reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@nafoczka jestem w domu ale z lozka sie nie ruszam.
Maz zalatwil mi jakies jedzenie ,no i tyle co wstane ewentualnie do wc czy do lodowki potem,bo snaidanie mi zrobil.
Nie wiem tylko czy moge lezec w kazdej pozycji?np na boku?czy tylko na wprost? I czy mozna w takiej pozycji polezacej lezec?
Acardu nie wzielam a do wieczors musze sie zastanowic co z tym clexane.
Wy doradzacie odtstawic,ale myslicie ,ze to od tych rozrzedzaczy mogl zrobic sie krwiak?
W pierwszej ciaze zero plamien,krwawiakow,dopiero w drugiej byly palmienia i krwaiaki ,odkad zaczelam brac acard wlasnie.
@witch84 jestem w domku wiec internet jest na szczescie,ruszyc sie nie mozna wiec poogladam jakies seriale,cos poczytam i jakos zleci[emoji4]byle bylo dobrze[emoji4]

Zosiu musze lezec to jakos dam rade[emoji4]przyzwyczaje sie [emoji4]oby tylko bylo szczesliwe zakonczenie[emoji4]

@roxie123 ja to jestem taka panikara jak przeczytam skutki uboczne ,ze masakra[emoji4]
Nie boj sie ,bedzie dobrze,tak mowie ale sama mega sie balam

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Funia90 sama jestem ciekawa odpowiedzi na Twoje pytania . Chociaż te leki rozrzedzają krew to nie powinny być przyczyną krwiaka , ale ja się nie znam aż tak na tym ;/ Wypoczywaj da się przyzwyczaić , chociaż wiadomo teraz lato to by się chciało tu i tam ...mi lekarz też coś wspominał o leżeniu przez pierwsze 3 miesiące ale zmienił temat mówiąc ,żeby najpierw zajść na tych lekach . Aha i pytałam go o luteinę gdybym zaczeła plamić < odpukać > zanim przyjde na wizytę , a on powiedział , że dupek w zupełności wystarczy ewentualnie wezme go 3xdziennie , lub bede dzwonić jakby się coś działo .
No ja nie wiedziałam do końca jak to z tym sterydem i się naczytałam i żałuję ;p ale wzielam przed 8 i jeszcze żyje xD Leż kochana , mężuś niech się zajmuje Tobą i przeleci , byleby dzidziolek sobie rósł zdrowo , zobaczysz po krwiaku nie będzie ani śladu :) Mi mój M jak wstawał rano tez zostawił kanapeczki na stole żebym nie musiała wstawać o 6 , ogólnie chyba się przejmuje tym wszystkim bardziej niż ja, nie daje po sobie poznać , ale wczoraj wieczorem podsłuchałam jego rozmowe z bratem i słyszałam jak mówił o mnie , że jesli nam się uda zajść to się będzie bał o mnie i wg że już musze brac to wszystko itd az mnie serducho ścisneło ... dla niego to też nowa sytuacja także rozumiem , bo gdyby jemu coś było nie halo to ja tak samo bym przezywała . A wygadał się bratu bo w sobote mieliśmy iść na wesele i sie pytał czy idziemy , odpuściliśmy , bo to taki kolega jego z którym teraz już taki mniejszy kontakt , a tez musimy zaoszczedzić bo pieniążki potrzebne i ja tak samo nie wiem co się tam we mnie dzieje póki co to nie pójde skakać , a siedzieć na weselu pilnować zastrzyku i leków to takie męczące więc stwierdziliśmy ,że nie ma sensu .
@nafoczka Ty wiesz coś na temat tego encortonu ? czytałam ,że wypłukuje potas i że może powodować cukrzycę . Brać dodatkowo omega 3 ? czy odpuścić póki co ?
@...Margotka9022... to chwila prawdy czy @ czy fasolka , oby to drugie :) możesz zrobić za 2 dni , nie wiem jak u Ciebie ale mi testy zawsze 2 dni wcześniej wykrywały :) 3 mam kciuki !

Funiu masz lezec tu chodzi zeby wsztstko sie uspokoilo zadnych sprzatan gotowan itp. nie wiem czy to od acardu mi lekarz mowil ze pomaga w prawidlowym zagniezdzeniu a steryd i diphaston jest na podtrzymanie oczywiscie wspomnial ze kazda moja nast ciaza niesie ryzyko i musze przy nast bardzo uwazac nie ma mowy o pracy.

@Funia90 Powinnaś leżeć na lewym boku. Zapobiega to powstawaniu żylaków, zakrzepów i w ten sposób nie uciska się żyły głównej.

@roxie123 Może same leki nie są przyczyną krwiaka, ale mogą utrudniać jego usunięcie. A z tym wypłukiwaniem potasu - zrób sobie za miesiąc morfologię i elektrolity, to będziesz wiedziała. A co do cukrzycy - ogólnie przyjmuje się, że sterydy mogą powodować cukrzycę posteroidową typ 1 (insulinozależna).

Funia kochanie teraz dużo odpoczywaj. Wiesz to dla dobra maleństwa. A krwiak podobno się wchłania. Co do leków nie pomogę niestety. Myślami jestem z Tobą.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@witch84 pewnie masz rację , ciężko tak bez podpowiedzi lekarza decydować brać czy nie brać ;/
Ok zrobię , chyba że nie będę w ciąży to wtedy odstawie i tak do następnego cyklu . Ale licze na te 2kreski i tak do samego końca :)

Chyba nie dane mi dzisiaj zjeść obiadu :D 2x wylałam na siebie zupę ;p najpierw zimną z lodówki , później gorącą ... rozkojarzona jestem ;) zrobiłam sobie 2 prania bo jeszcze nie ma burzy , uwielbiam robić pranie i prasować :D

@roxie123 Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, bo ja już mam dość prania i prasowania :p Dobrze, że idzie lato, to zawsze więcej ciuchów się do pralki zmieści. Moi potrafią dziennie 3 komplety ubrań załatwić, więc u mnie pralka w zasadzie działa codziennie...

reklama
@witch84 pewnie masz rację , ciężko tak bez podpowiedzi lekarza decydować brać czy nie brać ;/
Ok zrobię , chyba że nie będę w ciąży to wtedy odstawie i tak do następnego cyklu . Ale licze na te 2kreski i tak do samego końca :)

Chyba nie dane mi dzisiaj zjeść obiadu :D 2x wylałam na siebie zupę ;p najpierw zimną z lodówki , później gorącą ... rozkojarzona jestem ;) zrobiłam sobie 2 prania bo jeszcze nie ma burzy , uwielbiam robić pranie i prasować :D
To ty uważaj na siebie. Czy to jest piątek 13-tego?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry