reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Do teścia to nie ma w ogóle co dzwonić bo on wykonuje tylko polecenia teściowej i nie śmie się jej sprzeciwić nawet, jeśli nakaże mu najbardziej absurdalną rzecz na świecie. Taki dziwny układ.

Coś czuje, że my z tym okiem musimy się do okulisty po prostu przejść, bo ile można...

reklama
Za nasze Aniołki [*].

Ja dzisiaj miałam ciężką noc, od 2 do 5 nie spałam bo brzuch i plecy bolały mnie jak na okres do tego mała szalała. Na szczęście po 5 puściło i zasnęłam ale chodzę dzisiaj jak zombie.

Magdalena też mam często takie bóle, ale ja jestem strasznym śpiochem i jakoś daję radę spać ;-)

Kat to Wy nie byliście u okulisty???

Nie, u pediatry, bo on miał infekcję nie tylko oczka, hurtowo, katar, kaszel i oczko. Zupełnie szczerze to ja myślałam na początku, że to od alergii wszystko. Inna sprawa, że on sobie w kółko coś pakuje w to oczko, dzisiaj np. jadł ogórka kiszonego i sobie wpakował paluchy całe w soku z ogórka. Chyba nie muszę wspominać, jaki jest efekt. Serek z kanapki sobie potrafi w oko wpakować, no naprawdę artysta jest. Temu to nie wiem, jak zapobiegać, chyba związać co najwyżej.

Ostatnia edycja:
Kat wiązanie to świetny sposób na wszystko :-D
Z mojego doświadczenia- masz problem z okiem, idź do okulisty; masz problem ze skórą, idź do dermatologa itd. Przynajmniej w mojej okolicy obserwuję tendencję do podleczania a nie do leczenia. Pediatrzy podchodzą do dzieci jak do jajek, co jest winą rodziców, ale to już inna historia. W każdym razie poszłabym do okulisty. Bardzo możliwe, że nawet ten pierwszy wcale nie będzie jakiś super i trzeba będzie szukać dalej. Pamiętam, jak byłam u okulisty, jak Olek miał może z pół roku i był moją osobą towarzyszą na wizycie. Mina pani doktor, jak wchodziliśmy- bezcenna ;-) Była tak przerażona, że to Olek jest pacjentem, że prawie na zawał zeszła ;-)

Odkrywam zalety obniżonego brzucha :-) Wreszcie mogłam sama obciąć sobie paznokcie u stóp :-D

Na 16 jedziemy na badanie i ktg. Poproszę o kciuki i może jakieś skurcze...

Ostatnia edycja:
Ja też zapalam światełko [*] dla naszych Aniołków.

Eh te teściowe :-(
Ja dziś pierwszy raz zostawiam Misia z teściową na 2 godziny. Stresuje się bardzo bo nigdy go z nikim innym nie zostawiłam oprócz męża i mojej mamy ale to też na max 2 godziny i zdarzyło się to może z 5 razy.

Ja z kolei mam takie doświadczenie, że jak idę do specjalisty to patrzy na konkretną rzecz a nie na pacjenta w całości i często leczy objawy a nie przyczynę. Ale to chyba po prostu zależy, na kogo się trafi. A ze specjalistami ze Stasiem to też mam doświadczenia dziwne i się do tej pory okazywało, że to pediatra miała rację a nie nawet polecany przez koleżanki specjalista, może między innymi dlatego nabrałam takiego zaufania do niej. Teraz w kwestii oka ona twierdzi, że to od kataru, kanaliki i te sprawy. Może ma rację, cały czas nie idzie tego kataru doleczyć, wiadomo, jak to u dzieci przedszkolnych: niektóre mają katar non stop od jesieni aż po wiosnę, choćby się na głowie stanęło i uszami klaskało. No ale skonsultuję to oko jeszcze z okulistą, bo kto wie, może tym razem to pediatra patrzy nie tam, gdzie trzeba. Warto sprawdzić.

Była u mnie kolejna pani do sprzątania. Ale może przychodzić tylko co 2 tygodnie. Tłumaczę jej sytuację, że ja w domu zrobić nie mogę nic a nic i mówię, że bezwzględnie potrzebuję kogoś co tydzień i czy może, bo jak nie to szukamy kogoś innego. Ona mi na to, że no soboty ma wolne ale że sobota to nieee, ona nie chce w soboty. Ale że przecież co 2 tygodnie nam w zupełności wystarczy, na pewno nie potrzebujemy co tydzień, mieszkanie nie musi być sterylne. Wspaniale, że pani wie lepiej ode mnie, czego potrzebuję. A na samą wizję 2 tygodni bez mycia podłóg, lakierowanych na wysoki połysk szafek w kuchni czy mycia prysznica wracają mi mdłości.

reklama
Do góry