reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Agatush mam nadzieje ,ze juz za kilka dni powiesz nam ,ze bedziesz slonica,tak jak i inne staraczki:)

Mamcia,nafoczka wygladacie super ,a gdzie tam dalej:)

Asiu kciuki zacisniete,bylabym teraz na podobnym etapie do Ciebie,ale mam nadzieje ,ze na kazdego przyjdZie pora:)

Misia z tym wiszeniem może być problem... Oluś już dzisiaj próbował, jak robią bam...

Przepis na policzki wołowe:
Mięso wrzucić na mocno rozgrzaną oliwę, zrumienić, wrzucić do szybkowara. Na patelnię dolać oliwy i dodać posiekane warzywa (cebula, marchewka, seler, por), obsmażyć. Dodać pieprz, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek, kilka gałązek świeżego rozmarynu albo trochę suszonego, trochę koncentratu pomidorowego, smażyć minutę. Warzywa dorzucić do szybkowara. Patelnię zalać niewielką ilością wody, zeskrobać resztki z patelni, dodać do szybkowara. Do szybkowara dodać duuużo czerwonego wytrawnego wina (ale nie taniego jabola), odparować alkohol. Dolać bulionu (jakiegokolwiek) tak, żeby mięso było w miarę przykryte. Gotować w szybkowarze około 40 min, w zwykłym garnku 1,5-2 godziny. Mięso powinno kroić się łyżką. Na koniec dodać po trochu ocet balsamiczny, sos sojowy i pęczek natki pietruszki.

Steki minutki:
Wołowinę pokroić na dosyć cienkie plasterki (0,5 cm) w poprzek włókien, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smażyć na niewielkiej ilości oliwy na bardzo ostrym ogniu po pół minutki z każdej strony.

Kotlety mielone
Mięso mielone pół na pół wieprzowe i wołowe
Duża cebula drobno posiekana zeszklona na maśle
Czerstwa bułka namoczona w mleku i odciśnięta
Sól
Pieprz
Jajko
Wszystko wymieszać ręką, ukulać kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na oleju.

Ostatnia edycja:
reklama
Alza moje bombki tez fruwaja po domu :D

Nafoczka dzięki....ogolnie bombki robiła moja 11-letnia kuzynka....ja Jej tylko troszkę pomoglam żeby było szybciej ;) Przy Nikosiu nie mam zbyt wiele wolnego czasu ;) Chociaż w czasie drzemek uszyłam ręcznie 4 krasnale :)
20161203_165458.jpg

Załączniki

• 20161203_165458.jpg
    20161203_165458.jpg
    724,8 KB · Wyświetleń: 118
Do góry