reklama
Funia90
Fanka BB :)
@Roxie ciesze sie ,ze narazie wyniki w porzadku i gratuluje pierwszej malpy[emoji4]
Z alergia da sie zyc,troche uciszliwe ale generalnie duzych problemow nie ma,o ile nie jest silna,ja mialam dosc mocna jak bylam dzieckiem,minelo na etapie dojrzewania,teraz rzadko mnie cos lapie.
Tez robilam cytologie w maju i byl wynik 1 klasy.
Ten brodawaczak jest jakby wewnatrz,na wejsciu pochwy (o ile dobrze opisuje)to skupisko kilku malych wybrzuszen w roznym ksztalcie (opisywane jako kalafiorowate),majace tendencje do rozrostu i nawrotow.
Nie leczy sie wirusa ,jedynie te wypustki jezeli nie znikna same,bo organzim jak jest silny to powinien sam je zwalczyc ,a jak nie to laser,zamraznie i jeszcze inne metody,no ale tak jak pisalam wczesniej to paskudztwo wraca i przede wszystkim jest ok 120 odmian wirusa ,czesc z nich sa mocno rakotworcze.
Wiecej postaram sie dowiedziec w czwartek.
Najczestsze zarazenia sa od partnera ale u nas to niemozliwe.
W gre wchodza reczniki np hotelowe,ale doczytalam tez ,ze np u dentysty mozna sie zarazic.
Wirus ma przynajmniej 50% populacji ,a wg badan 75% kobiet do 50 roku zycia zostanie zarazonych,z tym ,ze utajony nie daje zadnych objawow,stad niewiedza,moze uaktywniac sie przy duzym oslabieniu organizmu lub np w ciazy wiec u mnie dwa idealnie zgrane czynniki[emoji4]
Ja to w ogole mam pecha co do wirusow,od malego mialam jakies mieczaki na skorze ,ktore byly z wirusa ,zamrazali mi je w szpitalu i skrobali na zywca [emoji15]
Cytomegalie kiedys tam mialam,wiecznie mam bolace gradlo,wlasnie jutro ide z tym do lekarza ,chce jakis wymaz zrobic bo od 10 dni nie moge niczym znow wyleczyc.
Pisalam Wam kiedys ,ze nawet w czerwcu po wakacjach lezalam w szpitalu w Krk na oddziale chorob zakaznych i tropikalnych bo tez mnie jakies paskudztwo zlapalo w Azji,dochodzilam do siebie co najmniej miesiac a moja morfologia byla tragiczna , w ogole nie moglam wyjsc z lozka ,taka bylam slaba ,ze jak wstalam to czulam sie jak na statku na pelnym morzu.
@zosiak nie wierze,ze takie rzezcy sie dzieja,przeciez tyle dni lezalas pod okiem lekarzy i nikt tego nie zauwazyl,to jakas paranoja.
Trzymaj sie kochana i zycze duzo zdrowka[emoji4]
@witch mam nadzieje ,ze zniknie ale zapytam w czwartek czy mi da cos na ta torbiel,mysle ,ze narazie nie dawal bo pewnie stwierdzil ,ze jak bedzie zabieg to torbiel zniknie.
W pierwszej ciazy mialam na tym samym jajniku 3,5 cm po zabiegu jej nie bylo.
Teraz ma 4 cm.Ja to moge miec od zaburzen hormonow ,bede je badac po @ miedzy 6-8dc
A z badan poki co robie:
Hormonyrogesteron,estradiol,testosteron,dheas
Wit d
Wymaz na bakterie z szyjki zrobiony
jutro wymaz na chlamydie i ueroplasme
To chyba wszystko.
Dzwonili z termin na badania gentyczne i bedziwmy mieli je 09.05 bo musza minac pelne 2 miesiace od poronienia.
@Zaaneta bardzo mi przykro,tule mocno[emoji20]
Kiedys obilo mi sie o uszy ,ze to wlasnie torbiele moga powodowac pozytwyny test,albo mialas ciaze biochemiczna, z powodu np niskiego progestronu,ja tak mialam w listopadzie.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Z alergia da sie zyc,troche uciszliwe ale generalnie duzych problemow nie ma,o ile nie jest silna,ja mialam dosc mocna jak bylam dzieckiem,minelo na etapie dojrzewania,teraz rzadko mnie cos lapie.
Tez robilam cytologie w maju i byl wynik 1 klasy.
Ten brodawaczak jest jakby wewnatrz,na wejsciu pochwy (o ile dobrze opisuje)to skupisko kilku malych wybrzuszen w roznym ksztalcie (opisywane jako kalafiorowate),majace tendencje do rozrostu i nawrotow.
Nie leczy sie wirusa ,jedynie te wypustki jezeli nie znikna same,bo organzim jak jest silny to powinien sam je zwalczyc ,a jak nie to laser,zamraznie i jeszcze inne metody,no ale tak jak pisalam wczesniej to paskudztwo wraca i przede wszystkim jest ok 120 odmian wirusa ,czesc z nich sa mocno rakotworcze.
Wiecej postaram sie dowiedziec w czwartek.
Najczestsze zarazenia sa od partnera ale u nas to niemozliwe.
W gre wchodza reczniki np hotelowe,ale doczytalam tez ,ze np u dentysty mozna sie zarazic.
Wirus ma przynajmniej 50% populacji ,a wg badan 75% kobiet do 50 roku zycia zostanie zarazonych,z tym ,ze utajony nie daje zadnych objawow,stad niewiedza,moze uaktywniac sie przy duzym oslabieniu organizmu lub np w ciazy wiec u mnie dwa idealnie zgrane czynniki[emoji4]
Ja to w ogole mam pecha co do wirusow,od malego mialam jakies mieczaki na skorze ,ktore byly z wirusa ,zamrazali mi je w szpitalu i skrobali na zywca [emoji15]
Cytomegalie kiedys tam mialam,wiecznie mam bolace gradlo,wlasnie jutro ide z tym do lekarza ,chce jakis wymaz zrobic bo od 10 dni nie moge niczym znow wyleczyc.
Pisalam Wam kiedys ,ze nawet w czerwcu po wakacjach lezalam w szpitalu w Krk na oddziale chorob zakaznych i tropikalnych bo tez mnie jakies paskudztwo zlapalo w Azji,dochodzilam do siebie co najmniej miesiac a moja morfologia byla tragiczna , w ogole nie moglam wyjsc z lozka ,taka bylam slaba ,ze jak wstalam to czulam sie jak na statku na pelnym morzu.
@zosiak nie wierze,ze takie rzezcy sie dzieja,przeciez tyle dni lezalas pod okiem lekarzy i nikt tego nie zauwazyl,to jakas paranoja.
Trzymaj sie kochana i zycze duzo zdrowka[emoji4]
@witch mam nadzieje ,ze zniknie ale zapytam w czwartek czy mi da cos na ta torbiel,mysle ,ze narazie nie dawal bo pewnie stwierdzil ,ze jak bedzie zabieg to torbiel zniknie.
W pierwszej ciazy mialam na tym samym jajniku 3,5 cm po zabiegu jej nie bylo.
Teraz ma 4 cm.Ja to moge miec od zaburzen hormonow ,bede je badac po @ miedzy 6-8dc
A z badan poki co robie:
Hormonyrogesteron,estradiol,testosteron,dheas
Wit d
Wymaz na bakterie z szyjki zrobiony
jutro wymaz na chlamydie i ueroplasme
To chyba wszystko.
Dzwonili z termin na badania gentyczne i bedziwmy mieli je 09.05 bo musza minac pelne 2 miesiace od poronienia.
@Zaaneta bardzo mi przykro,tule mocno[emoji20]
Kiedys obilo mi sie o uszy ,ze to wlasnie torbiele moga powodowac pozytwyny test,albo mialas ciaze biochemiczna, z powodu np niskiego progestronu,ja tak mialam w listopadzie.
roxie123
@funia26 Nie mam jeszcze wszystkich wyników ale coś tam już jest także no na pewno witamine D muszę podgonić bo mam niewystarczającą ilość , boję się tych wyników w kierunku trombofilii i tocznia ale co będzie to będzie ;/ osłabiona jestem okropnie cały dzień przespałam , nie lubię ;/ ale najlepsze jest to , że nie mam alergii to uczulenie to rodzaj pokrzywki mechanicznej i nie dojdę do tego co mnie uczula bo raz nie mam tego tydzień a po tygodniu coś mnie tam zaswędzi na plecach ;/ dermatolog mówiła że raz się nasila raz nie ona miała 5 lat i samo znikło to taka głupia przypadłość. Co do brodawki to mam coś innego chyba bo mi to się pokazuje taki malutki pojedyńczy jakby odstający pieprzyk w kolorze skóry i ostatnio normalnie 2minutki lekarz psikną czymś i ucią i po sprawie było mówił tylko , ze jak nie chce tego to ze względów "kosmetycznych " , na pewno pokarze to też drugiemu lekarzowi do ,którego jade właśnie 10go co powie .
Wiem , że może dużo tych badań zrobiłam , ale z polecenia lekarza i od zielarki , która musi znać te niektóre wyniki aby wiedzieć jakie zioła ma mi dać ;/ to moje badania ,które zrobiłam :
ANA I i ANA II
PRZECIWCIAŁA KARDIOLIPIDOWE
PRZECIWCIAŁA PRZECIWPLEMNIKOWE
ANTY TPO , ANTY TG
TSH , FT3 ,FT4
ANTYKOAGULANT TOCZNIOWY
KORTYZOL
ESTROGEN
RÓŻYCZKA ,CYTOMEGALIA , TOKSOPLAZMOZA
BIAŁKO C I BIAŁKO S <G>
CZYNNIK V-LEIDEN
GEN MTHFR A i C
ANTYTROMBINA III
ANALIZA MOCZU , MOCZ NA POSIEW
PROLAKTYNA
WITAMINA B12 , WITAMINA D
TROPONINA
FERRYTYNA
CPK , CKMB
ELEKTROLITY - NA , K , CL ,CA , MG , P , FE
MARKERY - CA15-3 , CA-125 , HE-4,CA19-9
CEA , IGE , IGG , IGM
ASSO ,CRP ilościowo
HOLESTEROL W TRAKCIE
PROGESTERON , TESTOSTERON
GFR, ASPAT , ALAT ,GGTP ,
PROTROMBINA
FIBRYNOGEN
ESTRADIOL
KWAS MOCZOWY
MOCZNIK
AMYLAZA SUROWICY
BILIRUBINA
GLUKOZA
MORFOLOGIA Z ROZMAZEM
No i mój M robił badanie nasienia i posiew ale jego badania są ok , jeszcze czekamy na wyniki p.przeciwplemnikowych
Wiem , że może dużo tych badań zrobiłam , ale z polecenia lekarza i od zielarki , która musi znać te niektóre wyniki aby wiedzieć jakie zioła ma mi dać ;/ to moje badania ,które zrobiłam :
ANA I i ANA II
PRZECIWCIAŁA KARDIOLIPIDOWE
PRZECIWCIAŁA PRZECIWPLEMNIKOWE
ANTY TPO , ANTY TG
TSH , FT3 ,FT4
ANTYKOAGULANT TOCZNIOWY
KORTYZOL
ESTROGEN
RÓŻYCZKA ,CYTOMEGALIA , TOKSOPLAZMOZA
BIAŁKO C I BIAŁKO S <G>
CZYNNIK V-LEIDEN
GEN MTHFR A i C
ANTYTROMBINA III
ANALIZA MOCZU , MOCZ NA POSIEW
PROLAKTYNA
WITAMINA B12 , WITAMINA D
TROPONINA
FERRYTYNA
CPK , CKMB
ELEKTROLITY - NA , K , CL ,CA , MG , P , FE
MARKERY - CA15-3 , CA-125 , HE-4,CA19-9
CEA , IGE , IGG , IGM
ASSO ,CRP ilościowo
HOLESTEROL W TRAKCIE
PROGESTERON , TESTOSTERON
GFR, ASPAT , ALAT ,GGTP ,
PROTROMBINA
FIBRYNOGEN
ESTRADIOL
KWAS MOCZOWY
MOCZNIK
AMYLAZA SUROWICY
BILIRUBINA
GLUKOZA
MORFOLOGIA Z ROZMAZEM
No i mój M robił badanie nasienia i posiew ale jego badania są ok , jeszcze czekamy na wyniki p.przeciwplemnikowych
Ostatnia edycja:
Zaaaneta
Gubią właśnie wróciłam od gina i ogólnie mówi że są plusy i minusy wizyty plusem było to że z 3 torbieli została jedną już 3 cm na 2.9 także z 5cm to sporo mniejsza, powiedział też ze mam na prawym jajnika pęcherzyka Graffa dość spory tylko raczej przesarzaly ale kazał obserwować temp i śluz i jak coś działać☺ minusem jest to że reguluje mi cykl luteina mam ja brać od 16 do 25dc i nie patrzeć czy była już owulacja czy nie bo inaczej mi niewyreguluje chyba ze antykoncepcja ale nie chciałam. Także daruję sobie te testy owulacyjne co ma być to będzie trudno się mówi...
Funia90
@Roxie ja robilam ostatnio z badan:
Morfologie,mocz,,hbs poziom przeciwcial,aptt czas kaolinowi-kafalinowy,pt-czas potrombinowy,glukoza,alat,fosfataza zasadowa,bilirubina calkowita,elektrolity,keratynina
Wszystko w porzadku wyszlo
Morfologie,mocz,,hbs poziom przeciwcial,aptt czas kaolinowi-kafalinowy,pt-czas potrombinowy,glukoza,alat,fosfataza zasadowa,bilirubina calkowita,elektrolity,keratynina
Wszystko w porzadku wyszlo
roxie123
@Zaaaneta ja chyba tylko raz obliczałam kiedy mam owulacje z wyprzedzeniem bo przeważnie po sluzie widziałam , my i tak należymy do tych co najlepiej by codziennie po pare razy hehe więc tak czy siak udawało się za pierwszym razem ;p też mierzyłam temp itd ale jakoś dałam sobie spokój bo stwierdziłam że jak będzie miało być to będzie , najlepsze podejście na luzie nie myśl o tym jaki to dzień śluzu nie przegapisz i tak im więcej przyjemności niż myślenia tym szybciej będą 2kreseczki do dzieła ! powodzenia
@funia26 No widzisz to dobrze ja widziałam ze dużo kobiet ma wlasnie tą mutacje V leiden więc też zrobiłam dla świętego spokoju ;/
@funia26 No widzisz to dobrze ja widziałam ze dużo kobiet ma wlasnie tą mutacje V leiden więc też zrobiłam dla świętego spokoju ;/
Funia90
Kurcze chyba nie da sie przebadac na wszystko;/nie wiem czy mi to ewentualnie moze wyjsc w tych kariotypach?bo kompletnie sie nie znam? Jak nie to moze tez to zrobie
roxie123
@funia26 nie da się ...człowiek może na głowie stawac a przyczyny może nie być ;/ kariotypy są też ważne ale nie znam się co tam z nich wychodzi do końca ... powiem Ci , że jak z tych badań które zrobiłam nic nie wyjdzie uzupełniam witamine D i działamyKurcze chyba nie da sie przebadac na wszystko;/nie wiem czy mi to ewentualnie moze wyjsc w tych kariotypach?bo kompletnie sie nie znam? Jak nie to moze tez to zrobie
Funia kariotypy są proste do zinterpretowania bo albo masz prawidłowe albo nie.Kurcze chyba nie da sie przebadac na wszystko;/nie wiem czy mi to ewentualnie moze wyjsc w tych kariotypach?bo kompletnie sie nie znam? Jak nie to moze tez to zrobie
Na wit D3 brałam molekin 4000j i z 12.6 podniosłam do 50 woec warto o to zadbać . Jeśli macie wątpliwości co do badań to po raz kolejny odsyłam do spisu
Mi wyszła wit D, MTHFR, wysoka insulina czyli PCO czyli z miliona badań tyle co nic i uważam że przyczyna zawsze jest ale nie koniecznie jedna.
Zosiak to straszne ze nikt tej ciąży nie zinterpretowal prawidłowo trzymaj sie
reklama
agatush
Moderatorka
Funia na ma mutacje Laiden jest osobny test genetyczny :-*Kurcze chyba nie da sie przebadac na wszystko;/nie wiem czy mi to ewentualnie moze wyjsc w tych kariotypach?bo kompletnie sie nie znam? Jak nie to moze tez to zrobie