reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny współczuję sytuacji i z teściową i z mamami, moja tylko czeka aż urodzę aby wziąć urlop i mi pomóc bo jak wiadomo to nasze pierwsze dziecko i jesteśmy zieloni w temacie. Na teściową i ciocię P też nie mogę narzekać bo bywają tygodnie, że nie muszę gotować tyle prowiantu dostajemy. Zawsze są gotowe do pomocy, no i mam jeszcze siostrę na którą zawsze mogę liczyć.
Alza nawet seksik nie pomaga? Twardy zawodnik ze Stanisa:-D

reklama
Magdalena niedługo będę ciągnęła za sobą brzuch, a on jeszcze się nie zdecyduje... Koleżanka napisała mi smsa, że jej znajoma jest już 2 tygodnie po terminie i nic. Mój mąż się śmieje, że rząd rozprowadza w powietrzu specjalną substancję opóźnającą poród, żeby nie płacić 500+ ;-)

Załamana jestem. Leczę Stasia oko i leczę i co je wyleczę, już jest ok, to za 2-3 dni następuje nawrót, znów oko puchnie, czerwona spojówka. Już naprawdę nie mam pojęcia, co robić. Dodatkowo daję mu leki przeciwalergiczne, ale to też nic nie pomaga.

A propos pomocy na siłę. Teściowa mi tu w kółko przysyła teścia, żeby się z moim synem bawił. Do zabawy z synem nie muszę skakać i się turlać, są inne sposoby, radzę sobie. Nie potrzebuję, żeby mi tu przychodził i tylko mnie to wkurza. Pisze mi, że teść będzie o 10. Tłumaczę, że jak chce przyjechać to niech będzie na 12, weźmie mi syna na spacer bo ja nie mogę i potem niech jedzie. Nie. Będzie o 10. Mówię wprost, że nie chcę. Że chcę sama pospędzać czas z synem. Nie, bo to "już ustalone", będzie o 10. Szlag mnie chyba trafi. A ja co, inkubator i nie mam prawa mieć własnego zdania, czy o co chodzi?

Ostatnia edycja:
Kat a co dajesz i w jakich dawkach? Lekarze często przepisują dawki 'żeby nie zaszkodzić', ale też nie dające efektu leczniczego. Może warto zmienić lekarza?

kath A do teścia nie możesz zadzwonić, po co Ci "łącznik" skoro i tak wiesz jaki będzie miało to skutek. Co do oka - to popieram alzę - trzeba wyleczyć, a nie zaleczyć.

reklama
Do góry