reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kat badz dobrej mysli ,ciesze sie ,ze dzidzia rosnie:)

Witch nie odpisalam ,bo nie chcialam zapeszac ,wszytskie znaki z mojego ciala wskazywaly ,ze moglo sie udac, moje potopy,zasinienie "tych "miejsc,szyjka byla wysoko i rozpulchniona, w 22 dniu cyklu pojawily sie brazowe plamienia ,ktore niestety dzis zaowocowaly miesiaczka,takze mialam kolejny dziwny cykl i znow 25 dni
Moje cykle przed byly ok 28 dniowe
Pierwszy po zabiegu 28 dni ,jeden dzien przed plaminia
Drugi 25 dni ,jeden dzien przed plamienia
Trzeci 25 dni ,3 dni przed plamienia
Temperatura w momencie rozpoczecia sie tych plamien spadla z 36,8 na 36,3 (ja normalna temp mam 35,9)
I po tym spadku znow przez dwa dni byla 36.7

Dziewczyny mysle ,ze ze mna cos sie popsulo:/
Po 20 mam zadzwonic do lek i umawiam sie na monitoring zeby podejrzec czy owu jest w ogole bo w tym cyklu pozytw byl 13 dc ,ale to nie znaczy ,ze sie odbyla,a temp zaczelam dokładniej mierzyc po
Nie jestem lekarzem wiec nie wiem ,ale te plamienia ,ktorych przed poronieniem nie mialam nigdy moga swiadczyc o problemie z hormonami,moze progesteron ,nie wiem ,podpytam przez tel jakie badania moge wykonac bo wiem ,ze kazde sie robi w okreslonych dniach cyklu i zobaczymy bo nie chce stac w miejscu
Moze Wy macie jakies sugestie?
Mialam nadzieje na cudowny prezent swiateczny ,ale widocznie to nie moj czas:(

reklama
Funia, tylko spokojnie. Moje cykle po poronieniu też się zmieniły. A jeszcze bardziej się zmieniły po porodzie, standardem stał się system 3 dni plamienia, 7 dni okresu, czyli w sumie pół życia z podpaską. W dodatku przez pierwsze pół roku miałam bardzo obfite te okresy. To chyba po prostu tak działa, że po pewnych wydarzeniach musimy się uczyć siebie na nowo.

Kat badz dobrej mysli ,ciesze sie ,ze dzidzia rosnie:)

Witch nie odpisalam ,bo nie chcialam zapeszac ,wszytskie znaki z mojego ciala wskazywaly ,ze moglo sie udac, moje potopy,zasinienie "tych "miejsc,szyjka byla wysoko i rozpulchniona, w 22 dniu cyklu pojawily sie brazowe plamienia ,ktore niestety dzis zaowocowaly miesiaczka,takze mialam kolejny dziwny cykl i znow 25 dni
Moje cykle przed byly ok 28 dniowe
Pierwszy po zabiegu 28 dni ,jeden dzien przed plaminia
Drugi 25 dni ,jeden dzien przed plamienia
Trzeci 25 dni ,3 dni przed plamienia
Temperatura w momencie rozpoczecia sie tych plamien spadla z 36,8 na 36,3 (ja normalna temp mam 35,9)
I po tym spadku znow przez dwa dni byla 36.7

Dziewczyny mysle ,ze ze mna cos sie popsulo:/
Po 20 mam zadzwonic do lek i umawiam sie na monitoring zeby podejrzec czy owu jest w ogole bo w tym cyklu pozytw byl 13 dc ,ale to nie znaczy ,ze sie odbyla,a temp zaczelam dokładniej mierzyc po
Nie jestem lekarzem wiec nie wiem ,ale te plamienia ,ktorych przed poronieniem nie mialam nigdy moga swiadczyc o problemie z hormonami,moze progesteron ,nie wiem ,podpytam przez tel jakie badania moge wykonac bo wiem ,ze kazde sie robi w okreslonych dniach cyklu i zobaczymy bo nie chce stac w miejscu
Moze Wy macie jakies sugestie?
Mialam nadzieje na cudowny prezent swiateczny ,ale widocznie to nie moj czas:(
Funia Kochana nie poddawaj się! Wiem że liczylas na prezent, ale popatrz na to tak że szybko zaczniesz działać ze sprawdzeniem czy jest ok i później ze spokojem będziesz starała się dalej!!! Ja cały czas mocno trzymam za Ciebie kciuki!!!!! &&&&&

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a u mnie nieciekawie, P tak się rozłożył, że trafił dziś do szpitala, może przed świętami wyjdzie jak antybiotyki zaczną działać. Ja z Alą nadal u rodziców, na szczęście dzisiaj już prawie gili nie było jak jej odciągałam więc jej nie zaraził.
W domu mam nic nie zrobione więc do świąt już pewnie zostanę u rodziców bo i tak u rodziców jest Wigilia.
Z dobrych wiadomości to mam szansę wrócić na kontrakt, bo dzwonił z życzeniami świątecznymi mój były szef i pytał czy jak odchowam Alę to chcę jeszcze z nim pracować :) Znów bym robiła to co lubię :) bo korporacja po urodzeniu Ali już jest nie dla mnie.

Witch ile mam czasu na złożenie wniosku o becikowe? Ściągnęłam sobie wniosek ze strony ale nie mogę się dodzwonić do urzędu.

Kath trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i okazało się, że maluch nie ma problemu z nerkami :)

Funia nie martw się na zapas a nóż kolejny cykl będzie już owocny;)
Ja pamiętam siebie jak chciałam na rocznicę ślubu zobaczyć te dwie kreseczki i moje łzy kiedy @nadeszła i wtedy obiecałam sobie, że już się nie nastawiam jak obiecałam tak zrobiłam a kolejny cykl okazał się owocny uszy do góry kochana :)

Magdalena oj to aż tak poważnie się zrobiło .

czy moze któraś z was ma to nieszczęście mieć mutacje MTHFR lub /i PAI-1?
wyszły mi przy badaniu trobofili i nie wiem co robić :( pomóżcie jeśli któraś wie co z tym zrobić

Magdalena to co dolega P, że aż do szpitala musiał jechać?

Funia a może na przyszłe święta będziecie w powiększonym pakiecie? :-) Trzymam kciuki &&&

Kat to nieźle... Pamiętam, jak kiedyś rodzice dziewczynki przyszli do moich rodziców na skargę na mojego brata. Mówili, że rzucał kamieniami w ich córkę. Jak poszli, to mama się pyta brata, co to ma znaczyć, standardowa zjebka. Młody na to, że ona go goniła i chciał ją odstraszyć, ale tamta zaczęła tak fajnie głową ruszać, jak dinozaur i sama się pod ten kamień napatoczyła. Mama nie wytrzymała powagi ;-)

Hajmal chyba Witch coś na ten temat wie.

Dokladnie Madzia, masz rok ale pamietaj ze jest to kryterium dochodowe. przyszykuj pity swoje i meza za 2015 rok i umowy o prace. ja bylam w opiece 6 razy zanim wreszcie wyrwalam to becikowe.

Marcysia tak daje czadu od kilku dni ze mamy ochote z mezem gdzies uciec. cos jej sie poprzestawialo i zasypia po polnocy ale zanim zasnie to marudzi i wyje non stop. wczesniej tak nie bylo. w dzien tez bardzo malo spi, 3x po pol godziny. wczoraj pisalam prace do 5 rano ale wreszcie skonczylam trzeci rozdzial. teraz obrobka, poprawki i moze sie wyrobie w terminie.

reklama
Do góry