reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Alza pies niby dobrze , szwy sciagniete ale wciaz kuleje, nie caly czas moze ale raz chodzi normalnie a raz kuleje i nie wiem sama czy to kwestia czasu az mu sie poprawi czy moze juz zawsze bedzie utykal na te noge. Martwi mnie to bo on ma dopiero 1,5 roku.

reklama
alza ja bym się jeszcze wstrzymała na Twoim miejscu z ćwiczeniami :) lepiej troszkę później niż za szybko, żeby potem nie było problemów.. ogólnie rzecz biorąc najlepiej jest zacząć ćwiczyć około 5-6 tygodni po porodzie.

a ja mam boreliozę jeszcze na dodatek innych pierdół, nawet sam lekarz się "śmiał" że jeszcze tego mi brakowało. Dodatkowo czterokrotnie podwyższony czynnik reumatoidalny i skierowanie do reumatologa. Boreliozę już miałam jakieś 15 lat temu, wyleczyłam ją i teraz znowu antybiotyk na 20 dni :(

Gloria a nie myślałaś czasem, że udaje? Pies moich rodziców też miał operowaną łapę, przecięła sobie ścięgno na spacerze na jakimś słoiku. Po zabiegu utykała tylko w strategicznych momentach ;-) Spryciulka :-)

Masha no jeszcze tylko tego Ci brakowało!

Alza, Mamcia ja też przed ciążą ćwiczyłam z Chodakowską, potem chodziłam na trampoliny, uwielbiałam to. Nie mogę się doczekać jak lekarz mi pozwoli wrócić i znów będę mogła się zmęczyć :) bo po ciąży zostało mi do zrzucenia 5 kg.

Dzisiaj w nocy mała znów prawie mi nic nie zjadła, ale ku mojemu zdziwieniu o 10 rano sama obudziła się na karmienie i zjadła całą butelkę 90ml tak jak powinna. Niestety teraz znów musimy w nią wmuszać, bo zjada mi od 25 do 60ml na jedno karmienie.
Mam już też wagę, uspokoiłam się bo Ala przybrała w tydz. prawie 300g i waży już 2700 w niedzielę jak wychodziłyśmy ze szpitala ważyła 2430 :)

Mam do was pytanie, 2 listopada mam wizytę z małą u pediatry. Nie była jeszcze na spacerze ani werandowana. Mam z nią normalnie wyjść jak ze szpitala?

Ostatnia edycja:
Dziewczynki mam takie pytanie 25.10 skończyła mi się miesiączka 27 pojechaliśmy się z mężem bez zabezpieczenia 28.10 rano wstałam i zobaczyłam przezroczysty sluz,duża ilość....jak myślicie możliwą jest owulacja tak szybko?

Magdalena Tak - możesz normalnie pójść do lekarza. Ubierasz córę, wkładasz do wózka, przykrywasz kocykiem i idziesz. A dlaczego nie byliście na spacerze? Ubierz ją tylko w wygodne do rozbierania ubranka, bo pewnie będziesz musiała ją do golasa rozebrać - weź na wszelki wypadek pieluszkę flanelową lub jakiś kocyk by nie kłaść jej na tych z przychodni.

Zaaneta Wszystko jest możliwe. Ja ma syna z 7 lub 8 dnia cyklu - a zawsze miałam regularne cykle ok 30-dniowe - a tu mi się psikus trafił, bo byłam pewna, że to dni niepłodne.

Magdalena przecież wyszliście ze szpitala, to macie za sobą pierwsze zetknięcie ze świeżym powietrzem :-) My idziemy w poniedziałek na wizytę patronażową.

Zaneta z moich obserwacji wynika, że przezroczysty śluz nie jest oznaką dni płodnych, ale tak jak Witch pisze, nigdy nic nie wiadomo.

Masha No jeszcze tego brakowało... Mam nadzieję, że antybiotyk pomoże... Strasznie podstępna to choroba jest.

Pewnie Wam nie pisałam, ale okazało się, że i mojej mamie wyszedł wędrujący rumień... Jakby nie dość jej było chemioradioterapii, to jeszcze przez 3 tygodnie musi antybiotyk brać... A jeszcze się chwaliła, że w tym roku pierwszy raz żadnego kleszcza nie miała - wygląda na to, że jakiś inny pająk ją zaraził.

No a ja się pochwalę, że zaczęłam już ćwiczyć - jako że najbardziej denerwuje mnie mój brzuch, to zdecydowałam się na a6w (aerobiczna 6 weidera). Jak wygospodaruję trochę czasu, to zapiszę się na siłownię. A od jutra spróbuję 2-3x w tygodniu huragan Choińskiego, ewentualnie zastanawiam się nad tym: trening

reklama
Hej
Przepraszam że tak rzadko pisze. Jakoś te dni tak szybko lecą, dzieci, obiad, zakupy, spacer, przedszkole i tak lecą dni. Dziś mój Mały wyczekany Cud kończy 4 miesiące i pozdrawia wszystkie BB Cioteczki.

Katherine, będzie dobrze słyszałam że często po porodzie okazuje się że jest lepiej niż było widać na usg. Ta wada często pojawia się u chłopców.
Onemoretime, szybko czas leci, Kaja już chodzi a niedawno w ciąży byłaś.
Alza, Magda jeszczr raz gratulacje z okazji narodzin dzidziolkow!!!!
Co do ćwiczeń to ja nie mogę się zebrać, muszę schudnąć 10 kg do wagi sprzed ciąży Z małą, wtedy to będzie taka moja wymarzona waga. Do wagi sprzed ostatniej ciąży brakuje mi 4 kg, w tej chwili ważę niestety 71 kg i waga stoi w miejscu. Ostatnio zrobiłam 10 brzuszków z ledwoscia, nie mam siły potem dea dni bolała mnie rana po cc. Muszę znaleźć coś bardziej lekkiego. Chciałam się odchudzać ale jak tylko mniej zaczynam jeść od razu tracę pokarm s tego nie chce.
Pozdrawiam Was wszystkie!!!

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Do góry