reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No wlasnie zastanawiam sie nad jakas suplementacja,sama nie wiem,musze cos poczytac ,co jest dobre,zeby tez nie przedobrzyc i nie wydac niepotrzebnie fortuny bo ostatnio i tak na kazdym kroku jak nie lekarz to badania itd ,znow tradzik mi sie robi wiec tez szykuja sie wydatki na jakiegos deramatologa no i ciagle cos

Roxie a Ty mowilas ,ze lo antybiotyku sie zaczelo,a bralas probiotyk jakis?sprobuj kiszonek i malslanki zawsze to jakis naturalny wspomagasz ,no i jakis delikatny plyn do higieny intymnej,a moze tak jak mowisz lekarz cos poradzi,jakies globulki czy cus
U mnie chyba jest jajeczkowanie powoli bo widze sluzy ,ten czas leci,pewnie ani sie nie obejrze i bede plakac nad pierwsza malpa[emoji5]

Zosiak ja bym chyba wziela dalej duphaston dopoki nie zobaczylabym spadku ale ja to ja .
Przeciwciala ,ale czego przeciwciala?bo na wiele rzeczy bada sie przeciwciala

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzwonilam do lekarza tego co jestem na czwartek zapisana dal mi numer do Pani immunolog i rozmawiala ze mna chyba z 30 minut powiedziala ze moze wzrastac na poczatku a potem moze spasc zebym brala kwas foliowy bo on nie zaszkodzi i nospe natomiast duphaston odstawic jesli to bedzie mialo cos byc to i tak sie utrzyma jesli nie to poronie. Mowila ze do miesiaca czasu nalezy zrobic pelna diagnostyke ze potem nie ma sensu. I mowila tez ze pierwsze co nalezy zbadac to przeciwciala czyli tak jak podejrzewalam a tamten lekarz powiedzial ze to nie ma sensu.
@zosiak to prawda przeciwciała najlepiej zrobić w czasie kiedy jeszcze są hormony ciążowe , ale tez nie koniecznie je musisz mieć , ale zbadać się trzeba ...czyli tamten lekarz widocznie nie zna się do końca , zobaczysz co Ci powie ten do którego idziesz , mimo wszystko brałabym duphaston do czasu aż ktoś inny nie potwierdzi opinii z usg jakby nie było jest to lek podtrzymujący i nie zaszkodzi a moze akurat pomoze jesli jest mozliwość ze ciąża się rozwija
@funia26 tak brałam probiotyki, po antybiotyku miałam nie tak źle ale przeszło bo brałam te ampułki illadian i clotrimazolum masc , już się wydawało że spokój i znowu po czasie coś się podziało tylko teraz nie swędzi ani nic tylko rany się takie porobiły jakbym się pocięła i piecze pierwszy raz w życiu takie coś mam ...teraz juz tylko szare mydło poszło w ruch żadnych płynów nic no i rumianek ;/ ale obawiam się że takimi sposobami się będę długo męczyć a @ tuż tuż ...co lepsze mieliśmy wstrzemięźliwość 2 tyg bo tydzien przed pierwszym badaniem M później okazało się że tam tych badań nie robią ,czekaliśmy znowu tydzień przed kolejnym badaniem i teraz znowu ja w niedyspozycji i za chwile @ hehe koszmar...już brakuje tej bliskości człowiek by odreagował ten cały stres a tu lipa xD nic tylko na okrągło Ci lekarze , te badania ,czekanie na wyniki...chodze jak burza gradowa ;/
No widzisz to tez Cię @ dopadnie niedługo ;p chociaż ja już dawno myślałam że @ będzie bo taki śluz był jak na jajeczkowanie a tu dalej nic...

Ostatnia edycja:
Zosiak moze jeszcze nie wszystko przsadzone? Pytalam Cie na jakiej podstawie lekarz wydal diagnoze?nie odpowiedzialas...nie bylo zarodka?czy byl ale zatrzymalo sie serduszko bo jak nie bylo to moze jeszcze sie pojawi??????

Dziewczynki moje kochane a moze Wy mi doradzicie:)
Od zeszlego roku od lutego zaczelam barac kwas foliowy z mysla o staraniach,za kilka miesiacy,innych witamin nie bralam,np typowo ciazowych,zawsze lekarz mowil ,ze od drugiego trymestru
Teraz zaprzestalam w ogole branie nawet kwasu i nie wiem,brac cos czy nie
Sama nie wiem....lekarz teraz mi powoedzial ,ze jezeli dbam o diete a staram sie dbac to niby nie trzeba

Miałam podobnie i kiedy przestałam brać po 4 miesiącach zaszłam w kolejną ciążę. Ale jeśli Ci to nie przeszkadza to chyba lepiej brać i mieć pewność, że się brało od początku.

Funiu zapytam sie o te przeciwciala w czwartek mowila ze czasami jest tak ze komorki twoje moga zwalczac powstajace w organizmie zmiany czy ciala obce i ja sie tak doslownie czulam jakby moj organizm walczyl ciezko mi to opisac mialam temp 36,6 a wewnatrz czulam z 50 od poczatku cos nie tak bylo

No wlasnie zastanawiam sie nad jakas suplementacja,sama nie wiem,musze cos poczytac ,co jest dobre,zeby tez nie przedobrzyc i nie wydac niepotrzebnie fortuny bo ostatnio i tak na kazdym kroku jak nie lekarz to badania itd ,znow tradzik mi sie robi wiec tez szykuja sie wydatki na jakiegos deramatologa no i ciagle cos

Roxie a Ty mowilas ,ze lo antybiotyku sie zaczelo,a bralas probiotyk jakis?sprobuj kiszonek i malslanki zawsze to jakis naturalny wspomagasz ,no i jakis delikatny plyn do higieny intymnej,a moze tak jak mowisz lekarz cos poradzi,jakies globulki czy cus
U mnie chyba jest jajeczkowanie powoli bo widze sluzy ,ten czas leci,pewnie ani sie nie obejrze i bede plakac nad pierwsza malpa[emoji5]

Zosiak ja bym chyba wziela dalej duphaston dopoki nie zobaczylabym spadku ale ja to ja .
Przeciwciala ,ale czego przeciwciala?bo na wiele rzeczy bada sie przeciwciala

Funia Kochana ja brałam mamadha Premium plus ( i biorę nadal) mnie moja gin nawet jak mieliśmy czerwone światło kazała brać suplementy :-*

Dziewczyny polecam te metylowe formy witamin kwas (b9) B12 i B6 powinno się je suplementowac 3 mce przed ewentualna ciąża. Lekarze patrzą (nie wszyscy) na to z przymrużeniem oka. Jednak jak patrze na wątek o poronieniach nawracajacych to systystyki tam mamy na tych zestawach wręcz super.
No i na pewno ta wit D3 trzeba zwiększyć. Jeśli nie oddzielnie to w pregnie plus tez jest. Ja miałam 12,6 a udało się przy 50
Jeszcze raz polecam wątek o leczeniu

Link do: Poronienia nawykowe - badania, przebieg

Brzuchatki a jak wy się macie?
@MumToBe ;) @hajmal @Baslan
W tym wątku dodałam dziś tez jak prawidłowo zrobić zastrzyk z heparyny jakby któraś z was chciała :)

A jak tam ćwiczące dziewczyny? @mamcia2014 @alza @Olasec ? Kaloryfer na wiosnę będzie?

Dziewczyny polecam te metylowe formy witamin kwas (b9) B12 i B6 powinno się je suplementowac 3 mce przed ewentualna ciąża. Lekarze patrzą (nie wszyscy) na to z przymrużeniem oka. Jednak jak patrze na wątek o poronieniach nawracajacych to systystyki tam mamy na tych zestawach wręcz super.
No i na pewno ta wit D3 trzeba zwiększyć. Jeśli nie oddzielnie to w pregnie plus tez jest. Ja miałam 12,6 a udało się przy 50
Jeszcze raz polecam wątek o leczeniu

Link do: Poronienia nawykowe - badania, przebieg

Brzuchatki a jak wy się macie?
@MumToBe ;) @hajmal @Baslan
W tym wątku dodałam dziś tez jak prawidłowo zrobić zastrzyk z heparyny jakby któraś z was chciała :)

A jak tam ćwiczące dziewczyny? @mamcia2014 @alza @Olasec ? Kaloryfer na wiosnę będzie?

@nafoczka a co powiesz o femibion natal ? mam tego całą fure w domu i lezy ...bo lekarz mi mówił żebym nie brała suplementów tylko większą dawke kwasu foliowego zwykły folik ;/ widze ze co lekarz to inna opinia i którego tu słuchać ;/

Hej :) @nafoczka dzięki, że pytasz :) U mnie wszystko ok, dzidziolek rośnie i ma już prawie 3,5 cm. Wczoraj wizytowałam, bo zaczęłam świrować, że coś jest nie tak, bo objawy prawie całkowicie minęły ;)

1489610982-aaaaaa.jpeg

@zosiak trzymaj się jakoś [emoji9]
@Agata1010 witamy i czekamy na szczęśliwe rozwiązanie :) po tym co napisałaś na pewno na następnej wizycie poproszę gina o sprawdzenie szyjki.
Zapomniałam co jeszcze chciałam napisać [emoji4]

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
@nafoczka a co powiesz o femibion natal ? mam tego całą fure w domu i lezy ...bo lekarz mi mówił żebym nie brała suplementów tylko większą dawke kwasu foliowego zwykły folik ;/ widze ze co lekarz to inna opinia i którego tu słuchać ;/
Femibion natal tez ma formy metylowe i oczywiście może być. Ja go bralam w ciąży ale przed chciałam kopa dać. Gdybyś miała zrobiona homocysteine lub mutacje MTHFR to by było wiadomo czy potrzebujesz metyli bo zwykły kwas nie będzie ci się wtedy wchlanial.
Hej :) @nafoczka dzięki, że pytasz :) U mnie wszystko ok, dzidziolek rośnie i ma już prawie 3,5 cm. Wczoraj wizytowałam, bo zaczęłam świrować, że coś jest nie tak, bo objawy prawie całkowicie minęły ;)

1489610982-aaaaaa.jpeg

@zosiak trzymaj się jakoś [emoji9]
@Agata1010 witamy i czekamy na szczęśliwe rozwiązanie :) po tym co napisałaś na pewno na następnej wizycie poproszę gina o sprawdzenie szyjki.
Zapomniałam co jeszcze chciałam napisać [emoji4]

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Cudowne zdjęcie i takich nam tu trzeba :) jakie kochana leki ostatecznie bierzesz?

reklama
@nafoczka duzo metylowanych witamin jest w prenatal uno. W febibionie metylowany jest tylko kwas foliowy.

Ja sie stresuje bardzo, wizyte mam po calych 2 tygodniach dopiero w poniedzialek i sie stresuje.

@roxi123 te metylowane witamin y sie lepiej przyswajaja. Zwykle u niektorych odkladaja sie jak toksyny w watrobie.

@Baslan gratulacje. Troche mnie pocieszylas bo ja obiawy tez mam slabsze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry