reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@funia26 ja już mojemu powiedziałam , że ciąża nie choroba ale jakbym była już 3 raz w ciąży to będe uważać na siebie bardziej jakbym chora była , a co będzie to będzie

reklama
My mamy takiego stracha ze nie ma szans. Blokada na calego. Tym bardziej ze po 2 czyszczeniach moja szyjka jest malutka jak to powiedziala p. Droktor

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was, długo szukałam jakiegoś forum o kobietach-wsparcia. Mam dwie córki i dwie ciąże nieudane. Dziś jestem w czwartym tygodniu ciąży, czekam za usg czy ta będzie ciążą wewnątrz maciczną.

@Roxie mam tak samo,bede sie traktowac jak jajko[emoji12]a co tam przynajmniej pokorzystam z przywilejow[emoji6]

@hajmal to rzeczywiscie lepiej uwazac[emoji4]a Ty sama odczulas roznice w szyjce? Dobrze kojarze,ze masz juz dzidzie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

z pierwsza ciaza nie mialam wiekszych problemow i mam synka ma prawie 8 lat. Przy drugiej ciazy nagle zaczal sie porod. Pojechalam do lekaza no troche pobolewalo, wzielam mlodego ze soba. Wizyta o 17 o 19 odeszly mi wody a o 23 urodzilam przedwczesnie. Nie plamilam, nie bolalo ale tez sie nie oszczdzalam pracowalam, meza w domu nie bylo bo mial dodatkowa robote wic wszystko w domu musiałam zrobic sama i w ogrodzie, jarzynach. Teraz jestem po 2 zabiegach i wiem ze szyjka przez to jeszcze slabsza. Dlatego nie chodze do pracy. Ledwo zrobie cos w domu i leze. Skracajaca szyjka nie boli ! To niebezpieczne zwlaszcza po zabiegach. Nie czuc. Jak sie orietujesz ze jest zle to sie przewaznie nie udaje zatrzymac procesu.

Wytrwala rodzily dziewczyny z jednym jajowodem. Nie martw sie uda ci sie

@hajmal na pewno bede kontrolowala szyjke.
Dlatego ja staralam sie uniknac zabiegu,mam nadzieje,ze dobrze zrobilam,w pn lub wt ide znow na bete i licZe na 0(jakie to smutne)

@Wytrwala bedzie w porzadku[emoji5]
Poprzednie ciaze byly pozamaciczne ,ze tego sie obawiasz?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Prolaktyne mam 94 norma do 35, dla kobiet norm nie maja. Progesteron 28 . Poczekam na meza i zdecydujemy co zrobic
Funia pocieszas mnie twoją koleżanka .

Hajmal w ciazy prl rosnie. Ja mialam ok 70-80 jak zaszlam w ciaze. Norma do 23 u mnie w labie. W 6 miesiacu ciazy prl mialam ponad 1200. Spokojnie dasz rade tylko pilnuj progesteronu bo przy wysokiej prl organizm nie wytwarza progesteronu i moze byc problem z prawidlowym zagniedzeniem. Ja bralam duphaston do 30tc. Ale gin mowil ze ok 20tc mozna odstawiac ale tak sie balam ze dociagnelam prawie do 30tc.
Synek za miesiac konczy rok[emoji3]

reklama
z pierwsza ciaza nie mialam wiekszych problemow i mam synka ma prawie 8 lat. Przy drugiej ciazy nagle zaczal sie porod. Pojechalam do lekaza no troche pobolewalo, wzielam mlodego ze soba. Wizyta o 17 o 19 odeszly mi wody a o 23 urodzilam przedwczesnie. Nie plamilam, nie bolalo ale tez sie nie oszczdzalam pracowalam, meza w domu nie bylo bo mial dodatkowa robote wic wszystko w domu musiałam zrobic sama i w ogrodzie, jarzynach. Teraz jestem po 2 zabiegach i wiem ze szyjka przez to jeszcze slabsza. Dlatego nie chodze do pracy. Ledwo zrobie cos w domu i leze. Skracajaca szyjka nie boli ! To niebezpieczne zwlaszcza po zabiegach. Nie czuc. Jak sie orietujesz ze jest zle to sie przewaznie nie udaje zatrzymac procesu.

Wytrwala rodzily dziewczyny z jednym jajowodem. Nie martw sie uda ci sie

Z szyjka niestety masz rację. Ja po 4 zabiegach plus histeroskopia i jeden porod tez miałam ogromne problemy żeby teraz donosic ciążę ale że szwem i pessarem się udało :)

Do góry