reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Olasec mierze obwody a ty ?bo po obwodach więcej zobaczysz niż po wadze mięśnie ważą ja zaczęłam chudnac na wadze jak przestalam jeść 3 godziny przed snem.
Tez bym nie chciała jesc ale tak sobie leżę a w brzuchu mi tak burczy ze chyba małego zaraz obudzi :) a ja wyjątkowo dziś nie ćwiczyłam bo za dużo obowiązków miałam.

Co do placzu dziecka to wszystko trzeba wywarzyc. Mi też tesciowa kazała go zostawić jak placze, a jak plakal to pierwsza była sprawdzić czemu on mi tak placze wiec no... :)

Nafoczka u mnie to samo. Jak Olek się obudził i płakał, to najpierw mi drogę zagradzała, żebym do niego nie szła a jak stanowczo kroczyłam w stronę dziecka, to próbowała mnie wyprzedzić i pokrzykiwała "ty nie idź! Ja pójdę!" Myślałam, że to było związane z jej zaburzeniami (wydawało jej się, że jest matką Olka), ale jednak to popularne zjawisko.

alza Udało się wyciągnąć kartki? Do świąt jeszcze z 5 dni - to może by z 0,5kg spadło :D Postaram się zrobić sobie fotki przed - co by mnie bardziej motywowało - no i obowiązkowo obwody pomierzę.

Mnie też coś rozkłada - niby temperatury nie mam, ale w nogi marznę, w gardle drapie, jakiś katar się zaczyna. Mam nadzieję, że rodziny nie pozarażam.

U mnie sposób na pozostawienie dziecka samego też się sprawdził (bo branie na ręce tylko bardziej je irytowało). I to nie do końca tak, że zostawiasz aż się wypłacze. Ja stosowałam sposób wydłużania czasu przyjścia. Zaczynałam od 1 minuty - szłam, sprawdzałam czy wszystko jest ok, pogłaskałam itp. i wychodziłam. Potem były 2 minuty, 3, 5 itd. A dodam, że syna miałam wyjątkowo trudnego pod tym względem. Aż mnie paraliżowało jak się budził...

alza Udało się wyciągnąć kartki? Do świąt jeszcze z 5 dni - to może by z 0,5kg spadło :D Postaram się zrobić sobie fotki przed - co by mnie bardziej motywowało - no i obowiązkowo obwody pomierzę.

Mnie też coś rozkłada - niby temperatury nie mam, ale w nogi marznę, w gardle drapie, jakiś katar się zaczyna. Mam nadzieję, że rodziny nie pozarażam.

U mnie sposób na pozostawienie dziecka samego też się sprawdził (bo branie na ręce tylko bardziej je irytowało). I to nie do końca tak, że zostawiasz aż się wypłacze. Ja stosowałam sposób wydłużania czasu przyjścia. Zaczynałam od 1 minuty - szłam, sprawdzałam czy wszystko jest ok, pogłaskałam itp. i wychodziłam. Potem były 2 minuty, 3, 5 itd. A dodam, że syna miałam wyjątkowo trudnego pod tym względem. Aż mnie paraliżowało jak się budził...
JA też tak czas wydłużam, zwłaszcza w nocy jak mi się spać chce :D no i jak coś robię a on kweczy, np robię i we wózku noga lulam ale nie biorę :) ale nie zamykam w pokoju do wyplakania

Hej dziewczyny

No ja zmierzylam obwody i widać różnice za tydzień kolejne pomiary bo ja tak co miesiąc się mierze.

Chciałam coś napisać i mi z głowy wyleciało :)

reklama
Witam się poniedziałkowo!

Na dobry początek tygodnia - tego Świątecznego wrzucam Wam moją "malutką" choinę :) Trzymam kciuki za wszystkie starające się o spełnienie największego marzenia, a mamom i brzuchatkom życzę spokoju ;)

Miłego dzionka Dziewczyny

Załączniki

• IMAG0660.jpg
    IMAG0660.jpg
    166,5 KB · Wyświetleń: 60
Do góry