reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny to ja trzymam kciuki za dwie kreski[emoji173] Margotka moze będziesz pierwsza kochana [emoji6]

Funia trzymam kciuki za Ciebie, krwawienie trochę mniejsze? Masz bóle?

Dziewczyny ja dzisiaj wg om 7t2d, we wtorek za tydzień mam wizytę wiec powinno byc juz cos widać, chociaż ciąża na pewno jest trochę młodsza niż z om. Ale od wczoraj juz w ogole nie plamie. Natomiast jutro jadę na trzydniowa wycieczkę z moja klasa i pewnie czekają mnie dwie nieprzespane noce [emoji12]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczynki.Same dobre wiesci u Was,ciesze sie.
Musze sie Wam z czegos zwierzyc.Weszlo mi to do glowy i nie moge sie tego pozbyc.Przypomne Wam,ze mam prawie 40 lat ( Jezu jak to brzmi). Wiem,ze to nie jest wiek,aby planowac dzieci,ale coz,tak sie w moim zyciu ulozylo.Chicialabym bardzo aby mlody mial rodzenstwo,ale przesladuje mnie mysl,ze jak juz uda mi sie zajsc z ciaze to urodze dziecko z zespolem Downa :( Wiem,powiecie,ze nie powinnam tak myslec,itd.,ale co ja mam zrobic,jak ta mysl ciagle mnie przesladuje.Jak bylam w ciazy z Alanem to strasznie balam sie cesarki,zastanawialam sie,jak kobiety moga placic jeszcze za to?Rozumiem,ze jak trzeba,to trzeba i koniec.I co??Po kilku dobach boli,po tym jak znajoma polozna zlitowala sie nade mna i przebila mi pecherz plodowy,po tym jak wszystko ruszylo i mialam juz7 cm rozwarcia,mlodemu zaczal spadac puls i musialam miec cesarke.Wiem,nalezy mi sie porzadny kopniak w d...pe,ale co ja moge zrobic,jak ciagle o tym mysle.Nie ukrywajmy,wszyscy wiedza ,jakie szanse na urodzenie dziecka z ZD ma 40-latka.W dodatku ta homocysteina 11,40.Rece opadaja.Tak bardzo bym chciala zaczac takie prawdziwe starania,ale boje sie tak strasznie,ze ten strach mnie paralizuje.Co Wy o tym myslicie?Prosze powiedzcie prawde,nawet najgorsze rzeczy nie sa w stanie mnie bardziej zdolowac.:(

@Katarina91 kciuki się przydadzą :) a Ty uważaj na siebie na tej wycieczce upały są więc nie przemęczaj się zbytnio :) dobrze ,że plamienia ustały ... czekamy na wizytę :)
@hona powiem tak ... kopniak na start ;p z mutacjami też jest ryzyko urodzenia dziecka z ZD ale jakbym miała o tym myśleć to też bym się nigdy nie odważyła , żyję nadzieją że jak będzie dzidziuś to zdrowy :) Jedynie co to zbiłabym tą homocysteinę i wtedy działała :) jak sama mówisz latka lecą , więc nie ma się co zastanawiać :)

Roxie,Ewelyn dziekuje,jestescie kochane.Ta homocysteina to w ogole porazka jakas.Kazdego dnia wypijam sok z burakow,czekam na witaminki,co jeszcze moge zrobic?Mam dola dziewczyny, i to giganta,wiec bede smecic,przepraszam,ale nie mam z kim o tym porozmawiac.:(

Hona ja słuchałam kiedyś Nicoli mamaginekolog i ona mówiła ze wg statystyk to kobiety przed 30 częściej rodzą dzieci z ZD niż po 40

@Nusia123 dziekuje za wsparcie[emoji5]ja czekam na twoje dwie kreseczki[emoji4]

@Katarina91 dobrze ,ze palmienia ustaly,ale pamietaj kochana nie przemeczaj sie ,bo u mnie tez byli czysto i nagle mnie zalalo[emoji20]
Takze oszczedzaj sie na wycieczce[emoji4]
U mnie dalej leci ,ale teraz brazowa krew ,mniej niz wczoraj ale leci.

@hona tak jak Roxie mowi,z mutacjami tez jest ryzyko choroby downa ale wydaje mi sie ,ze lepiej o tym nie myslec.
Zobacz ile aktorek rodzi kolo 40[emoji4]
Zbij homocysteine i do dziela.
A moze i u Ciebie lab sie pomylilo tak jak u Roxie[emoji4]
Przede wszytstkim nie mysl o zadnych chorobach i niepowodzeniach a co ma byc to i tak bedZie[emoji4]

@witch84 fajnie ,ze idziesz do przodu,kilogramy w przyrodzie nie mina wiec teraz pewnie ja je przejme lezac[emoji23]

@Katarina91 pocieszajace haha :p ja mam 25 za miesiąc
@hona spokojnie , wyzalaj się do woli ja to cały czas robię pewnie już każdy ma mnie dosyć ale ja już tak mam że rozgadana jestem , jeszcze trochę i wywala mnie z grupy hehe Co do homocysteiny to metyle z grupy B brane razem obniżają nawet o 70% homocysteine mi szybko spadła ale biorę cały czas nawet muszę zamówić bo mi się kończą. Każda z nas ma gorszy dzień...czasami nawet jest potrzebny żeby później się zmotywować i nie myśleć o głupotach ja też teraz stresuje wszystkim co to będzie ale no , boli mnie krzyż ogólnie plecy i brzuch dołem więc może coś się tam dobrego się dzieje . Nie nastawiam się ale jakoś siedzi mi w głowie ze będzie: ) najwyżej się rozczaruje ale to taki wyczekiwany czas więc można sobie pomarzyć: ) więc przyjdą wit to sobie bierz i zobaczysz spadnie :) popytaj lekarza co jeszcze potrzebujesz i nie wahaj się :) ryzyka nie ominiemy zawsze będzie jakieś ale ...
@Funia90 jak mina dzień? Dobrze że już mniejsze krwawienie pewnie co dzień będzie lepiej i zniknie na dobre :)

Hej dziewczynki.Same dobre wiesci u Was,ciesze sie.
Musze sie Wam z czegos zwierzyc.Weszlo mi to do glowy i nie moge sie tego pozbyc.Przypomne Wam,ze mam prawie 40 lat ( Jezu jak to brzmi). Wiem,ze to nie jest wiek,aby planowac dzieci,ale coz,tak sie w moim zyciu ulozylo.Chicialabym bardzo aby mlody mial rodzenstwo,ale przesladuje mnie mysl,ze jak juz uda mi sie zajsc z ciaze to urodze dziecko z zespolem Downa :( Wiem,powiecie,ze nie powinnam tak myslec,itd.,ale co ja mam zrobic,jak ta mysl ciagle mnie przesladuje.Jak bylam w ciazy z Alanem to strasznie balam sie cesarki,zastanawialam sie,jak kobiety moga placic jeszcze za to?Rozumiem,ze jak trzeba,to trzeba i koniec.I co??Po kilku dobach boli,po tym jak znajoma polozna zlitowala sie nade mna i przebila mi pecherz plodowy,po tym jak wszystko ruszylo i mialam juz7 cm rozwarcia,mlodemu zaczal spadac puls i musialam miec cesarke.Wiem,nalezy mi sie porzadny kopniak w d...pe,ale co ja moge zrobic,jak ciagle o tym mysle.Nie ukrywajmy,wszyscy wiedza ,jakie szanse na urodzenie dziecka z ZD ma 40-latka.W dodatku ta homocysteina 11,40.Rece opadaja.Tak bardzo bym chciala zaczac takie prawdziwe starania,ale boje sie tak strasznie,ze ten strach mnie paralizuje.Co Wy o tym myslicie?Prosze powiedzcie prawde,nawet najgorsze rzeczy nie sa w stanie mnie bardziej zdolowac.:(
Kochana kopniaczek tez ale jesli bys nie martwila sie to by bylo dziwne na poparcie tezy ze duzo kobiet ma ok 40 stki zdrowe dzidzi moja sasiadka w tamtym roku urodzila zdrowa corcie majac 41 lat :) mala jest sliczna :) czarnulka tj wloski czarne dzialaj i nie poddawaj sie :]

reklama
@Katarina91 pocieszajace haha :p ja mam 25 za miesiąc
@hona spokojnie , wyzalaj się do woli ja to cały czas robię pewnie już każdy ma mnie dosyć ale ja już tak mam że rozgadana jestem , jeszcze trochę i wywala mnie z grupy hehe Co do homocysteiny to metyle z grupy B brane razem obniżają nawet o 70% homocysteine mi szybko spadła ale biorę cały czas nawet muszę zamówić bo mi się kończą. Każda z nas ma gorszy dzień...czasami nawet jest potrzebny żeby później się zmotywować i nie myśleć o głupotach ja też teraz stresuje wszystkim co to będzie ale no , boli mnie krzyż ogólnie plecy i brzuch dołem więc może coś się tam dobrego się dzieje . Nie nastawiam się ale jakoś siedzi mi w głowie ze będzie: ) najwyżej się rozczaruje ale to taki wyczekiwany czas więc można sobie pomarzyć: ) więc przyjdą wit to sobie bierz i zobaczysz spadnie :) popytaj lekarza co jeszcze potrzebujesz i nie wahaj się :) ryzyka nie ominiemy zawsze będzie jakieś ale ...
@Funia90 jak mina dzień? Dobrze że już mniejsze krwawienie pewnie co dzień będzie lepiej i zniknie na dobre :)
Dziekuje i Tobie zycze powidzenia moje pierwsze objawy ciazy to byly bole krzyza i brzucha moze juz cos tam rosnie:):)

Do góry