reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Agatush walsnie nie mialam,poronilam przy pomocy tabletek[emoji20]
Orientujesz sie czym leczy sie torbiel?antykoncepcja?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Funia niestety przy tabletkach tak się zdarza, ale mam nadzieję że jednak okaże się że nie ma takiej potrzeby. W kwestii torbieli tak leczy się hormonalnie, ale często zdarza się też tak że same się wchlaniaja. Nie podlamuj się!!!

reklama
Dziewczyny jestem wykonczona [emoji20]ciagle cos [emoji20]jak tu sie nie zalamywac jak czlowiek ciagle ma pod gore [emoji24]
Przeciez ja na zawal zejde w koncu

Dziewczyny jestem wykonczona [emoji20]ciagle cos [emoji20]jak tu sie nie zalamywac jak czlowiek ciagle ma pod gore [emoji24]
Przeciez ja na zawal zejde w koncu

Nie zejdziesz Kochana!!! I dasz radę!!! Bo jesteś wspaniałą i silna dziewczyna. Wiem że masz teraz chwile załamania i masz do niej prawo - pozwól sobie na nią ale zobaczysz znajdziesz w sobie siłę!!! Masz tutaj nas, a my nie damy Ci się złamać!!!!

Dziewczyny bylismy na nfz u gentyka,bez zmian,nic nowego sie nie dowiedzielismy,do 2 miesiecy zadzwonia kiedy badania i potem do 6 tyg wyniki

Zle wiesci od gina:
Czeka mnie zabieg bo prawdopodnie nie wszystko sie oczyscilo,wlasnie zeobilam bhcg i czekam na wyniki

Mam torbiel na jajniku 4 cm

I w gratisie mam jakiegos brodawczaka w pochwie i nic o tym nie widzialam
Jak sie uspokoje i dostane wynik bhcg to napisze jakie badania bede robic

@funia26 Kochana a ta torbiel to teraz Ci się zrobiła ? ...ponoć one nie są groźne więc głowa do góry najprawdopodobniej się wchłonie ja miałam w piersiach i ani śladu po nich :* ja brodawkę mam malutką na wardze sromowej ale usuwam ją raz do roku tylko ze względów higenicznych bo mi przeszkadza ...

ojej znowu zabieg ?:O biedactwo :< ale to dla Twojego dobra dasz rade... a Ty byłaś już wczesniej na wizycie kontrolnej czy teraz dopiero ?bo juz nie nie pamiętam przepraszam
Nie załamuj się ! wiem ze ciezko z tym wszystkim ale w koncu wszystko bedzie dobrze zobaczysz :*

Dzwoniłam do zielarki dostałam prawie 50 badań które odpowiadaja za rozwój ciąży masakra...ale no zrobie i przedstawie je tez lekarzowi

Dziekuje Wam[emoji20]

Roxie bylam 5 dni po poronieniu u innego gina bo ten sie urlopowal i mowil mi ,ze jest w porzadku i mam sie pojawic po miesiaczce ale ja przezorna poszlam jescze do mojego prywatnwgo
Ten brodawczkak,z tego co on mowil mogl sie zrobic z oslabienia oragnizmu i ogolnie tj wirusowe
Nie leczy sie chyba tego ,bynajmniej nic mi teraz nie dal,na torbiel tez nie,bo w tym tyg na pewno sie widzimy
No i jakby doszlo do zabiegu to po torbieli nie bedzie pewnie sladu

Takze 5 dni po nie bylo na usg a teraz jest
Powoedzial ,ze to walsnie bhcg utzrymujace sie powoduje zaburzenia hormonalne i stad moze ona byc
Pierwszy raz w zyciu takie cos milam w pierwszej ciazy ,wtedy 3,5 cm na tym samym jajniku
Masakra jak dla mnie z tym zabiegiem,wiem ,ze to dla mojego dobra ale teraz zastanawiam sie czy nie lepiej bylo od razu do zrobic[emoji20]

Dziekuje Wam[emoji20]

Roxie bylam 5 dni po poronieniu u innego gina bo ten sie urlopowal i mowil mi ,ze jest w porzadku i mam sie pojawic po miesiaczce ale ja przezorna poszlam jescze do mojego prywatnwgo
Ten brodawczkak,z tego co on mowil mogl sie zrobic z oslabienia oragnizmu i ogolnie tj wirusowe
Nie leczy sie chyba tego ,bynajmniej nic mi teraz nie dal,na torbiel tez nie,bo w tym tyg na pewno sie widzimy

Powoedzial ,ze to walsnie bhcg utzrymujace sie powoduje zaburzenia hormonalne i stad moze ona byc
Pierwszy raz w zyciu takie cos milam w pierwszej ciazy ,wtedy 3,5 cm na tym samym jajniku
Masakra jak dla mnie z tym zabiegiem,wiem ,ze to dla mojego dobra ale teraz zastanawiam sie czy nie lepiej bylo od razu do zrobic[emoji20]

@funia26 aha to też dziwne ze 5 dni po i nic nie widział ;/ no ale dobrze że poszłaś do innego ! co do brodawczaka to tak jak mówisz z osłabienia się biorą nie są groźne ale czasami jak się je usuwa to można dać do przebadania
Mi ostatnio też na wizycie sprawdzał jeszcze raz jak sytuacja ale na szczęście czysto było , bete od dawna mam zerową więc nie bałam się aż tak . Teraz wizyta 10go i strach coraz większy co powie lekarz o planowaniu kolejnej ciąży...

Także nie martw się o te " drobiazgi " bo one są ale zazwyczaj nic nie powodują a nawet same znikają więc głęboki oddech i głowa do góry :* bete zrobisz i zobaczysz co tam wyjdzie ... ale nawet jeśli masz mieć zabieg to z jednej strony dobrze bo lepiej zadbać o to niż mieć później powikłania czy zakażenia i planowanie się będzie odwlekać i wg , a tak zrobią co mają zrobić szybko dojdziesz do siebie i będziecie działać :* sama wiesz jak jest ...niby się wydaje że już ok a tu lipa i znowu pod górke wiem coś o tym...trzeba mieć nerwy nie do zajechania żeby to wszystko udźwignąć ale kto jak nie my ! :*

Funia no nie fajne to wszystko.Ale jak dziewczyny pisza,nie martw sie,jezeli chodzi o torbiel,to bardzo czesto pojawia sie po poronieniu.Przerabialam to i ja i po pierwszym i po drugim poronieniu.Po pierwszym na jednym jajniku mialam 8x5 cm i doslownie ja czulam,na drugim 5x3.Dostalam leki anty na 3 miesiace,ale juz po miesiacu nie bylo po nich sladu.Po drugim mialam na jednym jajniku 4x4,i powtorka z rozrywki,potem okazalo sie,ze ten jajnik jest policystyczny,ciagle mnie cos tam kluje,ciagnie.Co do zabiegu,no szkoda,ale jak trzeba to trzeba.Ja i za pierwszym i za drugim musialam miec.Po pierwszym nie moglam sie oczyscic,dwa dni po podaniu tabletek zrobili mi zabieg,a za drugim razem,czytalas co niedawno pisalam,malo sie nie przekrecilam i tez byl zabieg.Glowa do gory kochana.Tak widocznie musi byc,trzeba to zaakceptowac,stawic czola i walczyc dalej.

Roxie tak z ciekawosci pytam,az 50 roznych badan?Mozesz podeslac taka liste?Chociaz do przejrzenia,bo to troche sporo,zeby zrobic.

Dziekuje Wam[emoji20]

Ja jestem przykładem ze to, że zrobią od razu nie zawsze też jest dobre... 4 dni po zabiegu trafiłam znowu na oddział bo okazało się że mnie źle oczyscili i muszę mieć 2 zabieg.... Więc nie załamuj się!!! Będzie wszystko ok :-* naturalnie zawsze jest lepiej :-*

Funiu bardzo mi przykro ze kolejny raz musisz przez to przechodzic ja jutro mam zabieg ale w innym szpitalu bylam u dwoch lekarzy ten lekarz co mialam go miec w czwartek zadzwonilam do niego okreslilam sytuacje i kazal mi przyjechac troche daleko ten szpital ale czasem tak trzeba choc uwazam ze poprzedni lekarz nie byl naprawde zly byl sympatyczny ale czuje ze mi nie pomoze i musze sie leczyc wyzej. Ja od razu dostalam skierowanie na zabieg oni nie chca w ogole dawac lekow na wywolanie w 2 przypadkach nie bylo u mnie to mozliwe mowili ze endometrium za duze i to bez sensu. Funiu nie poddawaj sie ja rowniez planuje wyjazd z mezem. Nie zapomnij zeby dali Ci antybiotyk i wez oslaniajavy lek ja juz dzisiaj dostalam 1 tabletke przed zabiegiem

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
@hona jasne , przejrzałam to wszystko w necie i są tutaj też wątrobowe i na nerki i markery rakowe ...i witaminy i elektrolity i wg masakra ;/ ale no zabić mnie to nie zabije a może pomoże więc tak :

MORFOLOGIA Z ROZMAZEM , BILIRUBINA , ASPAT , ALAT , GGTP, ALP , GLUKOZA , AMYLAZA SUROWICY , MOCZNIK, KWAS MOCZOWY , KREATYNINA , GFR , PROTROMBINA , FIBRYNOGEN , ESTRADIOL, PROGESTERON , TESTOSTERON , TSH , FT3 , FT4 , HOLESTEROL W TRAKCIE , IGE,IGG,IGM , < ASSO,CRP -ILOŚCIOWO > , MARKERY- CA15-3,CA-125, HE-4,CA19-9,
CEA , FERRYTYNA , CPK,CKMB , ELEKTROLITY - NA,K,CL,CA,MG,P,FE,
TROPONINA , A.TPO , A.TG , ANA I i II , WITAMINA- D, B12, ANALIZA MOCZU , MOCZ NA POSIEW

DOŁÓŻCIE COŚ DO LISTY JAK TRZEBA BO NIE MAM ZAMIARU SIE KŁUĆ ZNOWU I ZNOWU I ZNOWU :<

ANA I i II mam , tarczyce badam więc i tak musze zrobić , TPO i TG mam , kardiolipidowe mam
nie robiłam mutacji ale z tym się wstrzymuje jeszcze jak i z kariotypem itp

Do góry