D
Deleted member 170039
Gość
Dziewczyny leze juz 2 h w szpitalu z silnym bolem jakas masakra mowilam ze mnie boli a nie moge jesc i pic przed zabiegiem nie wiem ile ja to wytrzymam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bądź dzielna. Myślami jestem z tobą.Dziewczyny leze juz 2 h w szpitalu z silnym bolem jakas masakra mowilam ze mnie boli a nie moge jesc i pic przed zabiegiem nie wiem ile ja to wytrzymam
Trzymaj sie kochana będzie dobrze....Dziewczyny leze juz 2 h w szpitalu z silnym bolem jakas masakra mowilam ze mnie boli a nie moge jesc i pic przed zabiegiem nie wiem ile ja to wytrzymam
Roxie toksoplazmoza można zarazić się nie tylko przez kontakt z kotami, ale również przez zjedzenie surowego mięsa (np robiąc kotlety mielone smakujesz mięso? Bo ja tak), przez niedogotowane mięso i niedomyte warzywa i owoce.
Przechodziłam toksoplazmoze, przez nią straciłam swoje pierwsze dzieciątko. Nie mialam zadnych objawow tej choroby a wynik mialam z kosmosu.
Dziwi mnie ta lista badań. Zamierzasz za wszystko płacić? Część badań może zlecić Ci ginekolog, część lekarz rodzinny (np morfologia, cholesterol, mocz, tsh). Wystarczy dobrze pogadać
Oj strasznie dużo kasy:/ ale czego się nie robi aby być w ciążyPodstawowe mam na fundusz a reszte zrobiłam prywatnie ...ale dodatkowo zrobiłam białko i mutacje i wg a. tocznia wg wszystkie badania kosztowały mnie 1800zł...spuścili ze mnie tyle krwi że ledwo chodze heh
teraz czekanie na wyniki ...
dokładnie...wczesniej tez robiłam prywatnie inne badania bo nie chca dawac na fundusz niestety ;/ przynajmniej nie lekarze z moich okolic ;/ dzisiaj ledwo uprosiłam rodzinną zeby cos na fundusz zrobic . Musiałam wg do wiekszego miasta pojechac bo tu u mnie nie robia takich badan mutacje dużo kosztują i a. tocznia jest drogi więc sie nazbiera ale bede przebadana później jakby sie nie udało to juz tylko genetyka kariotypy itd zrobiłam to tylko dlatego żeby wykluczyć pewne rzeczy . Zobaczymy bede sie leczyc u lekarza i ziołami a jak bedzie czas pokaze ja robie co moge ...:< a i zrobiłam tez te wirusowe badania , jak chcecie to moge Wam wypisac co robiłam całość moze się którejś przyda , wiem że troche badań robiłam tez nie tylko pod kątem poronień ale mam iść po te zioła tez a ta pani musi wiedziec takie rzeczy zeby nie leczyc jednego a kaleczyc drugiegoOj strasznie dużo kasy:/ ale czego się nie robi aby być w ciąży
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Roxie na tym dodatkowym wątku napisalam oprócz badań kto może je zlecić ale... zawsze jest jakies ale... te drogie badania to zlecają np po jednym na wizycie wiec żeby zrobić kilka to trzeba kilka razy isc a to kosztuje czasu.dokładnie...wczesniej tez robiłam prywatnie inne badania bo nie chca dawac na fundusz niestety ;/ przynajmniej nie lekarze z moich okolic ;/ dzisiaj ledwo uprosiłam rodzinną zeby cos na fundusz zrobic . Musiałam wg do wiekszego miasta pojechac bo tu u mnie nie robia takich badan mutacje dużo kosztują i a. tocznia jest drogi więc sie nazbiera ale bede przebadana później jakby sie nie udało to juz tylko genetyka kariotypy itd zrobiłam to tylko dlatego żeby wykluczyć pewne rzeczy . Zobaczymy bede sie leczyc u lekarza i ziołami a jak bedzie czas pokaze ja robie co moge ...:< a i zrobiłam tez te wirusowe badania , jak chcecie to moge Wam wypisac co robiłam całość moze się którejś przyda , wiem że troche badań robiłam tez nie tylko pod kątem poronień ale mam iść po te zioła tez a ta pani musi wiedziec takie rzeczy zeby nie leczyc jednego a kaleczyc drugiego
@zosiak ja przechodziłam przez to w domu mogłam brac tylko paracetamol i nospe bo nie musiałam miec zabiegu i mordowałam sie przez 3dni z bólem pózniej ustał ;/ jak zaczniesz krwawic wezmą Cie od razu na zabieg i poczujesz się lepiej...chociaz psychika i serce bardziej boli jak to wszytko ...3maj się tam :*
Tak kochana pierwsza ciaza. Tak bardzo wyczekana, upragniona i zaplanowana. A zaszlismy już w 2 cyklu starań. A teraz taki smutek...Ojej dziewczyny ale naprodukowałyście postów Michałek śpi to może uda mi się wszystko przeczytać i co nieco odpisać
Ja nie ćwiczę już 1,5 mca przez to moje kolano i kręgosłup. Tydzień temu miałam rezonans i czekam jeszcze tydzień na wyniki a potem zaczynam ostro ćwiczyć.
@Zaaaneta oby to była fasolka. W sumie na to wygląda, więc trzymam kciuki
@hona to straszne co przeszłaś w tym szpitalu. a co do mężów to ja uwielbiam te oczy mojego męża jak się wystroje i mu się podobam Jesteśmy ze sobą 15 lat i prawie 4 lata po ślubie.
@M2b tak mi przykro Światełko dla Twojego Aniołka[*] Czy to byłą Twoja pierwsza ciąża?
@Margotka9022 przykro mi, że Ciebie też to spotkało. Masz już córeczkę to jest odrobine lżej ale przynajmniej wiesz, że możesz donosić ciąże czego Ci bardzo życzę Światełko dla Twojego Aniołka[*]
@DigitalGirl gratuluję dbaj o siebie i się nie przemęczaj Mi się za 3cim razem udało więc u Cieibe też będzie dobrze
@zosiak tak mi przykro. Sciskam mocno:*
@funia26 eh kurcze szkoda, że tak wyszło, że jednak będziesz mieć ten zabieg. Torbielą się nie przejmuj. Pewnie szybko się wchłonie albo lekarz Ci coś przepisze. Ja miałam kilka razy torbiel i antykoncepcją ją leczyłam. W piersiach też miałam i ani śladu po nich. A co do zabiegu to gdybyś przewidziła, że tak to się skończy to byś pewnie zrobiła wcześniej. Tule mocno i nie załamuj się kochana :*