusila ze jak jest clexane to rozrzedza i nie wolno odkladac bo porobia sie skrzepy np w pepowinie teraz po pozytyw tescie dostane clexane poprzednio nie mialam ja bym odlozyla acard zostawila clexane cyclocamine metyle i luteine :) 3 mam za ciebie mocno kciuki :) i za wszystkie przyszle mamcie i staraczki :)

reklama
@Nusia123 a my czekamy za miesiąc na Twój pozytywny teścik :) a na teraz życzę dużo zdrówka :* jeśli o czekanie chodzi wiem jak to jest ... też nie mogłam się doczekać starań a teraz czekam czy się udało i tak w kółko :)

Do góry