reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nafoczka ..

Poszlam do lekarza internisty z gardlwm,boli mnie od 10 dni,nic mi nie pomaga i w sumie co wylecze to gardlo to znow mnie boli i pytam cZy nie trzeba jakiegos wymazu zeobic a on mi ,ze nie! I dal mi antybiotyk,maskara ,ja nie bralam antybiotyku 15 lat a teraz mam brac dwa razy w ciagu 3 tygodni? Chyba sie nie zdecyduje,co radzicie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

antybiotyk na ból gardła? ja bym na pewno nie wzięła.

a może spróbuj jakiś syrop prawoślazowy, może mleko z miodem? Mi pomaga też płukanie wodą z sodą... nie wiem, ale ból gardła chyba nie jest powodem podania antybiotyku? Chyba, że jakieś szmery bajery w płucach masz albo dodatkowo jakieś objawy?

reklama
Ja tez pijam taka latte ,w zwiazku z czym ida przewaznie 3 dziennie,uwielbiam kawke[emoji5]
Ja po 15 bede miala bhcg ,grr juz sie boje
I ide dzia do gina pobrac wymazy na chlamydie i ueroplasme.
Jak dobrze pojdzie Roxie to razem bedziemy sie starac o ile moj lekarz nie zmieni teraz zdania przez brodawczaka lub torbiel albo jakbym miala zabieg
Bo na te genetyczne nie bede specjalnie czekala bo i tak tego nie wylecze[emoji4]

@funia26 to pisz od razu jak tam co tam z tą beta , dokładnie genetyki nie zmienimy tak czy siak ... ja cały czas jestem dobrej myśli tyle kobiet po przejściach jest i mają dzieciątka to czemu my nie mamy mieć :)

@nafoczka dziekuje za odpowiedz[emoji4]warto sie doksztalcac [emoji6]a tak wgl to nie wiedzialam ,ze pco moze byc przyczyna poronienia,myslalam ,ze utrudnia zajscie.

@Roxie ja chyba nie bede w stanie teraz na wszytsko sie przebadac ,kurcze tych przyczyn moze byc na prawde mnostwo ,masakra.

@hajmal moja przyjaciolka miala wyciek z sutka w 13 tyg ,dzis ma 32 [emoji5]tez bym zadzwonila do lekarza lub chociaz do przychodni.
Bedzie dobrze,czekamy na info o prolaktynie

Poszlam do lekarza internisty z gardlwm,boli mnie od 10 dni,nic mi nie pomaga i w sumie co wylecze to gardlo to znow mnie boli i pytam cZy nie trzeba jakiegos wymazu zeobic a on mi ,ze nie! I dal mi antybiotyk,maskara ,ja nie bralam antybiotyku 15 lat a teraz mam brac dwa razy w ciagu 3 tygodni? Chyba sie nie zdecyduje,co radzicie?

Jeśli ból gardła tak długo trwa to jednak antybiotykiem bym to przerwała. Ja tak chodziłam niby ze zwykłym katarem, potem pękala mi głowa bo zatkało zatoki aż ostatecznie wszyscy razem z Em o małym skończyliśmy na antybiotyku i przeszlo :) uważam ze lepiej wyleczyć niż niedoleczyc w dzisiejszych czasach ale zrobisz co uznasz za słuszne :)

@hajmal nie słyszałam i nie miałam czegoś takiego a jedyne co przychodzi mi do głowy to lekarz

@masha no wlasnie zdziwilam sie,ze od razu antybiotyk,
Plukanie woda sola ostatnio mi pomoglo,ale nie na dlugo bo to gardlo ciagle wraca ,od jesienie leczylam je jak dobrze licze 7 razy po poltora tygodnia domowymi sposobamj plus tantum verde lub cholinex .
Jak bylam w ciazy teraz to na szczescie mnie ominelo
I teraz nie wiem co robic ,mam tez skierownaie do laryngologa ,pojde dzis sie zapisac,mam nadzieje,ze termin bedzie jeszcze w tym roku.
Sprobuje jeszcze przez 4 dni inne tabletki a jak one nie pomoge ,to wezme ten lek
A najlepsze jest to ,ze zajrzal do tego gardla i mowi ,ze nic specjalnie tam nie widac [emoji15]

@Roxie i tak uwazam ,ze nie stoimy w miejscu i nie czekamy tylko jednak jakies badania robimy[emoji4]natomiast nie da sie zbadac wszystkiego
Meza jednak wysylam na to badanie nasienia,tylko musze zadzwonic go umowic

@masha no wlasnie zdziwilam sie,ze od razu antybiotyk,
Plukanie woda sola ostatnio mi pomoglo,ale nie na dlugo bo to gardlo ciagle wraca ,od jesienie leczylam je jak dobrze licze 7 razy po poltora tygodnia domowymi sposobamj plus tantum verde lub cholinex .
Jak bylam w ciazy teraz to na szczescie mnie ominelo
I teraz nie wiem co robic ,mam tez skierownaie do laryngologa ,pojde dzis sie zapisac,mam nadzieje,ze termin bedzie jeszcze w tym roku.
Sprobuje jeszcze przez 4 dni inne tabletki a jak one nie pomoge ,to wezme ten lek
A najlepsze jest to ,ze zajrzal do tego gardla i mowi ,ze nic specjalnie tam nie widac [emoji15]

@Roxie i tak uwazam ,ze nie stoimy w miejscu i nie czekamy tylko jednak jakies badania robimy[emoji4]natomiast nie da sie zbadac wszystkiego
Meza jednak wysylam na to badanie nasienia,tylko musze zadzwonic go umowic

@funia26 my badania robimy dla spokoju że coś by mogło być a wydaje mi się , ze tak naprawde to wszystko była natura tak miało być i już...jeśli powtórzy się to kolejnym razem wtedy się zacznę martwić czemu tak się dzieje ...ale wierze , ze będzie dobrze :) Badanie mu możesz zrobić jak najbardziej , mnie uspokoiły bardzo wyniki bo tak zastanawiałam się że może faktycznie coś z u niego nie halo ale jest ok więc już nie wiem co by mogło być przyczyną , i tak jak mówię czekam jeszcze na te mutacje to mi jeszcze nie daje spokoju

@Zaaaneta ja chyba tylko raz obliczałam kiedy mam owulacje z wyprzedzeniem bo przeważnie po sluzie widziałam , my i tak należymy do tych co najlepiej by codziennie po pare razy hehe więc tak czy siak udawało się za pierwszym razem ;p też mierzyłam temp itd ale jakoś dałam sobie spokój bo stwierdziłam że jak będzie miało być to będzie , najlepsze podejście na luzie nie myśl o tym jaki to dzień śluzu nie przegapisz i tak :) im więcej przyjemności niż myślenia tym szybciej będą 2kreseczki do dzieła ! powodzenia :)

@funia26 No widzisz to dobrze :) ja widziałam ze dużo kobiet ma wlasnie tą mutacje V leiden więc też zrobiłam dla świętego spokoju ;/
Dziękuję za wsparcie

Prolaktyne mam 94 norma do 35, dla kobiet norm nie maja. Progesteron 28 . Poczekam na meza i zdecydujemy co zrobic
Funia pocieszas mnie twoją koleżanka .

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@hajmal a to jest norma dla kobiet w ciazy?
Moja przyjaciolka nie badala prolaktyny wiec nie wiem jaki byl wynik ale wszytsko jest w porzadku.
Trzymam kciuki,ja jakbym nie miala kontaktu z lekarzem to chyba bym sprobowala choc zadzwonic do przychodni i zapytac nawet pielegniarki.
Czekamy na informacje

reklama
Dziękuję za wsparcie
@Zaaaneta ...wiem ,że to wszystko jest dobijające i nie proste jakby się wydawało ;/ ale podobno im więcej człowiek myśli tym bardziej to wpływa na zajście w ciążę dlatego może warto odpuścić i wtedy się uda , z tym że to tylko się tak prosto mówi gorzej z realizacją ... no ale co mogę Ci powiedzieć musimy się jakoś podbudowywać :*
@hajmal mój wczorajszy wynik z prolaktyny :
Prolaktyna -12,85 ng/ml 5,18 - 26,53 N
Nie wiem czy Ci to coś powie bo tutaj jakieś normy są pokazane ale czy to się też tyczy kobiet w ciąży to uduś nie wiem ;/

co do progesteronu mam napisane coś takiego :
Progesteron - 1,40 ng/ml

- faza folikularna poniżej 0,1 - 0,3 ng/ml
- faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
- po menopauzie poniżej 0,1 - 0,2 ng/ml
Ciąża:
I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
II trymestr 22,5 - 95,3 ng/ml
III trymestr 27,9 - 242,5 ng/ml

@funia26 masz już tą bete ?

Ostatnia edycja:
Do góry