reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@zaneta doklanie tak jak Roxie pisze,z tym,ze sama wiem jakie to wszystko trudne:(

@hajmal to progesteron wg norm lab Roxie jest w normie,ale zalezy jakie sa u Ciebie
Ja pamietam ,ze mialam prolaktyne cos kolo 5 ponad norme,ale dzien wczesniej sie kochalismy a to podobno podnosi,no i stres podobno mocno zawyza wynik
Trzeba byc zrelaksowanym i wypoczetym o odpowiedniej godz
Wiec nie wiem czy twoj wynik jest wiarygodny ,bo na pewno sie zestresowalas jak skojarzylas ten wyciek z poprzednia strata
:/
Nie martw sie bedzie na pewno w porzadku,ja to czuje[emoji5]a ja mam mega intuicje[emoji12]

@Roxie beta w pon wieczorem 43
Dzis rano 24 takze jupi spada
Doktorek powiedzial,ze jest oki i powinno spasc do 0 ,z reszta ja za jakis tydZien mam miec@ to tez oczyszcza sie resztki na pewno
Torbiela mam sie narazie nie martwic ,zadnych lekow na nia mi nie daje.
Brodawczak,jest go niewiele,narzie go nie leczymy,organizm sam powinien sobie z nim poradzic,a jak nie to za miesiac zobaczymy,a i nie jest to przeciwskazanie do staran
Na moje pytanie skad ja go mam,odpowiedzial,ze wiekszosc z nas ma,a uaktywnia sie podczas oslabienia organizmu.
Zawiozlam do badania chlamydie,ueroplasme i mlekoplasme,znaczy mam nadzieje,ze ich tam nie ma[emoji6]
Troszke mi sie humor poprawil[emoji854]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hajmal ja również miałam wcześnie "wycieki" ;) A od 20 tc musiałam spać w staniku i z wkładkami laktacyjnymi bo mleko leciało ciurkiem ;)
I tak oto karmiłam później synusia przez 20 miesiecy :D

@zaneta doklanie tak jak Roxie pisze,z tym,ze sama wiem jakie to wszystko trudne:(

@hajmal to progesteron wg norm lab Roxie jest w normie,ale zalezy jakie sa u Ciebie
Ja pamietam ,ze mialam prolaktyne cos kolo 5 ponad norme,ale dzien wczesniej sie kochalismy a to podobno podnosi,no i stres podobno mocno zawyza wynik
Trzeba byc zrelaksowanym i wypoczetym o odpowiedniej godz
Wiec nie wiem czy twoj wynik jest wiarygodny ,bo na pewno sie zestresowalas jak skojarzylas ten wyciek z poprzednia strata
:/
Nie martw sie bedzie na pewno w porzadku,ja to czuje[emoji5]a ja mam mega intuicje[emoji12]

@Roxie beta w pon wieczorem 43
Dzis rano 24 takze jupi spada
Doktorek powiedzial,ze jest oki i powinno spasc do 0 ,z reszta ja za jakis tydZien mam miec@ to tez oczyszcza sie resztki na pewno
Torbiela mam sie narazie nie martwic ,zadnych lekow na nia mi nie daje.
Brodawczak,jest go niewiele,narzie go nie leczymy,organizm sam powinien sobie z nim poradzic,a jak nie to za miesiac zobaczymy,a i nie jest to przeciwskazanie do staran
Na moje pytanie skad ja go mam,odpowiedzial,ze wiekszosc z nas ma,a uaktywnia sie podczas oslabienia organizmu.
Zawiozlam do badania chlamydie,ueroplasme i mlekoplasme,znaczy mam nadzieje,ze ich tam nie ma[emoji6]
Troszke mi sie humor poprawil[emoji854]

No to super wiadomości :) mówiłam że będzie ok ! :) teraz tylko czekać na wyniki ale w sumie skąd masz to mieć wydaje mi się że będzie ok :) teraz przebadajcie Twojego M dla spokoju i jeszcze trochę będzie można działać :)

Funia ja co prawda wycieku nie mialam,ale mojego mlodego karmilam,uwaga,przeszlo 3 lata.Urodzil sie 3 grudnia,a ja tuz przed swietami zapytalam go ,czy jeszcze duzo tego mlecia w cycusiu jest??Mlody,lekko skonsternowany,powiedzial,ze nie,nie duzo.Wiec ja odpowiedzialam,ze skoro nie duzo,nie ma co pic,to pewnie bedzie to ostatni raz,kiedy pije cycusia.Mlody przyjal to ze stoickim spokojem.Troche obawialam sie kolejnego dnia,i ulubionego wieczornego przytulania sie do piersi,ale powiedzialam,ze skoro mielismy umowe,to trzeba teraz dorzymac slowa.Mialam wrazenie ,ze bardziej mi brakuje tego czasu,kiedy mialam Alana tak blisko siebie,niz jemu samemu.

@Roxie mysle,ze nie mam tych swinstw ,ale przezorny zawsze przebadany hehe[emoji12]
Te choroby przenosi sie raczej droga plciowa ,no ale sprawdze co mi tam ,choc to nas nie dotyczy.
Mezulek umowiony na wtorek wieczor ,mamy byc razem,jeszcze sie z nim nie widzialam bo jest na budowie,powiem mu jak wroci[emoji16]
Pewnie baaaardzo sie ucieszy z kubeczka ktory mu kupie[emoji23]

@hona przynajmniej byl na tyle duzy,ze mogliscie zawrzec umowe [emoji16]

@hajmal mój wczorajszy wynik z prolaktyny :
Prolaktyna -12,85 ng/ml 5,18 - 26,53 N
Nie wiem czy Ci to coś powie bo tutaj jakieś normy są pokazane ale czy to się też tyczy kobiet w ciąży to uduś nie wiem ;/

co do progesteronu mam napisane coś takiego :
Progesteron - 1,40 ng/ml

- faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
- faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
- po menopauzie poniżej 0,1 - 0,2 ng/ml
Ciąża:
I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml

dziekuję dziewczyny za wasza pomoc wg progesteronu sie mieszczę w normie, gdzieś znalazłam po necie we wg prolaktyny tez w środku ale szukałam na komórce i teraz nie mogę znaleźć. Rano snił mi sie sex a wiecie jakie te sny są głupie realistyczne i to snił sie zaraz przed obudzeniem moze to pobudziło do wycieku.
Znalazłam jeszcze parę takich przypadków gdzie sączyło sie dziewczynom w 12, 13 czy nawet 4 tc i Przepraszam was za te moje schizy to chyba przez tą moją głowe po poronieniach, wszytko rozpamiętywałam zapisywałam i teraz wraca.
Misia Monisia dodajesz mi otuchy, dzięki dziewczyny za pomoc chyba sie nadto nakręciłam jutro poszukam sposobności skontaktować sie z ta moja nową doktorką albo pojadę do niej do szpitala. Nie chce ryzykować ze dostane sie w jakieś pierwsze lepsze ręce, jutro sprawdzę rano czy też bedzie coś lecieć ......może nie

@funia26 no na pewno się ucieszy :D tylko wiesz teraz odwyk chwilowy ;p i niech się mężulek nie przemęcza i wg bo tam są te wszystkie zasady przed badaniem żeby wyszło miarodajnie :)
@hajmal czemu głupie hehe to dobre sny masz właśnie :D lepsze takie niż jakieś stresujące żebyś się zrywała i wg :) a u nas przez to wszystko był miesiąc odwyku ;p jak już zeszłyśmy na te tematy ... i bardzo nad tym ubolewam bo działa to na moje nerwy mówie Wam chodziłam jak burza gradowa xD ale po @ powrót do normalności ;p
I kochana nie dziw się , że masz schizy , bo ja na samą myśl o kolejnej ciąży je mam ...po prostu po naszych przejsciach to normalne ,że każdy najmniejszy dziwny objaw nas szokuje i martwi że coś jest nie halo ... będzie dobrze zobaczysz :*

Witajcie dziewczyny. Tego zabiegu nie mialam bo beta spadla i zaczelam sie oczyszczac. Niestety mam jajowod uszkodzny. Ale pragne aby w koncu przestali mnie bolec tyle sie nacierpialam a wczoraj dopiero na nogi stanelam tragedia wczoraj sie tak zle czulam ikroone boke barku do tego skurcze macicy i bole z ran to jest okropne uczucie nikomu tego nie zycze ledwo mnie uratowali bo dostalam krwotoku i wstrzasu nie wiem co by bylo gdybym trafila do swojego starego szpitala:( dalej jestem w szpitalu moj lekarz nowy jest super co troche do mnie doglada. Ciesze sie zezyje to mi narazie wystarczy.

reklama
Do góry