reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Do teścia to nie ma w ogóle co dzwonić bo on wykonuje tylko polecenia teściowej i nie śmie się jej sprzeciwić nawet, jeśli nakaże mu najbardziej absurdalną rzecz na świecie. Taki dziwny układ.

Coś czuje, że my z tym okiem musimy się do okulisty po prostu przejść, bo ile można...

reklama
Za nasze Aniołki [*].

Ja dzisiaj miałam ciężką noc, od 2 do 5 nie spałam bo brzuch i plecy bolały mnie jak na okres do tego mała szalała. Na szczęście po 5 puściło i zasnęłam ale chodzę dzisiaj jak zombie.

Magdalena też mam często takie bóle, ale ja jestem strasznym śpiochem i jakoś daję radę spać ;-)

Kat to Wy nie byliście u okulisty???

Nie, u pediatry, bo on miał infekcję nie tylko oczka, hurtowo, katar, kaszel i oczko. Zupełnie szczerze to ja myślałam na początku, że to od alergii wszystko. Inna sprawa, że on sobie w kółko coś pakuje w to oczko, dzisiaj np. jadł ogórka kiszonego i sobie wpakował paluchy całe w soku z ogórka. Chyba nie muszę wspominać, jaki jest efekt. Serek z kanapki sobie potrafi w oko wpakować, no naprawdę artysta jest. Temu to nie wiem, jak zapobiegać, chyba związać co najwyżej.

Ostatnia edycja:
Kat wiązanie to świetny sposób na wszystko :-D
Z mojego doświadczenia- masz problem z okiem, idź do okulisty; masz problem ze skórą, idź do dermatologa itd. Przynajmniej w mojej okolicy obserwuję tendencję do podleczania a nie do leczenia. Pediatrzy podchodzą do dzieci jak do jajek, co jest winą rodziców, ale to już inna historia. W każdym razie poszłabym do okulisty. Bardzo możliwe, że nawet ten pierwszy wcale nie będzie jakiś super i trzeba będzie szukać dalej. Pamiętam, jak byłam u okulisty, jak Olek miał może z pół roku i był moją osobą towarzyszą na wizycie. Mina pani doktor, jak wchodziliśmy- bezcenna ;-) Była tak przerażona, że to Olek jest pacjentem, że prawie na zawał zeszła ;-)

Odkrywam zalety obniżonego brzucha :-) Wreszcie mogłam sama obciąć sobie paznokcie u stóp :-D

Na 16 jedziemy na badanie i ktg. Poproszę o kciuki i może jakieś skurcze...

Ostatnia edycja:
Ja też zapalam światełko [*] dla naszych Aniołków.

Eh te teściowe :-(
Ja dziś pierwszy raz zostawiam Misia z teściową na 2 godziny. Stresuje się bardzo bo nigdy go z nikim innym nie zostawiłam oprócz męża i mojej mamy ale to też na max 2 godziny i zdarzyło się to może z 5 razy.

Ja z kolei mam takie doświadczenie, że jak idę do specjalisty to patrzy na konkretną rzecz a nie na pacjenta w całości i często leczy objawy a nie przyczynę. Ale to chyba po prostu zależy, na kogo się trafi. A ze specjalistami ze Stasiem to też mam doświadczenia dziwne i się do tej pory okazywało, że to pediatra miała rację a nie nawet polecany przez koleżanki specjalista, może między innymi dlatego nabrałam takiego zaufania do niej. Teraz w kwestii oka ona twierdzi, że to od kataru, kanaliki i te sprawy. Może ma rację, cały czas nie idzie tego kataru doleczyć, wiadomo, jak to u dzieci przedszkolnych: niektóre mają katar non stop od jesieni aż po wiosnę, choćby się na głowie stanęło i uszami klaskało. No ale skonsultuję to oko jeszcze z okulistą, bo kto wie, może tym razem to pediatra patrzy nie tam, gdzie trzeba. Warto sprawdzić.

Była u mnie kolejna pani do sprzątania. Ale może przychodzić tylko co 2 tygodnie. Tłumaczę jej sytuację, że ja w domu zrobić nie mogę nic a nic i mówię, że bezwzględnie potrzebuję kogoś co tydzień i czy może, bo jak nie to szukamy kogoś innego. Ona mi na to, że no soboty ma wolne ale że sobota to nieee, ona nie chce w soboty. Ale że przecież co 2 tygodnie nam w zupełności wystarczy, na pewno nie potrzebujemy co tydzień, mieszkanie nie musi być sterylne. Wspaniale, że pani wie lepiej ode mnie, czego potrzebuję. A na samą wizję 2 tygodni bez mycia podłóg, lakierowanych na wysoki połysk szafek w kuchni czy mycia prysznica wracają mi mdłości.

reklama
Do góry