reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@witch84 chyba w wieku 13-14 lat, teraz mam 26 wiec juz sporo czasu minęło. Chyba zrobię w takim razie również badanie na różyczkę, tyle ze ona chyba nie przebiega bezobjawowo?
Toxoplazmoze robiłam jeszcze będąc w ciąży, wiec nie bede teraz powtarzać. Obydwie klasy ujemne.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
@calineczka to prawda ,mezczyzni totalnie inaczej przez to przechodza,ale mam wrazenie ,ze za pierwszym razem bylo wieksze wsparcie.

@Roxie te pocieszenie tez mnie irytuja,a juz najbardziej z ust bliskich mi osob ,na ktore licze.
Moja Mama po pierwszej stracie powiedziala mi ,ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo a ja sie pytam co moze mi wyjsc z tego ,ze poronilam na dobre...marne to bylo pocieszenie.
Zdecydowalam ,ze na pewno zrobie te badania ,nawet jak M bedzie przeciwko,mysle,ze argument @hajmal z zakladem pogrzebowym bedzie najlepszy[emoji4]
Powiedz mi prosze Roxie czy Ty robilas te badania w diagnostyce?i jesli mozesz ike mniej wiecej zaplacialas?i coz to za badanie z kamerka?

@katarina jezeli bylas szczepiona na rozyczke to bedziesz miala we krwi pp igg.
Cytomegalie zrobilabym w obu klasach(ja tak sprawdzalam)
Ja badalam pp antykardiolipinowe,antyfosfolipidowych nie robilam i tez sie zastanawiam czy robic.
Obilo mi sie o uszy na jakiejs stronie ,ze chlamydie mozna zbadac z krwi ale bylo to duzo drozsze niz wymaz.
Ja zrobilam wymaz

@zosiak dobrze ,ze znalazlas dobrego lekarza.
Ze staraniami tez jest tak ,ze kazdy przypadek jest inny i kazdy lekarz mowi tez co innego.
A z Mezami to jak widac dziewczyny tez roznie to jest[emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie ja poszukam gdzie bedzie najtaniej,do konca weekendu zrobie liste planowanych badan[emoji4]
Tak wlasnie myslalam ,ze mowisz o tej histeroskopii ale wczoraj zrozumialam,ze nie bedziesz tego robic[emoji4]

Katarina ja brałam luteine i pewnie przez to nie miałam żadnych plamien. Miałam normalne dolegliwości. Nudności i wstrętny slinotok. Usg zrobiła bo prosiłam. Miałam źle przeczucia od kilku dni. Przez 10 minut próbowała znaleźć akcje serca. W 7 tygodniu serduszko biło pięknie i dzidziuś rozwijał się perfekcyjnie. Nigdy nie zapomnę usg na którym Maluszek się nie ruszał i nie widać było wykresu tętna..
O okres pytałam bo jeśli faktycznie występowała by u mnie owulacja to okres powinnam dostać za dwa tygodnie czyli akurat na wizytę. Mam nadzieje ze mi się przesunie do przodu troszeczkę i uda się to usg zrobić.
W kalendarzu mam wpisane 30.03, godzina 17, usg genetyczne...
[emoji24][emoji24][emoji24]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
To takie smutne:(:( wyrzuc ten kalendaez ale jakby mialo byc bardzo chore ... *** swiatelka dla twojego aniolka

Ja za porade genetyka placilam chyba 150. Wysylalam wszystkie badania łącznie z tymi na trombofilie. Oprocz porady telefonicznej dostalam wytyczne postepowania na meila, skan pisma podbity i podpisany przez p. Profesor . Bardzo jestem z tego zadowolona . Teraz kazdy lekarz to czyta, zaden nie olal sprawy.

Katarina zrob caly zestaw p/c antyfosfoliipidowych bo same kardolipidowe to tylko 1/3 badania. Pojdziesz do jakiegokolwiek lekarza potem i bedzie sie pytal gdzie reszta.

Ja trombofie robilam w test dna w katowicach za 330zl to byl zestaw 2x mthfr, pai1, v leiden,mutacje protrombiny i v r2. Kiedys gdzies widzialam w ktoryms laboratorium ze robia osobno ale wychodzily drozej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@hajmal oblukam sobie pozniej to dna w Katowicach bo z tego co widze to duzo taniej.To jest na Zalezu?dobrze kojarze?
Ja zrobilam tylko pp antykardiolipinowe,ale w takim razie antyfospolidowe tez zrobie.
Dziewczyny a co myslicie o tarczycy,zanim zaczelismy sie starac to badalam ja w maju i mialam 2,9 , w ciazy wynik 0,600 ,a jak zbadalam w grudniu przed zajsciem 1,2 i w drugiej ciazy juz taka zostala,zbadac ft3 i ft 4 czy u mnie to raczej bez sensu?

reklama
Margotka gratuluję :* Niech fasolka rośnie zdrowo :)

Funia powinno się robić cały komplet badań tarczycowych. Czasami jest tak ze tsh jest w normie a reszta już nie. Zrób Tsh, ft3, ft4, aTPO, aTG.
Zobaczysz czy jest wszystko ok.

Do góry