reklama
hajmal
Fanka BB :)
My mamy takiego stracha ze nie ma szans. Blokada na calego. Tym bardziej ze po 2 czyszczeniach moja szyjka jest malutka jak to powiedziala p. Droktor
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Funia90
@Roxie mam tak samo,bede sie traktowac jak jajko[emoji12]a co tam przynajmniej pokorzystam z przywilejow[emoji6]
@hajmal to rzeczywiscie lepiej uwazac[emoji4]a Ty sama odczulas roznice w szyjce? Dobrze kojarze,ze masz juz dzidzie?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
@hajmal to rzeczywiscie lepiej uwazac[emoji4]a Ty sama odczulas roznice w szyjce? Dobrze kojarze,ze masz juz dzidzie?
hajmal
z pierwsza ciaza nie mialam wiekszych problemow i mam synka ma prawie 8 lat. Przy drugiej ciazy nagle zaczal sie porod. Pojechalam do lekaza no troche pobolewalo, wzielam mlodego ze soba. Wizyta o 17 o 19 odeszly mi wody a o 23 urodzilam przedwczesnie. Nie plamilam, nie bolalo ale tez sie nie oszczdzalam pracowalam, meza w domu nie bylo bo mial dodatkowa robote wic wszystko w domu musiałam zrobic sama i w ogrodzie, jarzynach. Teraz jestem po 2 zabiegach i wiem ze szyjka przez to jeszcze slabsza. Dlatego nie chodze do pracy. Ledwo zrobie cos w domu i leze. Skracajaca szyjka nie boli ! To niebezpieczne zwlaszcza po zabiegach. Nie czuc. Jak sie orietujesz ze jest zle to sie przewaznie nie udaje zatrzymac procesu.
Wytrwala rodzily dziewczyny z jednym jajowodem. Nie martw sie uda ci sie
Funia90
@hajmal na pewno bede kontrolowala szyjke.
Dlatego ja staralam sie uniknac zabiegu,mam nadzieje,ze dobrze zrobilam,w pn lub wt ide znow na bete i licZe na 0(jakie to smutne)
@Wytrwala bedzie w porzadku[emoji5]
Poprzednie ciaze byly pozamaciczne ,ze tego sie obawiasz?
Dlatego ja staralam sie uniknac zabiegu,mam nadzieje,ze dobrze zrobilam,w pn lub wt ide znow na bete i licZe na 0(jakie to smutne)
@Wytrwala bedzie w porzadku[emoji5]
Poprzednie ciaze byly pozamaciczne ,ze tego sie obawiasz?
Hajmal w ciazy prl rosnie. Ja mialam ok 70-80 jak zaszlam w ciaze. Norma do 23 u mnie w labie. W 6 miesiacu ciazy prl mialam ponad 1200. Spokojnie dasz rade tylko pilnuj progesteronu bo przy wysokiej prl organizm nie wytwarza progesteronu i moze byc problem z prawidlowym zagniedzeniem. Ja bralam duphaston do 30tc. Ale gin mowil ze ok 20tc mozna odstawiac ale tak sie balam ze dociagnelam prawie do 30tc.Prolaktyne mam 94 norma do 35, dla kobiet norm nie maja. Progesteron 28 . Poczekam na meza i zdecydujemy co zrobic
Funia pocieszas mnie twoją koleżanka .
Synek za miesiac konczy rok[emoji3]
hajmal
reklama
Z szyjka niestety masz rację. Ja po 4 zabiegach plus histeroskopia i jeden porod tez miałam ogromne problemy żeby teraz donosic ciążę ale że szwem i pessarem się udałoz pierwsza ciaza nie mialam wiekszych problemow i mam synka ma prawie 8 lat. Przy drugiej ciazy nagle zaczal sie porod. Pojechalam do lekaza no troche pobolewalo, wzielam mlodego ze soba. Wizyta o 17 o 19 odeszly mi wody a o 23 urodzilam przedwczesnie. Nie plamilam, nie bolalo ale tez sie nie oszczdzalam pracowalam, meza w domu nie bylo bo mial dodatkowa robote wic wszystko w domu musiałam zrobic sama i w ogrodzie, jarzynach. Teraz jestem po 2 zabiegach i wiem ze szyjka przez to jeszcze slabsza. Dlatego nie chodze do pracy. Ledwo zrobie cos w domu i leze. Skracajaca szyjka nie boli ! To niebezpieczne zwlaszcza po zabiegach. Nie czuc. Jak sie orietujesz ze jest zle to sie przewaznie nie udaje zatrzymac procesu.